Születésnapok ma
 

Kasza Róbert ezüstérmes!

Kasza Róbert ezüstérmes lett a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyen, ez a siker pedig azt jelentette, hogy egyben hetedik magyar bajnoki címét ünnepelheti. A bajnoki dobogót egyébként a KSI SE bérelte ki, hiszen az ezüstérmet Bereczki Richárd, a bronzérmet a juniorkorú Gyurka Márk Manó nyerte.

Remek napot fogott ki Kasza Róbert a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyen. A KSI SE 34 esztendős világbajnoki ezüstérmese végig magas színvonalon versenyzett, az úszás során elért kilencedik helye után 23 győzelemmel a második lett vívásban, hibátlan lovaglása után pedig az élről vághatott neki a laser runnak is. Takács Péter tanítványa végig jól koncentrált az utolsó tusa során is, amely azt eredményezte, hogy a német Patrick Dogue mögött és a tavalyi győztes Marvin Faly Dogue előtt a második helyen érkezett célba. Ez az eredmény egyben azt is jelentette, hogy pályafutása hetedik magyar bajnoki címét ünnepelheti. A dobogó alsóbb fokaira pedig csapattársai, a nemzetközi versenyben 10. helyen záró Bereczki Richárd és a 12. helyezett, még juniorkorú Gyurka Márk Manó állhatott fel.

Kasza Róbert

„Nagyon örülök ennek az ezüstéremnek, de nagyon bízom benne, hogy nem ez az évem fő sikere, hiszen nagyon sok fontos állomás vár még rám idén. De ez a győzelem nagyon nagy lelkierőt adott, sokat segít erre az évre, hogy most megszereztem a hetedik bajnoki címemet is. Annyiszor leírtak már engem, persze én is magamat, és sikerült újra visszajönnöm. Ez az, amit el kell hinnem, hinni kell abban, hogy képes vagyok még ilyen teljesítményre. Ezt a sikert, ezt a hetedik bajnoki címet most szeretném futóedzőmnek, Schumacher Ákosnak ajánlani.”

Bereczki Richárd

„Igazi csata volt ez, hatalmas küzdelem, de ebből áll az öttusa, és a végén az állhat dobogóra, aki a legnagyobb akarattal bír. Nekem ma ez sikerült, attól függetlenül is, hogy nagyon sok hullámvölgyön mentem keresztül. Nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel.”

Gyurka Márk Manó

„A nap elején eldöntöttem, hogy ma mindent kiadok magamból. Hamarosan itt van a születésnapom és meg akartam lepni magam valami szép eredménnyel és ez sikerült is.”

Martinek János férfi szövetségi kapitány

„Robi nagyot ment ma, meg is feszítette magát a nemzetközi mezőnyben, hiszen mindenképpen szerette volna megnyerni a hetedik országos bajnoki címét, de biztosra veszem, hogy nem ez a csúcspont, a csúcseredmény idén az ő részéről. A szezon elején járunk és ez még nem a száz százalék, azt a világkupákra időzítik legjobbjaink. A vívás során azt érezni lehetett, hogy az elmúlt egy év nyomot hagyott a versenyzőkön, egy kicsit megkopott a versenyrutinjuk, itt-ott akadtak hullámvölgyeik, ami jól mutatja min ment keresztül a sportág. Ettől függetlenül ma mindenki elkönyvelhette a maga sikerét vagy pofonját, ami a továbbiakban lendületet, kitartást és nagyobb figyelmet adhat a folytatáshoz. A juniorokkal ezúttal is elégedett lehettem, bár rajtuk érződött, hogy csak a világversenyeken van selejtezős-döntős szisztéma, így nekik még szokni kell a dupla terhelést.”

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2021.03.02.

 

Friss hírek

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult az ötnapos országos bajnokság, amely több szempontból is különleges volt, miután az új, a N...

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

A szakosztályok részére szervezett edzőképzést a Magyar Öttusa Szövetség, ahol több érdekes téma ker...

New Format Országos Bajnokság/program

New Format Országos Bajnokság/program

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Országos Bajnokság az új formátum szerint

Országos Bajnokság az új formátum szerint

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.