Születésnapok ma
 

Gulyás Michelle diadala

Gulyás Michelle győzelmét hozta a Peridot magyar nyílt fedett pályás verseny, az UTE öttusázója élete legjobb kombinált számát teljesítve, világ- és Európa-bajnokokat maga mögé utasítva szerezte meg a győzelmet.

Aki látta Gulyás Michelle kombinált számát hétfőn este, az bizony most elégedetten bólinthat. Pláne azért, mert az utolsó szám hajrájában a nemzetközi mezőny legjobb futójának tartott török Ilke Ozyuskel támadását verte vissza az utolsó nyolcvan méteren.

Az UTE öttusázója egyébként remek napot fogott ki a női döntő során, úszásban a második legjobb időt érte el, s bár a páston még hagyott ott fontos találatokat, hibátlan lovaglásának köszönhetően a dobogó reményében készülődhetett a mindent eldöntő laser runra. Amelyben a nyolcadik helyről, 33 másodperces hátrányból rajtolt, ám kiváló lövészetének hála szépen le is dolgozta ezt a hátrányt. És bár jól láthatóan mindent kiadott magából a verseny során, a célegyenesben még képes volt megújulni és hatalmas diadalt aratni a versenyen.

A magyar öttusázók közül egyébként többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Vívásban Simon Sarolta (23 találat), Réti Kamilla (21) és Alekszejev Tamara (21) emelkedett ki, Kovács Sarolta lovaglásban zárt a második helyen, s szintén kiváló laser runjának köszönhetően a hetedik helyen zárt. Réti Kamilla is élete egyik legjobb formájában szerepelt, tizedik helye pedig azt jelentette, hogy a válogatási elveknek megfelelően indulási jogot szerzett a márciusi budapesti világkupára.

„Fantasztikus Michelle eredménye, az, amit a laser run során mutatott. Messze élete legjobbját futotta, ami reményt keltő a jövőre nézve. De elmondható, hogy a magyarok közül Kovács Saci és Réti Kamilla is kimagaslóan szerepelt a nap során, ha jobb a lövészetük, ők is tizenkét percen belülre kerülhettek volna.” – értékelt Kállai Ákos női szövetségi kapitány.

Gulyás Michelle

„Elképesztő verseny volt, rettentően boldog vagyok, hogy nyertem. A hajrában már csak a szívem vitt, nem is tudom, hogy sikerült megújulnom az utolsó nyolcvan méteren. A kulcspont az utolsó lövészetem volt.  Szerencsére elbírtam a terhet.”

Kovács Sarolta

„Az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk a futásomon, és jól is ment, annak ellenére, hogy most, több mint egy év kihagyás után fárasztó volt a két felvonás, a selejtező és a döntő. Úgy érzem, ezen a versenyen mindenhol elhagytam egy pici pontot, vívásban és most a laser run során a lövészetem miatt is. Tanulságos verseny volt, de nagyon elégedett vagyok az eredményemmel.”

Réti Kamilla:

„A selejtezőből nagy nehézségek árán jutottam tovább, a döntőben az úszás még nem úgy ment, ahogyan szerettem volna, de a vívásban egyszerűen elkaptam a fonalat. Nagyon élveztem végig a versenyzést, és a téthelyzetet is, hiszen ez a verseny döntött a világkupa-indulásomról. A futásommal is nagyon elégedett vagyok, de most azt érzem, ebben még mindig van, még képes vagyok faragni az eredményemből.”

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2021.03.01.

Friss hírek

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

A hetedik helyen végzett a Guzi Blanka, Kardos Bence páros vegyes váltóban a kairói olimpiai kvalifi...

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férfi csapat a kairói világbajnokságon. Olimpiai bronzérmesünk kima...

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

 A női csapat a dobogó második fokára állhatott fel. Világbajnoki bronzérmet nyert és olimpiai kvótá...

Száz százalék a férfiaknál

Száz százalék a férfiaknál

 Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle 22 tussal zárta a körvívást. Mind a négy magyar, vagyis Berecz...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.