Születésnapok ma
 

Nyolc női versenyzőnk a hétfői döntőben

A női kvalifikációs versennyel megkezdődött a 7. Peridot magyar nyílt fedett pályás verseny, sőt, a koronavírus-járvány miatti egy esztendős leállást követően írhatjuk azt is: Budapesten rajtolt el újra a nemzetközi öttusaélet. A selejtezőből nyolc versenyzőnk került be a hétfői döntőbe.

Remek napot tudtak le női versenyzőink a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyen, hiszen nyolc öttusázónk is bejutott a hétfői döntőbe. Az A csoportból Guzi Blanka (7.), Alekszejev Tamara (8.) és Kovács Eszter (17.), a B-ből Kovács Sarolta (3.), a vívást nyerő Erdős Rita (4.), Simon Sarolta (7.), Gulyás Michelle (8.) és Réti Kamilla (15.) lépett tovább.

„Nagyon hiányzott már ez a versenyatmoszféra mindenkinek, ez a víváson például ki is jött, hiszen voltak megingások, többeknél látszott, hogy elszoktak a versenyzéstől. De azt kell mondjam, a selejtező jót tett a szezonkezdésnek, és alig várom a döntőt, hogy igazán felmérhessük, pontosan hol is tartunk – akár az egy évvel korábbi önmagunkoz képest, akár a nemzetközi mezőnyhöz képest. Nyolc versenyzőnk jutott a fináléba, ami a fedett pályás versenyen nem volt jellemző, a fiatalok színre lépése, a stabil szereplésük és döntőbe jutásauk kimondottan jó hatással van a csapatra és nyilván az önbizalmukra egyaránt. Nagyon örülök ennek, és annak is, hogy egész jó futóidők születtek, méghozzá úgy, hogy többen is könnyedén teljesítették a pályát. Ez biztató a döntőre nézve” – értékelt Kállai Ákos, női szövetségi kapitány.

Guzi Blanka:

„Ritkán vagyok elégedett, de ma nagyon sokszor éreztem magam boldognak. Egyéni rekordot úsztam, ez nálam nagy lelki tényező, mert eddig mindig rástresszeltem az úszásra. A vívásom biztató volt, végre látszódik az a sok munka, amit belefektettem és ma olyan csapat állt mögöttem, hogy magabiztosan tudtam szerepelni a páston. A kombit nem kellett meghajtanom, és azt kell mondjam, a lövészetem rég volt ilyen jó.”

Alekszejev Tamara:

„A nap elején, az úszásnál nagyjából tudtam, hogy erre leszek képes, a döntőre szeretnék egy másodperccel jobbat elérni. A vívást nagyon vártam, jól is indult a verseny, de a felétől sajnos nem úgy jöttek a tusok, ahogy megszoktam. Lényeg, hogy bemelegítettem magam a döntőre. A kombiban a tizenkettedik helyről indultam, és tudtam, hogy egy jó versennyel bejutok a döntőbe. A futás sokkal jobban ment, mint vártam, de a lövészetemmel foglalkozni kell.”

Kovács Sarolta:

„Nagyon vártam már ezt a versenyt és elégedett is vagyok a mai nappal. Még annak ellenére is, hogy mindegyik számomban maradt egy kicsi. A vívásnál például az elején kerültem gödörbe, de szerencsére a folytatásban sikerült kimásznom belőle és élveztem a vívást. A selejtező általában arról szól, hogy bemelegedjünk a döntőre. Úgy érzem, nekem ez most egészen jól sikerült.”

Erdős Rita:

„A saját korosztályomban már igen, a felnőttek között még nem vívtam ilyen jól soha, így nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Összeszedetten érkeztem erre a versenyre, a munka bennem van, nem hátráltattak sérülések és tényleg jó formában érzem magam. Hogy a döntő mit hozhat? Nem mondok semmit, mert még most szerzem a tapasztalatokat a felnőttek között, a vívásom még bármikor meginoghat, de úgy érzem, a fizikai számokkal nem lesz gond ott sem.”

PERIDOT MAGYAR NYÍLT FEDETT PÁLYÁS VERSENY

A győztes és a döntőbe jutott magyar versenyzők

Nők. Kvalifikáció. A csoport: 1. Aurelija Tamasauskaite (litván) 1066, … 7. Guzi Blanka 1041, 8. Alekszejev Tamara 1041, …17 Kovács Eszter 1009

B csoport: 1. Gulnaz Gubajdullina (orosz) 1057, …3. Kovács Sarolta 1050, 4. Erdős Rita 1050, …7. Simon Sarolta 1039, 8. Gulyás Michelle 1038, …15. Réti Kamilla 1021

Részletes eredmények

 

2021.02.27.

Friss hírek

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult az ötnapos országos bajnokság, amely több szempontból is különleges volt, miután az új, a N...

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

A szakosztályok részére szervezett edzőképzést a Magyar Öttusa Szövetség, ahol több érdekes téma ker...

New Format Országos Bajnokság/program

New Format Országos Bajnokság/program

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Országos Bajnokság az új formátum szerint

Országos Bajnokság az új formátum szerint

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.