Születésnapok ma
 

Nyolc női versenyzőnk a hétfői döntőben

A női kvalifikációs versennyel megkezdődött a 7. Peridot magyar nyílt fedett pályás verseny, sőt, a koronavírus-járvány miatti egy esztendős leállást követően írhatjuk azt is: Budapesten rajtolt el újra a nemzetközi öttusaélet. A selejtezőből nyolc versenyzőnk került be a hétfői döntőbe.

Remek napot tudtak le női versenyzőink a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyen, hiszen nyolc öttusázónk is bejutott a hétfői döntőbe. Az A csoportból Guzi Blanka (7.), Alekszejev Tamara (8.) és Kovács Eszter (17.), a B-ből Kovács Sarolta (3.), a vívást nyerő Erdős Rita (4.), Simon Sarolta (7.), Gulyás Michelle (8.) és Réti Kamilla (15.) lépett tovább.

„Nagyon hiányzott már ez a versenyatmoszféra mindenkinek, ez a víváson például ki is jött, hiszen voltak megingások, többeknél látszott, hogy elszoktak a versenyzéstől. De azt kell mondjam, a selejtező jót tett a szezonkezdésnek, és alig várom a döntőt, hogy igazán felmérhessük, pontosan hol is tartunk – akár az egy évvel korábbi önmagunkoz képest, akár a nemzetközi mezőnyhöz képest. Nyolc versenyzőnk jutott a fináléba, ami a fedett pályás versenyen nem volt jellemző, a fiatalok színre lépése, a stabil szereplésük és döntőbe jutásauk kimondottan jó hatással van a csapatra és nyilván az önbizalmukra egyaránt. Nagyon örülök ennek, és annak is, hogy egész jó futóidők születtek, méghozzá úgy, hogy többen is könnyedén teljesítették a pályát. Ez biztató a döntőre nézve” – értékelt Kállai Ákos, női szövetségi kapitány.

Guzi Blanka:

„Ritkán vagyok elégedett, de ma nagyon sokszor éreztem magam boldognak. Egyéni rekordot úsztam, ez nálam nagy lelki tényező, mert eddig mindig rástresszeltem az úszásra. A vívásom biztató volt, végre látszódik az a sok munka, amit belefektettem és ma olyan csapat állt mögöttem, hogy magabiztosan tudtam szerepelni a páston. A kombit nem kellett meghajtanom, és azt kell mondjam, a lövészetem rég volt ilyen jó.”

Alekszejev Tamara:

„A nap elején, az úszásnál nagyjából tudtam, hogy erre leszek képes, a döntőre szeretnék egy másodperccel jobbat elérni. A vívást nagyon vártam, jól is indult a verseny, de a felétől sajnos nem úgy jöttek a tusok, ahogy megszoktam. Lényeg, hogy bemelegítettem magam a döntőre. A kombiban a tizenkettedik helyről indultam, és tudtam, hogy egy jó versennyel bejutok a döntőbe. A futás sokkal jobban ment, mint vártam, de a lövészetemmel foglalkozni kell.”

Kovács Sarolta:

„Nagyon vártam már ezt a versenyt és elégedett is vagyok a mai nappal. Még annak ellenére is, hogy mindegyik számomban maradt egy kicsi. A vívásnál például az elején kerültem gödörbe, de szerencsére a folytatásban sikerült kimásznom belőle és élveztem a vívást. A selejtező általában arról szól, hogy bemelegedjünk a döntőre. Úgy érzem, nekem ez most egészen jól sikerült.”

Erdős Rita:

„A saját korosztályomban már igen, a felnőttek között még nem vívtam ilyen jól soha, így nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Összeszedetten érkeztem erre a versenyre, a munka bennem van, nem hátráltattak sérülések és tényleg jó formában érzem magam. Hogy a döntő mit hozhat? Nem mondok semmit, mert még most szerzem a tapasztalatokat a felnőttek között, a vívásom még bármikor meginoghat, de úgy érzem, a fizikai számokkal nem lesz gond ott sem.”

PERIDOT MAGYAR NYÍLT FEDETT PÁLYÁS VERSENY

A győztes és a döntőbe jutott magyar versenyzők

Nők. Kvalifikáció. A csoport: 1. Aurelija Tamasauskaite (litván) 1066, … 7. Guzi Blanka 1041, 8. Alekszejev Tamara 1041, …17 Kovács Eszter 1009

B csoport: 1. Gulnaz Gubajdullina (orosz) 1057, …3. Kovács Sarolta 1050, 4. Erdős Rita 1050, …7. Simon Sarolta 1039, 8. Gulyás Michelle 1038, …15. Réti Kamilla 1021

Részletes eredmények

 

2021.02.27.

Friss hírek

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

A hetedik helyen végzett a Guzi Blanka, Kardos Bence páros vegyes váltóban a kairói olimpiai kvalifi...

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férfi csapat a kairói világbajnokságon. Olimpiai bronzérmesünk kima...

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

 A női csapat a dobogó második fokára állhatott fel. Világbajnoki bronzérmet nyert és olimpiai kvótá...

Száz százalék a férfiaknál

Száz százalék a férfiaknál

 Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle 22 tussal zárta a körvívást. Mind a négy magyar, vagyis Berecz...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.