Születésnapok ma
 

Kovács Sarolta bronzérmes, a magyar csapat pedig Európa-bajnok lett Székesfehérváron!

A női döntővel folytatódott szombaton a Nu Skin Felnőtt öttusa Európa-bajnokság. A székesfehérvári eseményen kiválóan szerepeltek a magyar lányok, ugyanis Kovács Sarolta bronzérmet szerzett, Alekszejev Tamara negyedik lett, és Földházi Zsófia kilencedik helye, valamint Réti Kamilla 14. helye is dicséretes. Remek hír számunkra, hogy a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia alkotta magyar csapat a dobogó legfelső fokára állhatott fel, így felcsendült a magyar himnusz Székesfehérváron.

_BBV1725
Az egyéni versenyben Kovács Sarolta 2:10.28-as időeredménnyel harmadik lett úszásban és 290 pont került a neve mellé. A vívás is kiválóan sikerült számára, ugyanis 22 győztes asszó mellett tizenhármat veszített el, így ezt a tusát a 8. helyen zárta (232 pont). A lovaglásba csúsztak hibák, végül 272 ponttal a 29. lett a harmadik számban, de a kombinált szám végén, óriásit hajrázva és Alekszejev Tamarát „meglepve” a harmadik helyen ért célba (12:26.54; 17. hely; 554 pont), így egy bravúros Európa-bajnoki bronzéremmel gazdagodott az éremgyűjteménye. Kovács Sarolta végül 1348 ponttal zárta a kontinensviadalt.
Alekszejev Tamara is közel állt ahhoz, hogy dobogós helyen végezzen, de a befutónál túl hamar engedett ki, túl hamar kezdett ünnepelni, ami megbosszulta magát. Ez most nagyon fájhat neki, de ezt a hibát biztos, hogy soha többet nem követi el pályafutása alatt. Az úszásban elért 2:22.12-es időeredménye a 24. helyre volt elég (266 pont) a döntő mezőnyében, de a vívás nagyon jól sikerült számára. A 24/11-es mutató ebben a számban a 4. helyet jelentette számára és a megszerzett 245 ponttal egyértelműen azok közé tartozott, akik harcban maradtak az érmes pozíciókért. A lovaglást a 19. helyen zárta (286 pont), majd jött a kombinált szám, ahol mindent megtett, a szíve vitte előre és nagyot harcolt (12:29.57; 19. hely; 551 pont), de az elkövetett hiba miatt, végül meg kellett elégednie a negyedik hellyel. Alekszejev Tamara – Kovács Saroltához hasonlóan – 1348 ponttal fejezte be a szombati napot.

_BBV1424
Földházi Zsófia sokat bizonytalankodott a selejtezőben még csütörtökön, de a szombati fináléban összeszedetten versenyezve, végül kilencedik lett. Az úszást a kilencedik helyen zárta (2:15.07; 280 pont), a vívást sajnos negatív mutatóval zárta (15/20; 24. hely; 192 pont), a lovaglásban 12. lett (292 pont), míg a kombinált számban 12:15.05 lett az időeredménye, a számban 10. lett és 565 pontot szerzett. Mindez azt jelentette, hogy 1330 pontot szerzett a fináléban, kilencedik lett az egyéni versenyben, ami a csapat szempontjából nagyon fontos volt, hiszen a mieink 4026 pontjukkal az első helyen végeztek. Írország csapata lett a második (3975 pont) és a franciák végeztek a harmadik (3969 pont) helyen.
Az egyéni versenyben negyedik magyar induló, Réti Kamilla is büszke lehet teljesítményére. A felnőttek között ezúttal is bizonyító fiatal tehetség 14. lett (1320 pont). Az úszásban még nagyon sokat „ott hagyott”. A 2:33.48-as időeredmény a 35. helyre volt csupán elég (244 pont). A vívása fantasztikusan sikerült. A 25 győztes és mindössze 10 vesztes asszó a 2. helyet jelentette számára (250 pont) ebben a tusában, ami hatalmas bravúr és a jövőre nézve rendkívül bíztató teljesítmény. Lovaglásban 28. lett (279 pont), a kombinált szám végén pedig a 14. helyen érkezett a célba (12:33.89; 21. hely; 547 pont).

„Természetesen elégedett vagyok, hiszen szereztünk egyéni érmet is, és csapatban miénk lett az aranyérem. Fontos tapasztalatokkal gazdagodtunk ezúttal is, ráadásul Alekszejev Tamara biztos, hogy az egész pályafutására vonatkozóan szerzett olyan tapasztalatot, ami rendkívül fontos lesz számára. Ez nem más, mint az, hogy a verseny a célvonalig tart. Elveszítette a bronzérmet, mert korán engedett ki, Saci pedig kihasználta ezt a megingást. Összességében azt szoktam mondani, hogy ha az első 12-ben van a három magyar induló, akkor a csapat aranynak meg kell lennie. Ezúttal az első tízben voltak a csapattagok, ráadásul jó teljesítményekkel. Tamarát a szíve vitte előre, Zsófi bár fáradtnak tűnhetett, de sokkal meggyőzőbben versenyzett, mint a selejtezőben, Saci pedig stabil és kiegyensúlyozott volt és minimálisra csökkentette a hullámvölgyek hatását. Mindenképpen szeretném Réti Kamilla teljesítményét is kiemelni és nagyon megdicsérni. Azt tudtuk, hogy nem az úszás lesz a fő száma, de amit a többi tusában tett az nagyon bíztató és elismerésre méltó. Nem ijedt meg a feladattól és a tehertől, koncentrált volt és nagyon összeszedetten versenyzett. Nagyon nagy dolgot tett, gratulálok neki. De gratulálok mindegyiküknek, hiszen ügyesek voltak és jól versenyeztek.” – értékelt a döntő után Kállai Ákos a női válogatott szövetségi kapitánya.
Az egyéni verseny Európa-bajnoka a francia Marie Oteiza lett (1366 pont), a dobogó második fokára pedig a brit Kate French állhatott fel (1357 pont). Számunkra tehát jó hír, hogy Kovács Sarolta lett a bronzérmes, míg a magyar csapat aranyérmet vehetett át.

Részletes eredmények: http://www.pentathlon.hu/results/201807/2019.pdf

Vasárnap a férfi döntőt rendezik Székesfehérváron.

2018.07.21.

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.