Születésnapok ma
 

Micsoda páros! Világkupát nyert a Kovács Sarolta, Demeter Bence vegyesváltó!

Az autósportban erre mondják, hogy rajt-cél győzelem. Fantasztikus versenyzéssel, magabiztos teljesítményt nyújtva aranyérmet nyert a Kovács Sarolta, Demeter Bence páros vegyesváltóban a kecskeméti öttusa világkupa-versenyen.

16 páros versengett a világkupa helyezésekért és a verseny a 2×100 méteres úszással kezdődött, amelyben a mieink 1:57.52 percces időeredménnyel az első helyen zártak.

A vívás is kiválóan sikerült Kovács Saroltának és Demeter Bencének, ugyanis a 23 győzelem mellé mindössze 7 verség társult, ami azt jelentette, hogy a második és talán legfontosabb tusát is a magyar kettős nyerte. Két szám után nagy különbséggel vezetett a hazai páros. A lovaglásban becsúszott egy-két verőhiba, így ebben a számban „csak” hetedikek lettek a mieink és a 300 pontból 277-et begyűjtöttek, így három szám után nagyon magabiztos előnnyel, 35 másodperccel vezettek a britek előtt.

A kombinált számban mindkét váltótag 2×800 métert futott és kétszer állt lőállásba és a fáradtsággal és kisebb betegséggel is küzdő magyar váltó végül ebben a számban 14. lett, de előnyéből megőrzött 15 pontot a végül második helyre befutó írek előtt. A dobogó harmadik fokára a kínaiak állhattak fel.

Demeter Bence:

“A döntők után mind a kettőnkben volt még azért pár tus, amit hiányoltunk, de itt úgy látszik, hogy sikerült ezt kijavítani és gyakorlatilag négy vagy öt tussal tudtunk győzni a második előtt. Ez pedig rengeteg másodpercet jelentett a kombinált számnál.”

_BBV3765

Kovács Sarolta:

“Örülök, hogy ennyien kint voltak és jó érzés volt így befutni. Pontosabban Bencének befutni, én ugyanis vártam őt a célban. Jó volt, hogy ilyen nagy közönség előtt futhattunk és remélem ők is élvezték. Mi azt éreztük, hogy sok erőt adnak nekünk”

Kovács szombaton ötödik volt a nők versenyében, majd vasárnap Demeter bronzérmet nyert a férfiaknál. Ketten együtt tavaly is megnyerték a vegyesváltót Kecskeméten.

Eredmények:
vegyesváltó:
1. Magyarország (Kovács Sarolta, Demeter Bence) 1410 (úszás: 1:57.52 perc/315 pont, vívás: 23 győzelem/7 vereség/266 pont, lovaglás: 277 pont, lövészet-futás: 12:28:33 perc/552 pont)
2. Írország (Kate Coleman Lenehan, Michael Healy) 1395
3. Kína (Csung Hsziu-ting, Csang Lin-pin) 1384

Részletes eredmények

Az idei első világkupa-versenyen, március elején Kairóban Alekszejev Tamara ezüstérmet szerzett. A sorozat március végén Los Angelesben folytatódott, ahol Demeter Bence ezüst-, Szép Balázs és Alekszejev bronzérmet nyert.

A nemzetközi mezőny legközelebb május végén, Szófiában találkozik. A döntőt júniusban, Asztanában tartják majd. Az Európa-bajnokságot július közepén Székesfehérváron, az év fő versenyét, a világbajnokságot pedig szeptemberben, Mexikóvárosban rendezik meg.

2018.05.07.

Friss hírek

Ez Történt A Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságon

Ez Történt A Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságon

Február 8 és 12 között került megrendezésre a Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság, mely amellett, h...

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Fényképgaléria

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Fényképgaléria

Folyamatosan frissítve, az alábbi linken lesznek elérhetők a verseny legszebb pillanatai / fotók: St...

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Női- és férfi kvalifikáció összegzés

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Női- és férfi kvalifikáció összegzés

Mind a hölgyek, mind az urak számára véget ért az első versenykör, és immár 36-an várhatják a folyta...

Érmes évkezdés – Kairói Pentathlon Challenger visszatekintő

Érmes évkezdés – Kairói Pentathlon Challenger visszatekintő

Január 23 és 27 között rendezte Egyiptom az idei első olimpiai kvalifikációs versenyt. A tét azonnal...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.