Születésnapok ma
 

Óriási magyar siker a Los Angeles-i Világkupa férfi döntőjén!

Demeter Bence ezüst, Szép Balázs bronzérmet nyert! Marosi Ádám a 17. helyen végzett.

A világkupa sorozat Los Angeles-i fordulóján remek napot zártak a magyar férfiak. Reggel úszással kezdtek és mindhárom versenyző jó eredménnyel zárt. Demeter Bence 02:05.39, Marosi Ádám 02:05.50, Szép Balázs 02:05.81 időt úsztak. A mindig sorsfordító vívásnál Demeter  Bence kitűnően  teljesített. 23 győztes és 12 vesztes asszóval felülmúlta a selejtezőben elért eredményét. A még junior korosztályú Szép Balázs elkápráztatott mindenkit nagyszerű vívásával. A páston 20 győztes asszóval a 9. helyen végzett. Marosi Ádám gyengén kezdte a számot és csak a második felére sikerült több jól sikerült tust adnia. Végül 17/18 mutatóval fejezte be a vívást. Lovaglásban a három versenyző összesen is csak 2 pontot veszített. Demeter 299, Szép 300, Marosi 299 pontot kapott, így a lovaglásban még  előrébb  kerülhettek.

Ez azt jelentette, hogy a Bence 3. ,  Balázs 6. , Ádám pedig 16. helyről  várhatták a kombinált számot. A roppant izgalmas utolsó szám első köre után már egyértelműnek látszott a koreai Lee Jihun győzelme. Az ezüstéremért azonban már Demeter és Szép Balázs versengett. Az utolsó lövészet után Szép megelőzte tapasztaltabb társát, de a véghajrában győzött a rutin, és Demeter egy mp-el megelőzte fiatal társát.

Marosi egy helyett visszacsúszva a 17. helyen zárt.

“Nagyon örülök Bencének, hiszen a lábműtéte után remekül összeszedte magát és az eredménye azt bizonyítja, hogy  jó úton halad – mondta Martinek János, férfi szövetségi kapitány. – “Bazsi szereplése fantasztikus volt, hiszen felnőtt vk-n ezelőtt még nem is indult! Nagy meglepetést okozhat meg számunkra, ha így halad tovább! Ádám későn kezdte a felkészülést, kevés benne még a munka egy-két területen. Vívásban újat próbált, de nem úgy sikerült, ahogy szerette volna.”

https://www.uipmworld.org/event/uipm-world-cup-ii-0

 

Fotó:UIPM

2018.03.30.

Friss hírek

Elhunyt Bodnár János

Elhunyt Bodnár János

79 évesen elhunyt Bodnár János, aki vízilabdában és öttusában is válogatottságig jutott, majd mindké...

Évi Rendes és Rendkívüli Tisztújító Közgyűlés – 2023. június 14. 11:00 óra

Évi Rendes és Rendkívüli Tisztújító Közgyűlés – 2023. június 14. 11:00 óra

A Magyar Öttusa Szövetség Elnöksége értesíti a Tisztelt Tagokat, hogy összehívja az Évi Rendes és Re...

MEGHÍVÓ – SPORTJUS konferenciára

MEGHÍVÓ – SPORTJUS konferenciára

SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság örömmel tájékoztatja a magyar sport szereplőit, sportolókat, sp...

Katonhajó-regatta – versenykiírás

Katonhajó-regatta – versenykiírás

Tisztelt Egyesületek!   A hétvégi csepeli MK 2. forduló alatt a Strand területén sport és csalá...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.