Születésnapok ma
 

Három versenyzőnk jutott a döntőbe a szófiai világkupa férfi selejtezőjéből

Az A csoportban szereplő Kasza Róbert (1118 pont) és a C csoportos Marosi Ádám (1121) kimagasló vívással alapozta meg finálés szereplést.
A világbajnoki ezüstérmes Kasza Róbert 24 győzelemmel megnyerte csoportját, az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám, aki csoportja negyedik legjobb idejét úszta (2:04.73) 21 tussal a harmadik lett a páston, így a laser runban már nem kellett megszakadnia a bejutást jelentő helyekért.
A B csoportban szereplő Kardos Bencének (1122 pont) azonban nagyot kellett mennie a döntőért. Kétszeres magyar bajnokunk megnyerte az úszást (2:02.74), a páston azonban nem tudott kiegyensúlyozott szereplést nyújtani, így végül specialitásával, a laser runnal biztosította a finálét: a 14. helyről a nyolcadikra futott fel csoportjában.
A C csoportban szereplő Bereczki Richárd ismét elképesztően teljesített a záró számban, a 27. helyről kapaszkodott fel a 14. pozícióba, de sajnos az összpontszáma (1101) nem lett elegendő a döntőbe kerüléshez.
“Négyből három versenyzőnk jutott döntőbe, pont úgy, mint a lányoknál. Kasza Robi ma nagyon összeszedetten, magabiztosan vívott és feledtette a budapesti világkupa laser runját. Marosi Ádám is nagyon jól érezte a vívást, az elején ugyan nehezen lendült bele, de a végére ő is egyre magabiztosabbá vált, és ennek köszönhetően a futáson nem kellett megszakadnia, simán bejutott. Kardos Bence sajnos a páston ma nem volt olyan sikeres, mint a budapesti selejtezőn, de ezt a magabiztos futásával orvosolni tudta. Bereczki Ricsi pedig a vívásban megpecsételte a sorsát, s hiába volt szenzációs az utolsó számban, nem sikerült a döntőbe jutnia” – értékelt Martinek János szövetségi kapitány.
2021.04.08.

Friss hírek

UIPM New Format tesztverseny

UIPM New Format tesztverseny

Csütörtöktől vasárnapig  (04.22-25.) Budapest ad otthont a New Format nemzetközi tesztversenynek, am...

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

  Kasza Róbert a múlt heti ezüstérme után ezúttal bronzérmes lett a szófiai Világkupán. De brav...

Gulyás Michelle megnyerte a szófiai Világkupát!

Gulyás Michelle megnyerte a szófiai Világkupát!

Fantasztikus magyar sikert hozott a szófiai Világkupa, amelyen Gulyás Michelle páyafutása során elős...

A férfiak is száz százalékosak Szófiában

A férfiak is száz százalékosak Szófiában

Férfi versenyzőink is sikerrel vették az első akadályt a szófiai Világkupán. Az A csoportban Kasza R...

Képgaléria

Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03. New Pentathlon Format 2020.09.15.