Születésnapok ma
 

Közlemény

A Magyar Öttusa Szövetség a Nemzetközi Öttusa Szövetséggel (UIPM) egyetértésben az alábbiakról tájékoztatja a média képviselőit:

A Magyar Öttusa Szövetség és a Nemzetközi Öttusa Szövetség március 24. és 28. között Budapesten rendezte meg az koronavírus-járvány alatti első olimpiai kvalifikációs versenyét, a Világkupa első állomását. A viadalt zárt kapuk és szigorú Covid-19 protokoll mellett, a részvevő sportolók, edzők, technikai vezetők és a szervezők egészségét és biztonságát szem előtt tartva rendezték meg. Az esemény során 1150 antigéntesztet és több mint 450 PCR-tesztet végeztek el a részvevőkön. A verseny során azonosítottak egy pozitív esetet, az egyiptomi válogatott egyik tagja bizonyult fertőzöttnek, aki március 27-én a Világkupa vasárnapi mix váltójára érkezett, és egyedül utazott a versenyre. A sportoló a szállodába történő bejelentkezés előtt adott antigéntesztet, amely pozitív eredményt hozott, az ezt követően elvégzett PCR-teszt is ezt erősítette meg. A szervezők a versenyzőt azonnal elkülönítették és a magyar kormány protokollja szerint 10 napos karanténba helyezték Budapesten. Az egyiptomi öttusázón kívül a versenyt megelőző kötelező PCR-teszten egy versenybíró és a verseny ideje alatt egy szervező bizonyult pozitívnak.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat következő állomásán Szófiában is szorosan együttműködik a szervezőbizottsággal annak érdekében, hogy az eseményen a részvevők egészsége és biztonsága garantált legyen.

 

Magyar Öttusa Szövetség

2021.03.29.

Friss hírek

UIPM New Format tesztverseny

UIPM New Format tesztverseny

Csütörtöktől vasárnapig  (04.22-25.) Budapest ad otthont a New Format nemzetközi tesztversenynek, am...

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

  Kasza Róbert a múlt heti ezüstérme után ezúttal bronzérmes lett a szófiai Világkupán. De brav...

Gulyás Michelle megnyerte a szófiai Világkupát!

Gulyás Michelle megnyerte a szófiai Világkupát!

Fantasztikus magyar sikert hozott a szófiai Világkupa, amelyen Gulyás Michelle páyafutása során elős...

A férfiak is száz százalékosak Szófiában

A férfiak is száz százalékosak Szófiában

Férfi versenyzőink is sikerrel vették az első akadályt a szófiai Világkupán. Az A csoportban Kasza R...

Képgaléria

Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03. New Pentathlon Format 2020.09.15.