Születésnapok ma
 

Székesfehérvár rendezheti a májusi Világkupa-döntőt

Székesfehérvár lesz a házigazdája az öttusázók május 13. és 16. között rendezendő Világkupa-döntőjének – erről döntöttek Fejér megyei székhelyen, ahol csütörtökön délelőtt Klaus Schormann, a Nemzetközi Öttusa Bizottság elnöke, Bretz Gyula, a hazai szövetség első embere, Vörös Zsuzsanna, szövetségünk alelnöke, Gallai István főtitkár, Tóth István, az Alba Volán SC elnöke és a város részéről Bozai István, Székesfehérvár Városgondnokságának ügyvezető igazgatója folytatott megbeszélést.
Az már korábban eldőlt, hogy a dél-koreai járványügyi intézkedések miatt Szöul helyett Magyarország kapja meg a májusi Világkupa-döntő rendezési jogát, most arról is határoztak, hogy Fehérvár lesz az új házigazda. A város, amely a nemzetközi öttusaélet egyik központja, a város, amely az elmúlt negyed évszázadban minden évben vendégül látta a világ legjobb öttusázóit felnőtt, illetve korosztályos világversenyeken.
Klaus Schormann és a UIPM vezetése csütörtök délelőtt pályabejárást is tartott: a Volán Fehérvár sporttelepe és az egyesület megújult lovardája után megtekintette a verseny központjául szolgáló létesítményt, a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központot, amely 2018-ban minőségi helyszíne volt a felnőtt Európa-bajnokságnak. A kontinensviadalhoz hasonlóan a májusi Világkupa-döntőn is 1000 méteres körzeten belül megtalálható lesz az összes létesítmény, az úszást a Csitáry G. Emil uszodában, a vívást Magyar Országos Kosárlabda Szövetség Edzőközpontjában, a laser runt a Regionális Atlétikai Központban rendeznék, és Klaus Schormann kiemelte azt is: a koronavírus-járvány és a zárt kapus rendszer miatt a UIPM vezetése ideálisnak és szükségszerűnek tartaná, ha a lovaglás is az atlétikai központban lenne lebonyolítva.
A jelenleg Budapesten zajló Világkupa idején tehát döntés született arról, hogy alig két hónap múlva, az utolsó előtt olimpiai kvalifikációs viadal házigazdájaként Székesfehérvár láthatja vendégül a világelitet.
Fotó: Horog László
2021.03.25.

Friss hírek

UIPM New Format tesztverseny

UIPM New Format tesztverseny

Csütörtöktől vasárnapig  (04.22-25.) Budapest ad otthont a New Format nemzetközi tesztversenynek, am...

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

  Kasza Róbert a múlt heti ezüstérme után ezúttal bronzérmes lett a szófiai Világkupán. De brav...

Gulyás Michelle megnyerte a szófiai Világkupát!

Gulyás Michelle megnyerte a szófiai Világkupát!

Fantasztikus magyar sikert hozott a szófiai Világkupa, amelyen Gulyás Michelle páyafutása során elős...

A férfiak is száz százalékosak Szófiában

A férfiak is száz százalékosak Szófiában

Férfi versenyzőink is sikerrel vették az első akadályt a szófiai Világkupán. Az A csoportban Kasza R...

Képgaléria

Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03. New Pentathlon Format 2020.09.15.