Születésnapok ma
 

Réti Kamilla: pozitív feszültség

Réti Kamilla a 10. helyen zárt a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyen, szoros versenyben harcolta ki a világkupa-indulás lehetőségét. A döntő során remekül vívott és a kombinált versenyével is elégedett lehetett.

Simon Sarolta mellett ön volt az egyik versenyző, akinek téthelyzetet jelentett a Peridot magyar nyílt fedett pályás verseny. Az éles helyzet a legjobbat hozta ki önből…

Vagyis a jó vívás a kezében van, egyszerűen csak el kell érnie ezt a mentális állapotot?Igen, egy nagyon szoros versenyben sikerült kiharcolnom a válogatottba kerülést vagy fogalmazhatunk úgy a válogatottban maradást. Ez már egy régóta várt eredmény volt a részemről, és nagyon boldog vagyok, hogy példának okáért így sikerült a vívás. Egész nap próbáltam fókuszban maradni, ami sikerült is. Céltudatos versenyzést tudtam produkálni, amire nagy szükség volt, mert Simon Saci is kimagaslóan teljesített. Óriási feszültséget éreztem egész nap, de ez az adrenalin felbátorított, s elbírtam a téthelyzetet.

Szükség van a sok munkára, de természetesen arra is, hogy az ember jó állapotba tudja magát hozni a versenyen. A döntőben folyamatosan az volt bennem, hogy meg tudom csinálni, hergeltem magam a siker érdekében. Igen, ez a pozitív hozzáállás és határozottság kell ahhoz, hogy az ember képes legyen a jó eredményre. A versenyzésemben még mindig adódnak hibák, de azon leszek, hogy ezeket kijavítsam és akkor bármi megtörténhet. Ez a jó az öttusában, de főleg a vívásban, hogy bármi megtörténhet.

A jó szereplésnek köszönhetően nagyobb önbizalommal fut neki a tavasznak?

Ez a verseny hatalmas lendületet adott, és sokkal motiváltabban állok oda az elkövetkező időszakra. Fő célom, hogy a világkupa-versenyeken döntőbe jussak, és ha ott is sikerül jól vívnom, akkor tényleg oda lehet jutni az élmezőnybe. Sajnos a felkészülésemet nekem is hátráltatta a COVID, gyakorlatilag kimaradt az alapozó időszak a betegség miatt, ezért nagyon örültem a kombi eredményemnek. Januárban még kétségbe voltam esve, mert nem mentek jól az edzések, de aztán a kanári-szigeteki edzőtábor meghozta a lendületet és az erőt, ami hiányzott és nagyon jó munkát sikerült végezni. Az elmúlt években főleg a futásra feküdtünk rá, de még mindig úgy érzem, hogy sokat le lehet faragni az eredményekből. Egy nagy hiányt elszenvedek a koronavírus miatt, drága vívómestereim munkája nagyon hiányzik már, hiszen lassan egy éve nem dolgoztunk együtt Bognár Gábor bácsival és Pethes Jánossal. És ez bizony a hegyemen, akcióimban meg is látszik. De a világkupán próbálok ezen is javítani.

Kamilla 1

Fotó: Buza Virág

2021.03.09.

Friss hírek

UIPM New Format tesztverseny

UIPM New Format tesztverseny

Csütörtöktől vasárnapig  (04.22-25.) Budapest ad otthont a New Format nemzetközi tesztversenynek, am...

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

  Kasza Róbert a múlt heti ezüstérme után ezúttal bronzérmes lett a szófiai Világkupán. De brav...

Gulyás Michelle megnyerte a szófiai Világkupát!

Gulyás Michelle megnyerte a szófiai Világkupát!

Fantasztikus magyar sikert hozott a szófiai Világkupa, amelyen Gulyás Michelle páyafutása során elős...

A férfiak is száz százalékosak Szófiában

A férfiak is száz százalékosak Szófiában

Férfi versenyzőink is sikerrel vették az első akadályt a szófiai Világkupán. Az A csoportban Kasza R...

Képgaléria

Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03. New Pentathlon Format 2020.09.15.