Születésnapok ma
 

EGYÜTTMŰKÖDÉS A MAGYAR EDZŐK TÁRSASÁGA ÉS A MAGYAR ÖTTUSA SZÖVETSÉG KÖZÖTT

Szerdán az eddigi jó kapcsolat sikeres együttműködését folytatva megállapodást írt alá a Magyar Edzők Társasága és a Magyar Öttusa Szövetség, melynek célja a sportág edzőinek folyamatos továbbképzése és a legmodernebb ismeretek átadása.

2010-ben a Magyar Edzők Társasága (MET) hosszú távú stratégiai programba kezdett, legfontosabb feladata a mai napig a hazai edzők érdekképviselete, folyamatos sportszakmai képzése tudományos elméleti és gyakorlati ismeretanyagokkal, amelyek segítségével évekig az itthon hiányzó felsőfokú edzőképzést igyekeztek pótolni.

A szervezet célkitűzése az volt, hogy hazánkban a MET legyen a sport szakmai szolgáltató tudásközpontja, ennek érdekében működött és működik együtt a Testnevelési Egyetemmel, mint legfontosabb partnerével, valamint most már további négy egyetemmel és sporttudományos műhellyel Pécsett, Szombathelyen, Nyíregyházán és Szegeden.

A MET életében a 2017-es év hozott igazi áttörést, mikor a dr. Szabó Tünde vezette sportállamtitkárság megbízta a Kiemelt Edző Program (KEP) gondozásával. Létrejött egy, a MET által szervezett, kreditrendszeren alapuló továbbképzési program, amelynek keretében a szervezet csak tavaly harminchat konferenciát rendezett, idén pedig a koronavírus miatt megváltozott helyzetben az online térben is igyekezett bővíteni a lehetőségeit.

„A Magyar Öttusa Szövetség megkeresett bennünket, mert látják, a Magyar Edzők Társasága milyen értékes szolgáltatást tud nyújtani, segítségünkkel az edzők több ismerethez jutnak, ami alapja a magyar sport sikerességnek” – mondta az egyéves szerződés megkötése után Molnár Zoltán, a MET elnöke, hozzátéve, hogy további szövetségekkel is tárgyalnak és kötnek majd hasonló szerződéseket.

A sportvezető szerint, mivel az edzők tudása a sportsikerek záloga, manapság egyre jobban felértékelődik ez a munka, a statisztikák szerint már több edző van az Európai Unióban, mint pedagógus. A MÖSZ-szel kötött együttműködés igazolja, a szakma jó irányba halad Magyarországon is, és míg az egyetemek az elméleti, a szövetségek pedig a gyakorlati ismeretek megszerzése szempontjából adnak pótolhatatlan tudást, a MET mindkettőre rá tud erősíteni.

„A Magyar Öttusa Szövetség számára rendkívüli jelentőségű a Magyar Edzők Társaságával kötött Együttműködési Megállapodás – tette hozzá Bretz Gyula, Magyar Öttusa-szövetség (MÖSZ) elnöke. – Ránk is érvényes ugyanis az a mondás, hogy a jó edző holtig tanul. Ezzel a megállapodással új lehetőségek nyílnak edzőink továbbképzésére, melyre az általános igényen kívül azért is van szükség, mert sportágunk folyamatos változása edzőinket új és újabb feladatok és kihívások elé állítja. Az öttusa nagyon edzőigényes sport. Egy versenyzőnek legalább öt, de inkább hat edzője van. Az öt sportágon kívül a koordináló edző szerepe meghatározó, hogy a versenyző felkészülésében az egyes sportági edzések terhelései ideális egyensúlyban legyenek. Reméljük, hogy a Testnevelési Egyetemen beindult öttusaedző-képzés és a MET-tel való megállapodás eredményeként egyre növekvő létszámú versenyzőink sikereit egyre felkészültebb edzők segíthetik.”

met_mosz4

MET

2020.10.07.

Friss hírek

Megtartották az első válogatót az U17-es vb-re

Megtartották az első válogatót az U17-es vb-re

A lányok között Haraszin Linda, a fiúk mezőnyében Tamás Botond győzelmével zárult az U17-es öttusázó...

Kardos Bence megnyerte az U24-es Európa-bajnokságot

Kardos Bence megnyerte az U24-es Európa-bajnokságot

Erdős Rita 7. helyen végzett a nők versenyében Az U24-es Európa-bajnokságot szigorú előírások mellet...

Két nap, két sportkonferencia! Két nap, két sportkonferencia!

Két nap, két sportkonferencia! Két nap, két sportkonferencia!

az Utanpotlassport.hu szervezésében, a Magyar Edzők Társasága együttműködésével ÉLŐBEN, ONLINE Egy n...

A program elmarad! -Margitszigeti lézerlövészet és futás négy szombaton át

A program elmarad! -Margitszigeti lézerlövészet és futás négy szombaton át

Kedves Érdeklődők! A meghirdetett események a jelenlegi járványügyi helyzet miatt elmaradnak. Pótlás...

Képgaléria

Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03. New Pentathlon Format 2020.09.15. YOG New Tetrathlon Format 2020.09.12. New Format tesztverseny a Beach Sport Fesztiválon/FOTÓK