Születésnapok ma
 

ÚJ LED-FALLAL GAZDAGODOTT SZÉKESFEHÉRVÁR VÁROSA AZ ÖTTUSA-SZÖVETSÉGNEK KÖSZÖNHETŐEN

Versenyrendezésben és események közvetítésében is használható nagy LED-falat vásárolt az EMMI által támogatott pályázaton a Magyar Öttusa Szövetség. A harminc négyzetméteres kivetítő a számos öttusa világversenynek otthont adó Székesfehérvár tulajdonába került, avatását szombaton tartották az uszoda előtt.

A 2019. évi, tizenhat kiemelt sportág létesítményfejlesztésének támogatását szolgáló projekt keretein belül a Magyar Öttusa Szövetség pályázatot adott be egy kivetítő vásárlásához. Mivel a MÖSZ rendszeresen rendez hazai és nemzetközi versenyeket a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban Székesfehérváron, a szövetség egy állandó, többfunkciós eredményjelző tábla megvásárlását látta célszerűnek. Ez a versenyrendezési költségeket csökkenti, hiszen kevesebb LED-falat kell bérelni a versenyek idejére, és a város is szívesen használná évközben más események alkalmával. A megvásárolt többfunkciós kijelző nem csupán az eredményközlésre alkalmas, hanem nagyképernyős versenykövetésre és természetesen a visszajátszások, lassítások bemutatására is.

Bár első körben a Bregyó-közi sportcentrumba tervezték az LED fal felállítását, végül egy olyan eszközt sikerült beszerezni, melyet a város szinte minden rendezvényén tudja használni. Ennek avatását a Csitáry G. Emil Uszoda előtt tartották, miközben az uszodában országos kéttusa verseny zajlott éppen. Ennek eseményeit már az új kivetítőn követhették a szülők és egyéb szurkolók, akiknek a vírushelyzetben tilos volt belépni az épületbe. Mészáros Attila alpolgármester mondott köszönetet az öttusa-szövetségnek. „Mindig kiváló kapcsolatot ápolt a város, a Volán szakosztálya és a Magyar Öttusa Szövetség. Ezt számos Fehérváron rendezett világverseny bizonyította. A szövetség elnökségében jelenleg is benne vagyunk Vörös Zsuzsannával, és a jó kapcsolatnak újabb bizonyítéka ez a LED-fal. Harminc négyzetméteres, bárhol felállítható, több városi eseményen is tudjuk majd használni, reményeink szerint például jövőre a Királyi Napokon. Köszönettel tartozunk Bretz Gyula elnök úrnak, hogy a negyvenmillió forintba kerülő eszköz a Városgondnokságon keresztül a város tulajdonába kerülhetett” – mondta az alpolgármester.

A LED-fal avatásán a szövetséget Vörös Zsuzsanna általános alelnök (egyben a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója) és Gallai István főtitkár képviselte. Vörös Zsuzsanna elmondta, a jelenlegi nehéz helyzetben is bizakodnak, hogy később nagy versenyeken is használhatják a kivetítőt. „Most egy utánpótlás-verseny megszervezése is nehéz feladat, az edzéseken is figyelembe kell vennünk a vírushelyzet miatti szabályokat és persze sok szülő is aggódik. De bízunk benne, hogy nemsokára ismét lehetnek nagy versenyek, és akár az olimpia idején is összejöhetnek Fehérváron a szurkolók, hogy a felállított kivetítőn együtt szurkolhassanak a mieinknek!

Forrás: szekesfehervar.hu

2020.09.26.

Friss hírek

Megtartották az első válogatót az U17-es vb-re

Megtartották az első válogatót az U17-es vb-re

A lányok között Haraszin Linda, a fiúk mezőnyében Tamás Botond győzelmével zárult az U17-es öttusázó...

Kardos Bence megnyerte az U24-es Európa-bajnokságot

Kardos Bence megnyerte az U24-es Európa-bajnokságot

Erdős Rita 7. helyen végzett a nők versenyében Az U24-es Európa-bajnokságot szigorú előírások mellet...

Két nap, két sportkonferencia! Két nap, két sportkonferencia!

Két nap, két sportkonferencia! Két nap, két sportkonferencia!

az Utanpotlassport.hu szervezésében, a Magyar Edzők Társasága együttműködésével ÉLŐBEN, ONLINE Egy n...

A program elmarad! -Margitszigeti lézerlövészet és futás négy szombaton át

A program elmarad! -Margitszigeti lézerlövészet és futás négy szombaton át

Kedves Érdeklődők! A meghirdetett események a jelenlegi járványügyi helyzet miatt elmaradnak. Pótlás...

Képgaléria

Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03. New Pentathlon Format 2020.09.15. YOG New Tetrathlon Format 2020.09.12. New Format tesztverseny a Beach Sport Fesztiválon/FOTÓK