Születésnapok ma
 

MÖSZ és NKE együttműködés

Az olimpiai kvalifikációban kiemelt jelentőségű öttusa világkupa-versenyt a Ludovika Campuson rendezik meg a következő évben – ez is része annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) kötött a napokban.

Az NKE Ludovika Campusa, mint a magyarországi öttusa sportág bölcsője több nemzetközi világverseny helyszíneként szolgált az elmúlt években. Itt rendezték meg a többi között a UIPM Felnőtt Öttusa-világbajnokság vívószámát és a selejtezők úszóversenyeit, de egyetemi világbajnokságnak, Budapest Bajnokságnak, több utánpótlás versenynek és a válogatott edzőtáborának is helyet adott már az intézmény. A rendezések sikeres lebonyolításához nagyban hozzájárult az NKE és a MÖSZ között kialakult kiváló szakmai kapcsolat. Ennek további fejlesztésére kötött együttműködési megállapodást a két szervezet, amelyek a jövőben közösen segítik a magyar öttusasportág fejlesztését és a haza szolgálatában eszme erősítését. Jövőre a campus ad otthont a magyarországi világkupa versenynek, amelynek lovaglás versenyszámát – első alkalommal- a Ludovika Huszár Lovardában rendezik. Az együttműködés aláírása kapcsán Koltay András rektor elmondta: a közös munka nemcsak az élsportot erősíti az egyetemen, hanem az öttusa, mint hagyományos katonai sportág a kiképzésben résztvevők látókörét is szélesítheti a szövetség segítségével. Bretz Gyula, a MÖSZ elnöke azt hangsúlyozta, hogy az együttműködés révén még több kiemelt nemzetközi versenynek adhat otthont Magyarország, ezzel is erősítve hazánk sportéletét a világban.

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes

 

Forrás: https://www.uni-nke.hu

2020.08.25.

Friss hírek

Boldog születésnapot, Füredi Marianne!

Boldog születésnapot, Füredi Marianne!

Füredi Marianne, sportújságíró ma ünnepli kerek születésnapját. Füredi Marianne (többek között az MT...

Bronzérmes a junior férfi váltó, a lányok hetedikek lettek

Bronzérmes a junior férfi váltó, a lányok hetedikek lettek

A junorok világbajnokságát az egypitomi Alexandriában rendezik, melyet az első két napon váltó verse...

Közlemény – MÖSZ Iroda

Közlemény – MÖSZ Iroda

Tájékoztatjuk Önöket, hogy  2021. július 29-én és július 30-án a MÖSZ Iroda zárva tart, személyes üg...

Ötödik a vegyes váltó, a mieink az éremtábla élén

Ötödik a vegyes váltó, a mieink az éremtábla élén

Az ötödik helyen végzett a Simon Sarolta, Bereczki Richárd kettős vasárnap vegyes váltóban az oroszo...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.