Születésnapok ma
 

MÖSZ és NKE együttműködés

Az olimpiai kvalifikációban kiemelt jelentőségű öttusa világkupa-versenyt a Ludovika Campuson rendezik meg a következő évben – ez is része annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) kötött a napokban.

Az NKE Ludovika Campusa, mint a magyarországi öttusa sportág bölcsője több nemzetközi világverseny helyszíneként szolgált az elmúlt években. Itt rendezték meg a többi között a UIPM Felnőtt Öttusa-világbajnokság vívószámát és a selejtezők úszóversenyeit, de egyetemi világbajnokságnak, Budapest Bajnokságnak, több utánpótlás versenynek és a válogatott edzőtáborának is helyet adott már az intézmény. A rendezések sikeres lebonyolításához nagyban hozzájárult az NKE és a MÖSZ között kialakult kiváló szakmai kapcsolat. Ennek további fejlesztésére kötött együttműködési megállapodást a két szervezet, amelyek a jövőben közösen segítik a magyar öttusasportág fejlesztését és a haza szolgálatában eszme erősítését. Jövőre a campus ad otthont a magyarországi világkupa versenynek, amelynek lovaglás versenyszámát – első alkalommal- a Ludovika Huszár Lovardában rendezik. Az együttműködés aláírása kapcsán Koltay András rektor elmondta: a közös munka nemcsak az élsportot erősíti az egyetemen, hanem az öttusa, mint hagyományos katonai sportág a kiképzésben résztvevők látókörét is szélesítheti a szövetség segítségével. Bretz Gyula, a MÖSZ elnöke azt hangsúlyozta, hogy az együttműködés révén még több kiemelt nemzetközi versenynek adhat otthont Magyarország, ezzel is erősítve hazánk sportéletét a világban.

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes

 

Forrás: https://www.uni-nke.hu

2020.08.25.

Friss hírek

Korábban pótolják az országos bajnokságot

Korábban pótolják az országos bajnokságot

A tervezettnél néhány nappal korábban pótolják az öttusázók márciusban elhalasztott országos bajnoks...

A New Pentathlon Format győztesei Guzi Blanka és Bőhm Csaba

A New Pentathlon Format győztesei Guzi Blanka és Bőhm Csaba

Az új formátumú öttusa verseny tegnapi dobogósai: Nök: 1. Guzi Blanka, 2. Alekszejev Tamara, 3. Réti...

Öttusa a 2023-as Európai Játékokon

Öttusa a 2023-as Európai Játékokon

2023-ban Krakkóban és Kis-lengyelországi vajdaságban rendezik meg az Európai Játékokat, melyen első...

YOG New Tetrathlon Format eredmények

YOG New Tetrathlon Format eredmények

Hétvégén lezajlott a YOG New Tetrathlon Format Tesztverseny Csepelen. A lányok versenyének helyezett...

Képgaléria

New Pentathlon Format 2020.09.15. YOG New Tetrathlon Format 2020.09.12. New Format tesztverseny a Beach Sport Fesztiválon/FOTÓK Benedek Ferenc búcsúztatása/Galéria Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020