Születésnapok ma
 

Négy évvel elhalasztották a 2022-re kiírt dakari nyári ifjúsági olimpiát

Négy évvel elhalasztották a 2022-re kiírt ifjúsági nyári olimpiát, amelynek így 2026-ban ad otthont Dakar – hozta nyilvánosságra szerdán közös döntését Szenegál és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). A dakari lehet az első afrikai ötkarikás esemény.

Macky Sall szenegáli köztársasági elnök javaslatát Thomas Bach, a NOB első embere üdvözölte a témában folytatott tárgyalások után.

A döntésre jelentős hatást gyakorolt a tokiói olimpia jövő évre halasztása, a számos nemzetközi sportesemény törlése vagy későbbre tolása, valamint a koronavírus-járvány nyomán kialakult jelenlegi egészségügyi helyzet gazdasági és más hatásai.

A két vezető méltatta a dakari ifjúsági olimpia eddigi szervezési előkészületeit, amelyet a határozat nyomán megerősített bizalommal folytathatnak. Egyben Mamadou Diagna szenegáli NOB-taggal közösen kifejezték: elkötelezettek az első afrikai olimpiai esemény sikeres rendezése mellett. Hangsúlyozták, a döntés csalódást keltő lesz számos fiatal sportoló számára, azonban kérik a megértésüket.

„Ez a békés megállapodás jól szemlélteti Szenegál és a NOB közötti kölcsönös bizalmat. Szeretnék őszinte köszönetet mondani Macky Sall elnöknek, az olimpiai mozgalom nagyszerű barátjának és támogatójának a rendkívüli bizalmi és minőségi kapcsolatért. Mindezen okok miatt biztos vagyok abban, hogy közösen egy fantasztikus ifjúsági olimpiai játékokat rendezünk majd 2026-ban Szenegálban, az egész afrikai kontinensen és a világ összes fiatal sportolójával” – mondta Thomas Bach, a NOB elnöke.

(MTI/MOB, fotó: NOB)

2020.07.16.

Friss hírek

Kéttusa és Laser Run házi versenyek eredményei

Kéttusa és Laser Run házi versenyek eredményei

Az érmek jövő hét szerdától (2020.10.21.)  átvehetők az irodában. Szívből gratulálunk mindenkinek! K...

EGYÜTTMŰKÖDÉS A MAGYAR EDZŐK TÁRSASÁGA ÉS A MAGYAR ÖTTUSA SZÖVETSÉG KÖZÖTT

EGYÜTTMŰKÖDÉS A MAGYAR EDZŐK TÁRSASÁGA ÉS A MAGYAR ÖTTUSA SZÖVETSÉG KÖZÖTT

Szerdán az eddigi jó kapcsolat sikeres együttműködését folytatva megállapodást írt alá a Magyar Edző...

Elmarad idén az öttusa-világbajnokság

Elmarad idén az öttusa-világbajnokság

Eredetileg Kínában, majd a februári módosítás nyomán Mexikóban rendeztek volna meg. A Nemzetközi Ött...

ÚJ LED-FALLAL GAZDAGODOTT SZÉKESFEHÉRVÁR VÁROSA AZ ÖTTUSA-SZÖVETSÉGNEK KÖSZÖNHETŐEN

ÚJ LED-FALLAL GAZDAGODOTT SZÉKESFEHÉRVÁR VÁROSA AZ ÖTTUSA-SZÖVETSÉGNEK KÖSZÖNHETŐEN

Versenyrendezésben és események közvetítésében is használható nagy LED-falat vásárolt az EMMI által...

Képgaléria

Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03. New Pentathlon Format 2020.09.15. YOG New Tetrathlon Format 2020.09.12. New Format tesztverseny a Beach Sport Fesztiválon/FOTÓK