Születésnapok ma
 

Öttusa: egyelőre csak laser run-felmérők

Budapest, 2020. június 15. – A koronavírus-járvány első szenvedő alanya a magyar sportban a Magyar Öttusaszövetség volt, ugyanis a március 13-ára és 14-ére meghirdetett felnőtt országos bajnokságot elővigyázatosságból már nem rendezték meg.

A bajnokság esetleges pótlásáról és a versenynaptár módosításáról Gallai István főtitkárt kérdeztük.

  • A nemzetközi szövetség (UIPM) egyelőre csak arról döntött, hogy az idei évre kiírt világkupákat 2021-re helyezték át. Nem lehet tudni, mely nemzetközi versenyeket törlik, vagy egy későbbi időpontban rendezik meg, ezért egyelőre várakozó állásponton vagyunk, és rendszeresen sürgetjük a döntéshozókat. A nagyobb versenyeket, így a bajnokságot is meg akarjuk rendezni, de még nem tudunk hazai versenynaptárt készíteni, nehogy ütközzünk egy nemzetközi eseménnyel –
  • nyilatkozta az MTI-nek Gallai István,megemlítve azt is, hogy az idén június-júliusra, Székesfehérvárra tervezett felnőtt Európa-bajnokság sorsa is kérdéses. A nemzetközi szövetség (UIPM) szeptember 17-21-i dátumot javasol, de az európai és a magyar szövetség szerint is ez korai, nem lenne idő a megfelelő felkészülésre.

A főtitkár kiemelte, hogy az edzések még nem mindenhol indultak el mind az öt számban, de futni és lőni a karantén idején is tudtak a versenyzők, ezért bizonyos szempontból edzésben voltak. Ezt kihasználva a szövetség június elsejétől futásból és lövészetből álló laser run-felmérőket hirdetett.

  • Ezeken az edzésen belüli nyílt felmérőkön összemérhetik erejüket az egyesületek, és a szövetségi kapitányok is képet kaphatnak a versenyzők állapotáról. Június 9-én a Margitszigeten indult a sorozat, ahol a Trion SC és a MAFC versenyzői küzdöttek egymással, másnap Székesfehérváron került sor felmérőre, de rendeztek már egy-egy állomást Csepelen, Dunakeszin és a KSI-ben is. Az esemény népszerűségét jelzi, hogy a miskolci eseményen budapesti klubok is részt vettek – mondta a főtitkár és hozzátette, továbbra is több helyszínen szeretnék lebonyolítani a felmérőket, hogy ne jöjjön össze túl sok versenyző és szurkoló egy helyen, így vigyázva a résztvevők egészségére.

 

Füredi Marianne

2020.06.15.

Friss hírek

Laser Run eredmények – júliusi 1. szakasz

Laser Run eredmények – júliusi 1. szakasz

Laser Run eredmények  a 2020.07.02-07.13 és 2020.07.25 időszakokra – 1. szakasz Eredmények...

Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

Nem rendezik meg idén az öttusázók Európa-bajnokságát, melyet eredetileg június-július fordulóján bo...

Elhalasztották a juniorok vb-jét is

Elhalasztották a juniorok vb-jét is

A szeniorok idei, győri masters világbajnokságának múlt heti törlése után a juniorok vb-jét is elhal...

Laser Run Felmérő 2. szakasz /Eredmények

Laser Run Felmérő 2. szakasz /Eredmények

2020. június 24-28. közötti időszak Laser Run eredményei Eredmény 2020.06.26....

Képgaléria

Benedek Ferenc búcsúztatása/Galéria Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019