Születésnapok ma
 

“Nesztek, megmutattam!” – Martinek János atlantai bronzérméről mesél

Az 1996-os atlantai olimpián egy teljesen más öttusa versenyt rendeztek, mint az előtte lévő játékokon. Egy napon rendezték meg a sportág minden számát és nem adtak érmet a csapatversenyért, de magyar sportoló ezúttal is állhatott dobogóra, méghozzá a harmadik fokra Martinek János személyében. A kétszeres olimpiai bajnok öttusázó elárulta, sokan azt mondták neki, jobban örült az atlantai bronznak, mint nyolc évvel azelőtt a szöuli aranynak.
Az M4 Sporton hétköznap és szombat esténként látható a magyar olimpiai sikereket felidéző sorozatunk, ennek apropóján beszélgettünk a már kétszeres olimpiai bajnokként Atlantába utazó Martinek Jánossal.

Az interjút  ITT lehet megnézni

“Sokan mondták, hogy a dobogón jobban örültem a bronznak, mint az olimpiai aranyamnak. Nyolc évvel idősebb voltam, nagy bizonyítási vággyal, hiszen itt belülről jött, hogy »nesztek, megmutattam!«. Felszabadult örömet láthattak és ez egy kicsit máshogy rajzolódott ki, mint Szöulban – emlékezett vissza a sportág legendája, hozzátéve, neki talán jól is jött, hogy nem kellett selejteznie, hanem egy nap alatt lezajlottak az öttusa döntők. – Úgy álltam neki, hogy nekem már volt egy aranyam, igazából kettő, úgyhogy minden, ami jön, az nekem már ajándék. Nem volt már teher számomra, hogy egy ilyen versenyen megmutassam, mire vagyok képes, mit tudok.”

 

Forrás: m4sport.hu

2020.04.24.

Friss hírek

Korábban pótolják az országos bajnokságot

Korábban pótolják az országos bajnokságot

A tervezettnél néhány nappal korábban pótolják az öttusázók márciusban elhalasztott országos bajnoks...

A New Pentathlon Format győztesei Guzi Blanka és Bőhm Csaba

A New Pentathlon Format győztesei Guzi Blanka és Bőhm Csaba

Az új formátumú öttusa verseny tegnapi dobogósai: Nök: 1. Guzi Blanka, 2. Alekszejev Tamara, 3. Réti...

Öttusa a 2023-as Európai Játékokon

Öttusa a 2023-as Európai Játékokon

2023-ban Krakkóban és Kis-lengyelországi vajdaságban rendezik meg az Európai Játékokat, melyen első...

YOG New Tetrathlon Format eredmények

YOG New Tetrathlon Format eredmények

Hétvégén lezajlott a YOG New Tetrathlon Format Tesztverseny Csepelen. A lányok versenyének helyezett...

Képgaléria

New Pentathlon Format 2020.09.15. YOG New Tetrathlon Format 2020.09.12. New Format tesztverseny a Beach Sport Fesztiválon/FOTÓK Benedek Ferenc búcsúztatása/Galéria Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020