Születésnapok ma
 

“Nesztek, megmutattam!” – Martinek János atlantai bronzérméről mesél

Az 1996-os atlantai olimpián egy teljesen más öttusa versenyt rendeztek, mint az előtte lévő játékokon. Egy napon rendezték meg a sportág minden számát és nem adtak érmet a csapatversenyért, de magyar sportoló ezúttal is állhatott dobogóra, méghozzá a harmadik fokra Martinek János személyében. A kétszeres olimpiai bajnok öttusázó elárulta, sokan azt mondták neki, jobban örült az atlantai bronznak, mint nyolc évvel azelőtt a szöuli aranynak.
Az M4 Sporton hétköznap és szombat esténként látható a magyar olimpiai sikereket felidéző sorozatunk, ennek apropóján beszélgettünk a már kétszeres olimpiai bajnokként Atlantába utazó Martinek Jánossal.

Az interjút  ITT lehet megnézni

“Sokan mondták, hogy a dobogón jobban örültem a bronznak, mint az olimpiai aranyamnak. Nyolc évvel idősebb voltam, nagy bizonyítási vággyal, hiszen itt belülről jött, hogy »nesztek, megmutattam!«. Felszabadult örömet láthattak és ez egy kicsit máshogy rajzolódott ki, mint Szöulban – emlékezett vissza a sportág legendája, hozzátéve, neki talán jól is jött, hogy nem kellett selejteznie, hanem egy nap alatt lezajlottak az öttusa döntők. – Úgy álltam neki, hogy nekem már volt egy aranyam, igazából kettő, úgyhogy minden, ami jön, az nekem már ajándék. Nem volt már teher számomra, hogy egy ilyen versenyen megmutassam, mire vagyok képes, mit tudok.”

 

Forrás: m4sport.hu

2020.04.24.

Friss hírek

Laser Run eredmények – júliusi 1. szakasz

Laser Run eredmények – júliusi 1. szakasz

Laser Run eredmények  a 2020.07.02-07.13 és 2020.07.25 időszakokra – 1. szakasz Eredmények...

Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

Nem rendezik meg idén az öttusázók Európa-bajnokságát, melyet eredetileg június-július fordulóján bo...

Elhalasztották a juniorok vb-jét is

Elhalasztották a juniorok vb-jét is

A szeniorok idei, győri masters világbajnokságának múlt heti törlése után a juniorok vb-jét is elhal...

Laser Run Felmérő 2. szakasz /Eredmények

Laser Run Felmérő 2. szakasz /Eredmények

2020. június 24-28. közötti időszak Laser Run eredményei Eredmény 2020.06.26....

Képgaléria

Benedek Ferenc búcsúztatása/Galéria Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019