Születésnapok ma
 

Jöhet a kieséses rendszerű öttusa

Új lebonyolítási forma teszteléséről, illetve bevezetéséről döntött a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) végrehajtó bizottsága a hétvégi ülésén.

A testület a reform kidolgozására felállított két munkacsoport javaslatait vette alapul. A leglényegesebb újítás az, hogy a jövőben – egyelőre nincs kidolgozott menetrend – a versenyek a körvívás után kieséses rendszerben zajlanak majd. Az ötlet részleteinek a kimunkálására három-négy tesztversenyt szeretnének még az idén ilyen formában megrendezni.

Az már eldőlt, hogy a 2022-es, dakari nyári ifjúsági olimpián az új formátumot alkalmazzák a négytusaversenyen, és az a terv, hogy a 2024-es játékon is így versenyeznének az öttusázók.

Gallai István, a hazai szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, a körvívást a kieséses szakasz előtti napon lebonyolítanák, majd a mezőnyből kettő, három vagy négy csoportot alakítanának ki. A versenyzők csoportonként teljesítenék a rövidített lovaspályát, leúsznák a 200 métert, bónuszvívás keretében lépnének pástra és a szokásos 800 méteresnél rövidebb pályán fejeznék be a versenyt a lézerlövészetes futással. A továbbjutók másnap elődöntőben versenyeznének, végül a döntőben dőlne el az érmek és a legelőkelőbb helyezések sorsa.

„A UIPM edzőbizottsága úgy foglalt állást, hogy amennyiben mindenképpen szükséges a változtatás, megvalósítható, de lépcsőzetesen, a fokozatosságot betartva kell bevezetni az újításokat” – tette hozzá.

A munkacsoportok javaslatait a szövetségek képviselői másfél hete, Frankfurtban vitatták meg, ezután került sor a vb-ülésre Lausanne-ban, az Olimpia Házában, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelyén. A megbeszélésen részt vett Thomas Bach NOB-elnök, Juan Antonio Samaranch alelnök, Christophe de Kepper, a nemzetközi ötkarikás testület főigazgatója, valamint Kit McConnell sportigazgató, akik tájékoztatást adtak az aktualitásokról, illetve a fejlődés irányáról.

A Klaus Schormann vezette öttusa-szövetség az iránymutatások és a jelzések alapján úgy véli, a sportág olimpiai jövője miatt szükséges a változtatás.

Forrás: MTI

2020.02.04.

Friss hírek

Laser Run eredmények – júliusi 1. szakasz

Laser Run eredmények – júliusi 1. szakasz

Laser Run eredmények  a 2020.07.02-07.13 és 2020.07.25 időszakokra – 1. szakasz Eredmények...

Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

Nem rendezik meg idén az öttusázók Európa-bajnokságát, melyet eredetileg június-július fordulóján bo...

Elhalasztották a juniorok vb-jét is

Elhalasztották a juniorok vb-jét is

A szeniorok idei, győri masters világbajnokságának múlt heti törlése után a juniorok vb-jét is elhal...

Laser Run Felmérő 2. szakasz /Eredmények

Laser Run Felmérő 2. szakasz /Eredmények

2020. június 24-28. közötti időszak Laser Run eredményei Eredmény 2020.06.26....

Képgaléria

Benedek Ferenc búcsúztatása/Galéria Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019