Születésnapok ma
 

Gulyás Michelle 5. helyen végzett a Peridot Fedett pályás versenyen

A Peridot Fedett pályás verseny ezévi versenyén a megszokottnál erősebb mezőny  gyűlt össze, tekintve, hogy olimpiai kvalifikációs pontokat gyűjthettek itt az öttusázók.

Gulyás Michelle ebben a kemény mezőnyben az 5. helyen végzett. Elsőként az angol Joanna Muir, másodikként a német Annika Schleu, harmadiknak a francia Elodie Clouvel, negyedikként pedig az orosz Gulnaz Gubaydullina ért célba a magyar lány előtt.

Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya Michelle mai eredményét rendkívül ígéretesnek látja, hiszen – bár fedett pályás versenyen volt már bronzérmes is Gulyás-, ilyen versenytársakkal szemben sokkal nagyobb tudást szerezhetett, mint bármikor ezelőtt.

“Fizikálisan óriásit lépett előre, elképesztően jól vívott, érezhető a látványos változás az utóbbi 1-2 évhez képest, ami a vívásában is megmutatkozik. Már a vívóedzéseken látszott, hogy pontosan tudja mit akar, koncepcionál és végrehajt a páston, sőt a versenyeken is kamatoztatni tudja ezt a tudatosságot, így ez értékes pontszámokat is hozott. A laser run-ban éremért futott, és nem sokon múlott. Méltó partnere volt a mellette versenyző vb és olimpiai érmeseknek. A lövészete ugyan elmaradt a selejtezőben mutatott eredményétől, a jövője szempontjából roppant hasznos ingert kapott a mai versenyen, ami csak javára válhat.”- nyilatkozta Kállai.

Alekszejev Tamara (18. helyezett) teljesítmánye a kapitány szerint ma nagyon ingadozó volt, ő még nem hozta a csúcsformáját. Emellett egy új fegyvert próbált ki a lövészeten, így ez a verseny jó lehetőség volt arra, hogy kiderüljön érdemes-e váltani, vagy sem a szezonban. Mindenesetre Kállai örült ennek a döntésnek, mert a későbbiekben egy jól megválasztott pisztollyal másodperceket lehet majd előrelépni a versenyeken. Vívását dekoncentráltnak ítélte meg a döntőb alatt, habár az elődöntőn pontosan látszott, hogy valójában mire képes ebben a számban.

Guzi Blanka (21. helyezés) vívásában a szakvezető örömmel látta az előrelépést és a tudatosságot, ami egyelőre – ellentétben Gulyással – pontokban még nem mutatkozott meg. Számára ez még nagyon erős mezőny, de tisztességesen helytállt. A laser run-ban még saját elmondása szerint is hiányérzete maradt, úszásban is sokkal többre képes, mégis hatalmas előremozdulás látható nála.

“Mindhárom lány lovaglását kötelességem kiemelni, nagyon szép és okos lovaspályát teljesítettek. Michelle az elején még hibázott, de a harmadik ugrásnál tudott korrigálni, ami szintén az összeszedettségét, határozottságát jelzi. Maximálisan elégedett vagyok a lányok, kiváltképp Michelle eredményével.”-összegzett Kállai Ákos

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2020.01.31.

 

Friss hírek

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait. Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait. Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Idén harmadik alkalommal rajtol a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával a Szentkirályi Teh...

Edzői konferencia az öttusaszövetség szervezésében

Edzői konferencia az öttusaszövetség szervezésében

Február 3-án neves magyar és külföldi előadók részvételével edzői szemináriumot szervezett a Magyar...

Isten éltesse Benedek Ferencet!

Isten éltesse Benedek Ferencet!

94 éves Benedek Ferenc mesteredző,  a Csepeli MTK, illetve a Budapesti Munkaerőtartalékok SE hajdani...

Jöhet a kieséses rendszerű öttusa

Jöhet a kieséses rendszerű öttusa

Új lebonyolítási forma teszteléséről, illetve bevezetéséről döntött a Nemzetközi Öttusa Szövetség (U...

Képgaléria

Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói