Születésnapok ma
 

Gulyás Michelle 5. helyen végzett a Peridot Fedett pályás versenyen

A Peridot Fedett pályás verseny ezévi versenyén a megszokottnál erősebb mezőny  gyűlt össze, tekintve, hogy olimpiai kvalifikációs pontokat gyűjthettek itt az öttusázók.

Gulyás Michelle ebben a kemény mezőnyben az 5. helyen végzett. Elsőként az angol Joanna Muir, másodikként a német Annika Schleu, harmadiknak a francia Elodie Clouvel, negyedikként pedig az orosz Gulnaz Gubaydullina ért célba a magyar lány előtt.

Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya Michelle mai eredményét rendkívül ígéretesnek látja, hiszen – bár fedett pályás versenyen volt már bronzérmes is Gulyás-, ilyen versenytársakkal szemben sokkal nagyobb tudást szerezhetett, mint bármikor ezelőtt.

“Fizikálisan óriásit lépett előre, elképesztően jól vívott, érezhető a látványos változás az utóbbi 1-2 évhez képest, ami a vívásában is megmutatkozik. Már a vívóedzéseken látszott, hogy pontosan tudja mit akar, koncepcionál és végrehajt a páston, sőt a versenyeken is kamatoztatni tudja ezt a tudatosságot, így ez értékes pontszámokat is hozott. A laser run-ban éremért futott, és nem sokon múlott. Méltó partnere volt a mellette versenyző vb és olimpiai érmeseknek. A lövészete ugyan elmaradt a selejtezőben mutatott eredményétől, a jövője szempontjából roppant hasznos ingert kapott a mai versenyen, ami csak javára válhat.”- nyilatkozta Kállai.

Alekszejev Tamara (18. helyezett) teljesítmánye a kapitány szerint ma nagyon ingadozó volt, ő még nem hozta a csúcsformáját. Emellett egy új fegyvert próbált ki a lövészeten, így ez a verseny jó lehetőség volt arra, hogy kiderüljön érdemes-e váltani, vagy sem a szezonban. Mindenesetre Kállai örült ennek a döntésnek, mert a későbbiekben egy jól megválasztott pisztollyal másodperceket lehet majd előrelépni a versenyeken. Vívását dekoncentráltnak ítélte meg a döntőb alatt, habár az elődöntőn pontosan látszott, hogy valójában mire képes ebben a számban.

Guzi Blanka (21. helyezés) vívásában a szakvezető örömmel látta az előrelépést és a tudatosságot, ami egyelőre – ellentétben Gulyással – pontokban még nem mutatkozott meg. Számára ez még nagyon erős mezőny, de tisztességesen helytállt. A laser run-ban még saját elmondása szerint is hiányérzete maradt, úszásban is sokkal többre képes, mégis hatalmas előremozdulás látható nála.

“Mindhárom lány lovaglását kötelességem kiemelni, nagyon szép és okos lovaspályát teljesítettek. Michelle az elején még hibázott, de a harmadik ugrásnál tudott korrigálni, ami szintén az összeszedettségét, határozottságát jelzi. Maximálisan elégedett vagyok a lányok, kiváltképp Michelle eredményével.”-összegzett Kállai Ákos

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2020.01.31.

 

Friss hírek

Korábban pótolják az országos bajnokságot

Korábban pótolják az országos bajnokságot

A tervezettnél néhány nappal korábban pótolják az öttusázók márciusban elhalasztott országos bajnoks...

A New Pentathlon Format győztesei Guzi Blanka és Bőhm Csaba

A New Pentathlon Format győztesei Guzi Blanka és Bőhm Csaba

Az új formátumú öttusa verseny tegnapi dobogósai: Nök: 1. Guzi Blanka, 2. Alekszejev Tamara, 3. Réti...

Öttusa a 2023-as Európai Játékokon

Öttusa a 2023-as Európai Játékokon

2023-ban Krakkóban és Kis-lengyelországi vajdaságban rendezik meg az Európai Játékokat, melyen első...

YOG New Tetrathlon Format eredmények

YOG New Tetrathlon Format eredmények

Hétvégén lezajlott a YOG New Tetrathlon Format Tesztverseny Csepelen. A lányok versenyének helyezett...

Képgaléria

New Pentathlon Format 2020.09.15. YOG New Tetrathlon Format 2020.09.12. New Format tesztverseny a Beach Sport Fesztiválon/FOTÓK Benedek Ferenc búcsúztatása/Galéria Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020