Születésnapok ma
 

Világbajnok a német férfi váltó

Németország váltója szerezte meg az aranyérmet a budapesti öttusa-világbajnokság második napján a dél-koreai és az orosz csapat előtt. A két magyar egységből Szabó Illés és Kardos Bence a 7. helyen, a Bereczki Richárd, Málits István kettős a 15. pozícióban zárt.

Nem kezdte jól Európa-bajnoki bronzérmes váltónk, Bereczki Richárd és Málits István a világbajnoki küzdelmeket. A Ludovika Arénában megrendezett víváson mindössze 13 győztes asszót tudott gyűjteni (13/23) a magyar páros, amellyel a 16. helyet szerezte meg. Az első éves felnőtt Szabó Illés és a még mindig junior korú Kardos Bence ennél egy fokkal jobb teljesítményt tett le az asztalra: ők 14 győzelemmel és 22 vereséggel a 15.-ként zártak a páston.

Nem sokkal később már a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában folytatta a mezőny a küzdelmet: a 2×100 méteres úszásban a Bereczki, Málits kettős a 15. idővel ért célba, a fiatalok pedig a negyedik legjobb időt repesztették a medencében (!). Sőt, a bónuszvívás során is ők jeleskedtek, a franciákat legyőzve egy pluszpontot szedtek össze ebben a versenyszámban. A lovaglást Eb-bronzérmeseink egy verőhibával, így 7 pont veszteséggel, míg a fiatalok időtúllépéssel (-5 pont) zárták, így a napot záró laser runra a nyolcadik helyről vághattak neki. A két fiatal jól futott, lövészetben akadtak apróbb bizonytalanságaik,  s végül Kardos Bence a hetedik helyen hozta be a kettes számú magyar csapatot, a papíron erősebbik magyar váltó, vagyis Bereczki Richárd és Málits István a 15. lett.

Szabó Illés elárulta, nem tűztek ki maguk elé konkrét célt, de így utólag azt mondja, magukhoz képest jól teljesítettek. „Sok tapasztalatot kell még szereznünk, és ehhez a mezőnyhöz muszáj felnőni, de szerintem ez korrekt eredmény részünkről.”

„A vívásnál még kisebb önbizalomhiánnyal küszködtünk, amit a verseny végére nagyjából sikerült levetkőzni, de mindketten fiatalok vagyunk, egyelőre csak bontogatjuk a szárnyainkat – ennek fényében elégedettek lehetünk. A hazai közönség motiváló volt, a lövészetnél engem kicsit meg is zavart a szurkolás, mert nem szoktam hozzá, de ez is egy feladat” – tette hozzá Kardos Bence.

Az Eb-bronzérmes Bereczki, Málits kettős mindkét tagja nagyon csalódott volt – teljesen érthetően.

„Nagyon nehéz szavakat találnom a saját teljesítményemre, ennél sokkal többet vártam – nyilatkozta Bereczki. – Az Európa-bajnokságon bronzérmet szereztünk, reméltük, hogy itthon még jobban megy majd… Ehhez képest… Tényleg nem tudok mit mondani.”

„Én is nagyon csalódott vagyok – tette hozzá Málits. – A vívás nagyon rosszul kezdődött, és egyszerűen képtelenek voltunk kihúzni magunkat a gödörből, s hiába volt utána a többi szám elfogadható, a vívás megpecsételte a sorsunkat.”

A világbajnoki aranyérmet nagy fölénnyel szerezte meg a németek duója, Alekszander Nobis és Patrick Dogue, a második helyen Dél-Korea, a harmadikon Oroszország zárt.

Amin a magyarok elbukták a versenyt, azon nyerték meg a németek: „A vívás volt a döntő, már ott előnybe kerültünk, és utána is lendületben tudtunk maradni – mondta Douge. – Nyerni mindig nagyon jó érzés, úgy meg végképp, hogy mindketten indulunk egyéniben is, s ez lökést adhat. Nagyszerű nap volt, holnap pihenünk, csütörtökön pedig folytatjuk.”

„A helyszín egyszerűen gyönyörű, nagyon jó, hogy a nézők mindent végigkövethetnek a lelátóról, az időjárás pedig kedvezett nekünk, mert ebben a hűvösben sokkal kellemesebb volt lovagolni és futni is, mint a hétfői hőségben lett volna” – tette hozzá Nobis.

 

UIPM Öttusa- és Laser Run-világbajnokság

Öttusa férfi váltó: 1. Alexander Nobis, Patrick Dogue (Németország) 1506 pont, 2. Jun Woongtae, Jung Jinhwa, (Dél-Korea) 1482 p., 3. Aleksander Lesun, Danil Kalimullin (Oroszország) 1475 p., … 7. Szabó Illés, Kardos Bence (Magyarország) 1439 p, … 15. Bereczki Richárd, Málits István (Magyarország) 1404 p.

 

_INM2675 _INM2714

Fotó: Buza Virág

2019.09.03.

Friss hírek

Athlete365 Career+ workshop

Athlete365 Career+ workshop

A versenyzők felkészítése a sportpályafutás utáni életre Az Apollo Consulting Kft. (Mizsér Attila) é...

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Idén harmadik alkalommal rajtol a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával a Szentkirályi Teh...

Magyar versenyigazgatója lett a nemzetközi öttusaszövetségnek

Magyar versenyigazgatója lett a nemzetközi öttusaszövetségnek

A nemzetközi öttusaszövetség (UIPM) főtitkára, Ms. Shiny Fang hivatalosan is tájékoztatta szövetségü...

Pályázati felhívás Sportösztöndíj programban való részvételre

Pályázati felhívás Sportösztöndíj programban való részvételre

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SPORTÖSZTÖNDÍJ-PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE A Nemz...

Képgaléria

Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói Masters Európa-bajnokság 2019 Gyömrő UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni