Születésnapok ma

Négyből négy magyar férfi versenyző döntős az öttusa Eb-n

Mind a négy magyar sikerrel vette a férfiak csütörtöki selejtezőjét, így Kasza Róbert, Demeter Bence, Regős Gergely és Marosi Ádám is indulhat a szombati döntőben az angliai Bath-ban .ajló öttusa Európa-bajnokságon.

A harmadik versenynapon 61 öttusázó kezdte meg a selejtezőt két csoportban, melyekből az első 15-15 helyezett automatikusan a szombati finálé résztvevőjévé vált, további hat helyet pedig a megszerzett pontszámok alapján töltöttek fel.

Az A csoportba sorolták Kasza Róbertet és Demeter Bencét, a B-be pedig Marosi Ádámot és Regős Gergelyt. Kasza két szám, a vívás (18 győzelem/11 vereség) és az úszás (2:07.03 perc) után a hetedik, Demeter (15/14, 2:05.07) pedig a 12. volt.

A lövészetekkel megszakított futás végén az összesűrűsödő mezőnyben Kasza kilencedikként, míg Demeter két másodperccel később tizenötödikként ért célba.

Regős az úszást (2:09.70) és a vívást (18/12) követően a kilencedik, Marosi (2:04.97, 15/15) a 15. helyen állt. Előbbi a kombinált számot és így a versenyt hatodikként zárta, Marosi pedig 16. lett, de ő is döntőbe jutott.

Szombaton nyolc olimpiai kvótát osztanak ki, ha azonban a világkupadöntő győztese, a brit Joseph Choong az első nyolc között végez, a kilencedik is örülhet. A kvalifikációs rendszer újdonsága az a megszorítás, hogy nemzetenként legfeljebb egy versenyző harcolhat ki az Eb-n kvalifikációt: ha egy országból több végez az élcsoportban, közülük csak a legjobb jut kvótához, egyúttal pedig tolódnak a helyek.

Pénteken a női hagyományos verseny selejtezőjét rendezik, majd szombaton a férfi és vasárnap pedig a női döntőre kerül sor.

Részletes eredmények

2019.08.08.

Forrás: MTI

Friss hírek

Pálvölgyi Miklós 75 éves

Pálvölgyi Miklós 75 éves

Pálvölgyi Miklós, volt szövetségi kapitány, az öttusasport szaktekintélye ma ünnepli 75. születésnap...

Laser Run és Öttusa-világbajnokság jegy – belépési információ

Laser Run és Öttusa-világbajnokság jegy – belépési információ

LASER RUN ÉS ÖTTUSA VILÁGBAJNOKSÁG JEGY, BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK szeptember 2.                   női öt...

Balczó András: A boldogság nem függ a sikerességtől

Balczó András: A boldogság nem függ a sikerességtől

„…ha valaki azt képzeli, hogy Isten nélkül meg tudja oldani az életét, hogy a céljai elérése majd bo...

Laser Run VB nevezési lista

Laser Run VB nevezési lista

A Laser Run VB válogatási elvei alapján kialakult korosztályonkénti lista: 2019 Laser Run VB  ...

Képgaléria

2019 aquatlon (kéttusa) sportnap az alsósoknak Világkupa#4 Prága 2019 Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói