Születésnapok ma

TIZEDIK LETT A MAGYAR PÁROS VEGYES VÁLTÓBAN AZ ÖTTUSA-EB-N

A tizedik helyen végzett a magyar páros vegyes váltóban az angliai olimpiai kvalifikációs öttusa Európa-bajnokság nyitónapján.

Tíz kettős kezdte meg a küzdelmet kedd reggel Bath-ban, köztük Szabó Illés és Simon Sarolta duója. A magyarok számára nem indult jól a nap, mivel a 2×100 méteres úszásból – Szabó kiugrása miatt – kizárták őket, ezzel el is dőlt, hogy nem tudnak jó eredményt elérni. Vívásban 17 győzelemmel és 19 vereséggel, illetve kilenc bónuszponttal negyedikek lettek. A körvívást a kilencedik helyen zárták, de a bónuszban minden ellenfelüknél jobbnak bizonyultak, végig a páston maradhattak, és a pluszpontokkal öt riválisukat megelőzték. Lovaglásban a hatodik eredményt érték el a lehetséges 300-ból 277 pontot szerezve. Két akadályverésért 14, időtúllépésért kilenc pontot vontak le tőlük. A kombinált számot – amelyben mindkét váltótag 2×800 métert futott és kétszer lőtt – tizedikként kezdték meg, és bár a negyedik legjobb időt érték el, a jelentős hátrányuk miatt így sem tudtak előre lépni. “A tehetetlenség terhe alatt versenyeztek, komoly lelki teher, ha az első versenyszám első percében elszáll az esély” – mondta az MTI érdeklődésére Kállai Ákos szövetségi kapitány. Hozzátette: egyáltalán nem egyszerű ilyenkor odaállni a víváshoz. Mint mondta, az egy tizeddel korábbi rajt ráadásul nem befolyásolja a végeredményt, csak éppen nulla pont áll a csapat neve mellett. “Tanulságos nap volt” – szögezte le, és külön kiemelte a bónuszvívásban nyújtott kimagasló teljesítményt.

Eredmények:
vegyes váltó, Európa-bajnok:
Nagy-Britannia (Kerenza Bryson, Myles Pillage) 1438 pont
2. Csehország (Eliska Pribylova, David Kindl) 1419
3. Olaszország (Irene Prampolini, Valerio Grasselli) 1412
…10. Magyarország (Simon Sarolta, Szabó Illés) 1098 (úszás: 0 pont, vívás: 17 győzelem/19 vereség/9 bónusz/211 pont), lovaglás: 277, lövészet-futás: 11.30 perc/610 pont)

 

 

2019.08.06.

MTI

Friss hírek

Pálvölgyi Miklós 75 éves

Pálvölgyi Miklós 75 éves

Pálvölgyi Miklós, volt szövetségi kapitány, az öttusasport szaktekintélye ma ünnepli 75. születésnap...

Laser Run és Öttusa-világbajnokság jegy – belépési információ

Laser Run és Öttusa-világbajnokság jegy – belépési információ

LASER RUN ÉS ÖTTUSA VILÁGBAJNOKSÁG JEGY, BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK szeptember 2.                   női öt...

Balczó András: A boldogság nem függ a sikerességtől

Balczó András: A boldogság nem függ a sikerességtől

„…ha valaki azt képzeli, hogy Isten nélkül meg tudja oldani az életét, hogy a céljai elérése majd bo...

Laser Run VB nevezési lista

Laser Run VB nevezési lista

A Laser Run VB válogatási elvei alapján kialakult korosztályonkénti lista: 2019 Laser Run VB  ...

Képgaléria

2019 aquatlon (kéttusa) sportnap az alsósoknak Világkupa#4 Prága 2019 Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói