Születésnapok ma
 

Fantasztikus siker: aranyérmes a magyar leánycsapat az U17-es világbajnokságon

“A lányok bearanyozták a napunkat” – értékelt büszkén Szloboda József, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, ami nem is csoda, hiszen a lányok pályafutásuk első világbajnokságán rögtön két érmet szereztek az egyéni döntőben Dobronyi Dorina és Tóth Dorka révén, amivel természetesen a csapatversenyben is fölényes diadalt arattak.

Megszerezte első dobogós helyezéseit a magyar küldöttség a szófiai U17-es és U19-es világbajnokságon. Korábban Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány úgy nyilatkozott honlapunknak, hogy a fiatalabb korosztály számára nagy kihívást fog jelenteni a fizikai regenerálódás, mivel a versenyzők először találják szemben magukat a selejtezővel, vagyis néhány nap leforgása alatt kétszer is csúcsformában kell lenniük. Nos, az U17-es lányok elég jól vették az akadályt, hiszen Dobronyi Dorina ezüstöt, Tóth Dorka bronzérmet szerzett az egyéni döntőben,  a csapat harmadik tagja, Kozma Réka pedig 9. helyen zárt.

A verseny után Szloboda József is elégedetten értékelte a fiatalok teljesítményét.

„A lányok bearanyozták a napunkat. Elmondhatatlanul büszke vagyok rájuk, hiszen kiválóan időzítették a formájukat. A kaunasi Európa-bajnokságon is szépen ragyogott a hét érem, amit bezsebeltünk, de ez mégis csak egy világbajnokság, ahol a korosztály krémje mérte össze erejét, és jó érzés kimondani, hogy nem volt nálunk jobb csapat ezen a megméretésen. A lányok egy pont híján 3000-ret gyűjtöttek, ami kimagaslóan jó eredménynek számít, illetve az sem hangzik rosszul, hogy négyen képviselték Magyarországot a döntőben, közülük hárman a legjobb tízben végeztek. Remélem, a folytatás is ilyen szép lesz.” Ne feledkezzünk meg a negyedik magyar leányzóról sem: László Beáta a 12. helyen végzett a versenyben.

Részletes eredmények

Az U17-es lányok mellett az U19-es vegyes váltónak is szurkolhattak a magyar öttusasport szerelmesei Szófiában. A Kállai-Simóka Nóra, Katona Bence felállású egység a 10. helyen fejezte be a viadalt. A páros magukhoz képest jól kezdett úszásban, 02:15.97 idővel, ami a mezőnyben a 16. helyet jelentette. Vívásban csakúgy,mint a Szentprónai/Bárány fiú váltó előző nap, kimagasló teljesítménnyel, elsőként zártak. A kombinált számot így a negyedik helyről indították. Szloboda József UP kapitány reálisan a 6–8. helyre várta a magyar mixet, és ez a Kállai-Simóka eredménye alapján így is lehetett volna. Azonban a staféta átadása után, rögtön az első körben Katona lövészete gyengén sikerült, így végül tizedik helyen ért célba.

Részletes eredmények

kállai-katonaB

Forrás: utanpotlassport.hu

2019.07.20.

Friss hírek

Athlete365 Career+ workshop

Athlete365 Career+ workshop

A versenyzők felkészítése a sportpályafutás utáni életre Az Apollo Consulting Kft. (Mizsér Attila) é...

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Milliós támogatás és szakmai mentorálás várja a jövő bajnokait Újra itt van a Szentkirályi Tehetségprogram

Idén harmadik alkalommal rajtol a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával a Szentkirályi Teh...

Magyar versenyigazgatója lett a nemzetközi öttusaszövetségnek

Magyar versenyigazgatója lett a nemzetközi öttusaszövetségnek

A nemzetközi öttusaszövetség (UIPM) főtitkára, Ms. Shiny Fang hivatalosan is tájékoztatta szövetségü...

Pályázati felhívás Sportösztöndíj programban való részvételre

Pályázati felhívás Sportösztöndíj programban való részvételre

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SPORTÖSZTÖNDÍJ-PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE A Nemz...

Képgaléria

Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói Masters Európa-bajnokság 2019 Gyömrő UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni