Születésnapok ma
 

Barta Luca junior világbajnoki bronzérmes!

Barta Luca (Trion SC) a lengyelországi junior világbajnokság fináléjában, fantasztikus versenyzéssel, a dobogó harmadik fokára állhatott ma. Guzi Blanka( Swimming Pentathlon) 5., Gulyás Michelle (KSI) pedig ezúttal 31. helyen végzett.

A lányok vívása, az olimpiai programhoz hasonlóan, egy nappal a döntő előtt,  a férfi selejtező napján zajlott.  Barta Luca 20/15-ös mutatóval 220 pontot szerzett, a másik két lánynak viszont nem az elvártnak megfelelően sikerült ez a szám. Michelle 196, Blanka 184 ponttal zárta a napot.

A kapitány szerint mára azonban mindhárman “felszívták” magukat, igazi versenyláz hajtotta őket. Az úszásnál hozták a formájukat, a lovaglásnál Luca egy verőhibával, Blanka 2 fával teljesítette a pályát. Gulyás Michelle azonban egy már előzőleg nehéz pályát ment lovat kapott. “Michelle úgy érezte, hogy meg tudja oldani ezzel a lóval is, mert az első kanyarban lovashiba miatt ment rosszul. Másrészről a tartalék lovak gyengébb képességűek voltak. Sajnos a befejelt lovat nem tudta kijavítani – mondta Kállai Ákos -így négyszer kitört az állat, így kizárás lett a vége.”

A kombinált számban ugyanakkor remekeltek a lányok:  Gulyás 10., Barta 3., Guzi pedig első lett.

Luca a 6. helyről rajtolt, majd az egyiptomi lánnyal kerültek szoros küzdelembe. “Az utolsó lövészetet mindketten hibátlanul teljesítették, majd a lőteret elhagyva Luca nem kegyelmezett ellenfelének, így a hajrában már egyértelmű volt a bronzérem. Nagyon szépen versenyzett, jó formában van, remek taktikus és rendkívül koncentrált” – nyilatkozta a kapitány.

“Blanka a vívás utáni lelki gödörből sikeresen kimászott, nem beszélve arról, hogy alig pár hete ugyanitt, a junior Eb-n, tehát nagyjából ugyanebben a mezőnyben kiválóan vívott. Ennek ellenére úgy állt a rajthoz, hogy biztosan tudta, az első tíz között a helye. Szinte falta az ellenfeleket körről-körre.

Nagyon elégedett vagyok a versenyzőkkel. Tudjuk mind, hogy, ha Michelle a megszokott lovaglását hozza, a csapat-aranyérem megkérdőjelezhetetlen. “Ha”-k pedig nincsenek… Az apró finomhangolásokat elvégezve jövőre hihetetlenül erős junior csapatunk lesz”.

Részletes eredmények

2019.07.11.

 

Friss hírek

Micsoda nap! Malaczkó 80, Nyulászi 88, Földi 83, Martinek 55 éves!

Micsoda nap! Malaczkó 80, Nyulászi 88, Földi 83, Martinek 55 éves!

Az öttusa négy kimelkedő alakja is ma, május 23-án ünnepli születésnapját. Malaczkó István 80 éves!...

Tokió 2020: 12 hét alatt találnak gazdára az öttusázók kvótái

Tokió 2020: 12 hét alatt találnak gazdára az öttusázók kvótái

Egy 12 hetes időszakban, 2021. március 24. és június 13. között találnak majd gazdára – a többi közö...

Hogyan tovább, magyar sport?

Hogyan tovább, magyar sport?

Élő online konferencia a koronavírus-járvány hatásairól, a szakmai és gazdasági kilátásokról  ...

Radosza Mihály 96 éves

Radosza Mihály 96 éves

Radosza Mihály ma 96! éves. Az UTE Öttusa Szakosztályának vezetője, majd a Magyar Öttusa Szövetség a...

Képgaléria

Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói