Születésnapok ma

Ezüstérmet szerzett az U17-es leány váltó az öttusa Európa-bajnokság zárónapján

Az Ürögi Zsófia és Dulai Kinga alkotta leány váltó második helyen végzett a litvániai korosztályos öttusa Európa-bajnokságon. A váltók versenyszámaival véget ért az egy hetes kontinensviadal.

A kaunasi U17-es és U19-es öttusa Európa-bajnokság zárónapján nyolc magyar fiatal részvételével négy váltó versenyeit rendezték. Az U17-es lányok mezőnyében Ürögi Zsófia Dulai Kingával indult, és nagyszerű úszás után rögtön az első helyen találta magát. A kombinált számban azonban nem sikerült megtartani előnyüket, mert az orosz páros majdnem húsz másodperccel teljesítette gyorsabban a távot a többieknél, ezáltal összesítésben tíz ponttal a magyarok elé került, akik így ezüstérmesek lettek. A bronzérmet a britek nyakába akasztották.

Az U17-es fiú váltóban Marosvári Ádám és Tamás Botond három ponttal megelőzve a lengyeleket negyedik helyen zárta az Európa-bajnokságot. A fiúk a laser runban is negyedikek lettek, a dobogó azonban nem került közel hozzájuk, a győztes oroszok után második franciák és harmadik fehéroroszok is magabiztos előnnyel végeztek a magyarok előtt.

A velük egy korosztályban induló mix váltó, Basa Lili és Páczai Dávidszemélyében kiválóan rajtolt. 2:00.41-es időeredményük úszásban a döntő legjobbjának bizonyult, a kombinált számban viszont a németeknek minden összejött, egészen a dobogó legfelső fokáig tornázták magukat, és egy picit bosszantó, hogy végül a fehéroroszok és az oroszok is a magyar tinédzserek elé kerültek, akik így végül lemaradtak az éremről, negyedikként zártak.

Kállai-Simóka Nóra és Katona Bence U19-es vegyes váltója a kilencedik helyen végzett a fináléban. A fiatal párosnak a vívása volt az, amit nem érhet panasz, a mezőny második legjobb eredményét érték el. Lövészetben és futásban azonban tizenegyedik pozíciót szereztek, így lett végül középmezőny a tizenöt országot felvonultató döntő végére.

Szloboda József szövetségi kapitány vezette magyar küldöttség összességében kiválóan szerepelt a litvániai Európa-bajnokságon. Viczián Bence és Erdős Rita az U19-esek között egyéniben, az U17-es lányok (László Beáta, Tóth Dorka Sára, Dobronyi Dorina) csapatban ünnepelhettek aranyérmet. Az U19-es leánycsapat ezüst-, az U17-es Gáll András egyéni, míg a fiú csapat bronzérmet szerzett.

 

Forrás: utanpotlassport.hu

2019.06.15.

Friss hírek

Nyolcadik lett a Szentprónai/Bárány fiú váltó az U19-es világbajnokságon

Nyolcadik lett a Szentprónai/Bárány fiú váltó az U19-es világbajnokságon

Szófiában elkezdődött ma az U17/U19-es világbajnokság. A férfiak váltóversenyében Szentprónai Domini...

U17-U19-es Világbajnokság

U17-U19-es Világbajnokság

A mai napon startolt az utánpótlás korúak legnagyobb versenye, az U17-U19-es Világbajnokság Szófiába...

Tizenharmadik lett a magyar mix váltó

Tizenharmadik lett a magyar mix váltó

A juniorok világbajnokságának utolsó napján a mix váltók mérték össze tudásukat. Összesen 18 nemzet...

Kardos Bence 7. helyen végzett a drzonkowi junior világbajnokságon

Kardos Bence 7. helyen végzett a drzonkowi junior világbajnokságon

Ma a férfiak döntőjére került sor a lengyelországi Drzonkowban, a juniorok világversenyén. A magyar...

Képgaléria

2019 aquatlon (kéttusa) sportnap az alsósoknak Világkupa#4 Prága 2019 Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói