Születésnapok ma
 

Ezüstérmet szerzett az U17-es leány váltó az öttusa Európa-bajnokság zárónapján

Az Ürögi Zsófia és Dulai Kinga alkotta leány váltó második helyen végzett a litvániai korosztályos öttusa Európa-bajnokságon. A váltók versenyszámaival véget ért az egy hetes kontinensviadal.

A kaunasi U17-es és U19-es öttusa Európa-bajnokság zárónapján nyolc magyar fiatal részvételével négy váltó versenyeit rendezték. Az U17-es lányok mezőnyében Ürögi Zsófia Dulai Kingával indult, és nagyszerű úszás után rögtön az első helyen találta magát. A kombinált számban azonban nem sikerült megtartani előnyüket, mert az orosz páros majdnem húsz másodperccel teljesítette gyorsabban a távot a többieknél, ezáltal összesítésben tíz ponttal a magyarok elé került, akik így ezüstérmesek lettek. A bronzérmet a britek nyakába akasztották.

Az U17-es fiú váltóban Marosvári Ádám és Tamás Botond három ponttal megelőzve a lengyeleket negyedik helyen zárta az Európa-bajnokságot. A fiúk a laser runban is negyedikek lettek, a dobogó azonban nem került közel hozzájuk, a győztes oroszok után második franciák és harmadik fehéroroszok is magabiztos előnnyel végeztek a magyarok előtt.

A velük egy korosztályban induló mix váltó, Basa Lili és Páczai Dávidszemélyében kiválóan rajtolt. 2:00.41-es időeredményük úszásban a döntő legjobbjának bizonyult, a kombinált számban viszont a németeknek minden összejött, egészen a dobogó legfelső fokáig tornázták magukat, és egy picit bosszantó, hogy végül a fehéroroszok és az oroszok is a magyar tinédzserek elé kerültek, akik így végül lemaradtak az éremről, negyedikként zártak.

Kállai-Simóka Nóra és Katona Bence U19-es vegyes váltója a kilencedik helyen végzett a fináléban. A fiatal párosnak a vívása volt az, amit nem érhet panasz, a mezőny második legjobb eredményét érték el. Lövészetben és futásban azonban tizenegyedik pozíciót szereztek, így lett végül középmezőny a tizenöt országot felvonultató döntő végére.

Szloboda József szövetségi kapitány vezette magyar küldöttség összességében kiválóan szerepelt a litvániai Európa-bajnokságon. Viczián Bence és Erdős Rita az U19-esek között egyéniben, az U17-es lányok (László Beáta, Tóth Dorka Sára, Dobronyi Dorina) csapatban ünnepelhettek aranyérmet. Az U19-es leánycsapat ezüst-, az U17-es Gáll András egyéni, míg a fiú csapat bronzérmet szerzett.

 

Forrás: utanpotlassport.hu

2019.06.15.

Friss hírek

Micsoda nap! Malaczkó 80, Nyulászi 88, Földi 83, Martinek 55 éves!

Micsoda nap! Malaczkó 80, Nyulászi 88, Földi 83, Martinek 55 éves!

Az öttusa négy kimelkedő alakja is ma, május 23-án ünnepli születésnapját. Malaczkó István 80 éves!...

Tokió 2020: 12 hét alatt találnak gazdára az öttusázók kvótái

Tokió 2020: 12 hét alatt találnak gazdára az öttusázók kvótái

Egy 12 hetes időszakban, 2021. március 24. és június 13. között találnak majd gazdára – a többi közö...

Hogyan tovább, magyar sport?

Hogyan tovább, magyar sport?

Élő online konferencia a koronavírus-járvány hatásairól, a szakmai és gazdasági kilátásokról  ...

Radosza Mihály 96 éves

Radosza Mihály 96 éves

Radosza Mihály ma 96! éves. Az UTE Öttusa Szakosztályának vezetője, majd a Magyar Öttusa Szövetség a...

Képgaléria

Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói