Születésnapok ma

Ezüstérmet szerzett az U17-es leány váltó az öttusa Európa-bajnokság zárónapján

Az Ürögi Zsófia és Dulai Kinga alkotta leány váltó második helyen végzett a litvániai korosztályos öttusa Európa-bajnokságon. A váltók versenyszámaival véget ért az egy hetes kontinensviadal.

A kaunasi U17-es és U19-es öttusa Európa-bajnokság zárónapján nyolc magyar fiatal részvételével négy váltó versenyeit rendezték. Az U17-es lányok mezőnyében Ürögi Zsófia Dulai Kingával indult, és nagyszerű úszás után rögtön az első helyen találta magát. A kombinált számban azonban nem sikerült megtartani előnyüket, mert az orosz páros majdnem húsz másodperccel teljesítette gyorsabban a távot a többieknél, ezáltal összesítésben tíz ponttal a magyarok elé került, akik így ezüstérmesek lettek. A bronzérmet a britek nyakába akasztották.

Az U17-es fiú váltóban Marosvári Ádám és Tamás Botond három ponttal megelőzve a lengyeleket negyedik helyen zárta az Európa-bajnokságot. A fiúk a laser runban is negyedikek lettek, a dobogó azonban nem került közel hozzájuk, a győztes oroszok után második franciák és harmadik fehéroroszok is magabiztos előnnyel végeztek a magyarok előtt.

A velük egy korosztályban induló mix váltó, Basa Lili és Páczai Dávidszemélyében kiválóan rajtolt. 2:00.41-es időeredményük úszásban a döntő legjobbjának bizonyult, a kombinált számban viszont a németeknek minden összejött, egészen a dobogó legfelső fokáig tornázták magukat, és egy picit bosszantó, hogy végül a fehéroroszok és az oroszok is a magyar tinédzserek elé kerültek, akik így végül lemaradtak az éremről, negyedikként zártak.

Kállai-Simóka Nóra és Katona Bence U19-es vegyes váltója a kilencedik helyen végzett a fináléban. A fiatal párosnak a vívása volt az, amit nem érhet panasz, a mezőny második legjobb eredményét érték el. Lövészetben és futásban azonban tizenegyedik pozíciót szereztek, így lett végül középmezőny a tizenöt országot felvonultató döntő végére.

Szloboda József szövetségi kapitány vezette magyar küldöttség összességében kiválóan szerepelt a litvániai Európa-bajnokságon. Viczián Bence és Erdős Rita az U19-esek között egyéniben, az U17-es lányok (László Beáta, Tóth Dorka Sára, Dobronyi Dorina) csapatban ünnepelhettek aranyérmet. Az U19-es leánycsapat ezüst-, az U17-es Gáll András egyéni, míg a fiú csapat bronzérmet szerzett.

 

Forrás: utanpotlassport.hu

2019.06.15.

Friss hírek

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2019/2020. tanév I. félév

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2019/2020. tanév I. félév

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a Kormány által alapított ösztö...

Lovasképesítő vizsga- 2019. október 10.

Lovasképesítő vizsga- 2019. október 10.

„B” szintű lovas képesítő időpont: 2019. október 10. csütörtök helyszín: Tattersal Nemzeti Lovarda r...

60 esztendős a bányászváros olimpikonja

60 esztendős a bányászváros olimpikonja

Kilenc éves kora óta képtelen elszakadni a pásttól, a magyar öttusázók pedig legalább annyit köszönh...

Elit Bajnokság – egyéni és váltó nevezési lista

Elit Bajnokság – egyéni és váltó nevezési lista

2019 Elit egyéni 2019 Elit váltó 2019 Laser Run Elit   A tervezett program: 2019. október 5. sz...

Képgaléria

UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 női egyéni UIPM Öttusa-világbajnokság 2019- mix váltó UIPM Öttusa-világbajnokság 2019- férfi döntő