Születésnapok ma
 

Viczián Bence megnyerte az U19-es Európa-bajnokságot

Viczián Bence végig kiegyensúlyozott versenyzéssel, a kombinált számban saját magát idéző fantasztikus hajrával lett aranyérmes a kaunasi U19-es öttusa Európa-bajnokságon. A magyar fiúcsapat egy hajszállal maradt le a dobogóról.

A tegnapi négy érem után, ma mind a négy magyar fiatal érdekelt volt a litvániai U19-es Európa-bajnokság egyéni fiú döntőjében. A 200 méteres úszás Viczián Bencéneksikerült a legjobban, 2:07.93-as ideje a mezőny hetedik legjobb eredményének bizonyult, de Gyurka Márk Manó és Gábor Gergely 12., valamint 13. helyet érő teljesítménye is a harminchat fős finálé első felébe sorolta a fiúkat. A vívásban azonban csak Vicziántartotta meg jó formáját, 10.-ként zárta a versenyszámot, és ez azt jelentette, hogy hatodik helyről kezdhetett neki a laser runnak – akárcsak két éve, amikor nyert az ifjúsági B korosztályban. És most is megcsinálta! A Budapest Honvéd öttusázójának a kombinált számban elért harmadik legjobb ideje bőven elég volt az aranyéremhez.

„Bence minden számban azt nyújtotta, amit kellett – értékelt Szloboda József szövetségi kapitány. – Ezt a produkciót már bemutatta két éve az U17-es Eb-n is, ahol szintén a hatodik hely környékéről indult a végén, és fantasztikus kombinált számmal, futással, lövészettel tudott nyerni. Ma szó szerint lekopírozta azt a teljesítményét. Harmincnégy másodperces hátrányt dolgozott le. Szépen, körről körre jött előre, és mondhatom, akár Erdős Rita, ő is nagyon simán nyerte meg az Európa-bajnokságot. Gratulálok minden egyes edzőjének. Nagyon boldog vagyok, és folytatjuk tovább.”

A magyar fiúk közül Szakály Bence a 14., Gyurka Márk Manó a 15., míg Gábor Gergely a 29. helyen végzett. Az országok közötti csapatversenyben ezzel a teljesítménnyel épp, hogy lemaradtak a dobogóról.

„A csapatot illetően az egyik szemem sír, a másik nevet, mert azt gondoltam, hogy ezzel az első hellyel és a tizennegyedik, valamint a tizenötödik pozícióval a dobogó valamelyik fokára azért csak felállunk. Sajnos ez nem jött össze, egyetlen egy ponttal maradtunk le a harmadik oroszoktól és kettővel a második csehektől. Inkább kaptunk volna ki ötven ponttal, de hogy megint egy ponton múlik az érem… Persze minden válogatott hullajtott el értékes pontokat, másodperceket, de hát a sportban nincs »ha«, ezt kell elfogadni. Remélem, hogy ezeket a pici hátrányokat az égiek majd a mi előnyünkre kovácsolják a világbajnokságon. Ez a versenyen már a második ilyen szituáció volt, az U17-esek leány döntőjében László Bea szintén két ponttal maradt le a harmadik helyről” – mondta az edző.

A fiúk egyéni versenyének második helyén a fehérorosz Uladzislau Berazavik, a harmadikján az olasz Giorgio Micheli végzett. A csapatversenyt Fehéroroszország nyerte a csehek és az oroszok előtt. Holnap négy versenyszámmal, az U17-esek és U19-esek vegyes váltójával, valamint U17-esek fiú, illetve leány váltójával fejeződik be a kaunasi korosztályos Európa-bajnokság.

Forrás: utanpotlasport.hu

2019.06.14.

Friss hírek

ORV vándorkupa a legeredményesebb nemzetnek

ORV vándorkupa a legeredményesebb nemzetnek

A fiatalok 26 fővel vettek részt a Lengyelországban (Spala) megrendezett Olimpiai Reménységek versen...

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Edzők, testnevelők, szülők, figyelem! EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT november 28-án a Lurdy Ház Rendezvény...

Elkezdődött az Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban!

Elkezdődött az Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban!

Az U17 és U 19-es korosztályban induló magyar versenyzők: U19 férfi: Szakály Bence; Katona Bence; Gá...

7. CISM Katonai Világjátékok

7. CISM Katonai Világjátékok

A hetedik CISM Katonai Világjátékok  Vuhan városában kerül megrendezésre 2019. október 15-30. között...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság fotói Masters Európa-bajnokság 2019 Gyömrő UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 női egyéni