Születésnapok ma

Formába lendülnek

A hölgyeknél a világbajnok Kovács Sarolta, valamint az idei székesfehérvári világkupa győztese, Alekszejev Tamara, a férfiaknál az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám is harcba száll a bajnoki aranyakért a hétvégi budapesti Nu Skin országos bajnokságon, amelyen a férfiaknál és a nőknél is a legjobb 38-38 magyar versenyző rajtol. 

Szombaton a nők versenyével rajtol az idény második legrangosabb hazai viadala, a Nu Skin országos bajnokság, amelyen a férfiaknál és a hölgyeknél is a legjobb 38-38 magyar versenyző lép színre. Bár a nőknél a viadal nem válogató az augusztus 6. és 11. között Bathban rendezendő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra, valamint a szeptember 2-án rajtoló, szintén tokiói kvótát adó budapesti világbajnokságra, Kállai Ákos női szövetségi kapitány a válogatás szempontjából irányadónak tekinti ezt a versenyt is.

A női mezőnyben a csapatban sorozatban három világbajnoki címet begyűjtő Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara és Földházi Zsófia trióból utóbbi sérülése és műtétje miatt nem indul a hétvégi versenyen, a két székesfehérvári hölgy, Kovács és Alekszejev azonban jó főpróbának tartja a bajnokságot a június végi tokiói világkupa-döntő előtt.

„Azt hangsúlyozom, sem az országos bajnokságra, sem a világkupa-döntőre nem hegyezzük ki a formát, hiszen a kvalifikációs versenyek, az Európa-bajnokság és a budapesti világbajnokság a legfontosabb ebben az idényben. A prágai világkupa nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem, de a munka alapján úgy érzem, hogy az Európa-bajnokságra szépen össze tudom majd szedni magam” – árulta el Kovács Sarolta.

A férfiaknál a 2014 óta sorozatban öt országos bajnoki címet nyerő Kasza Róbert ezen a hétvégén tér vissza sérülését követően, így tesz az Európa-bajnoki bronzérmes Demeter Bence is. A két versenyző ugyan még nem száz százalékos, de a nagy világversenyek előtt szükségük van a szereplésre.

„A sérülésemből száz százalékig felépültem, minden számban tudok edzeni és az országos bajnokságon már jobb eredményt várok magamtól, mint a székesfehérvári világkupán. Az országos bajnokságot követően Fehéroroszországba utazok, ahol megnézem, hogyan bírja el a lábam a két nap, vagyis a selejtező és a döntő terhelését” – mondta Demeter Bence.

„Én arra figyelek majd az országos bajnokságon, hogy ne kapcsoljam be a turbót, igyekszem patika mérlegen versenyezni, nehogy valami rossz történjen megint” – tette hozzá Kasza Róbert.

Martinek János szövetségi kapitány elárulta: az elmúlt évek eredményei alapján négy versenyzőt, Marosi Ádámot, Kasza Róbertet, Demeter Bencét és Regős Gergelyt kiemelten kezeli, ellenben ez az országos bajnokság azok számára, akik őket követik mindenképpen válogatót jelent.

Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke a sérülések szempontjából nehéz évként tekint a 2019-es idényre, de Tokióra utalva hangsúlyozta: „ha a főpróba nem sikerül, az előadás biztosan jó lesz.”

A verseny és a szövetség főszponzorának, a Nu Skinnek a képviseletében megjelent Hegedűs Judit, marketing vezető, aki örül, hogy vállalatuk jubileumi esztendőt ünnepelhet a szövetséggel. A Nu Skin 2014 óta támogatja az öttusa sportágat, s azon kívül, hogy kiemelt, WADA által bevizsgált termékkeretet biztosít a versenyzők számára, 2015-től kezdve az országos bajnokság névadó szponzora is egyben. A 2018-as székesfehérvári Európa-bajnokság – amelynek szintén névadója volt – sikereink felbuzdulva pedig, idén a budapesti öttusa világbajnoksággal egy időben zajló laser-run világbajnokságot támogatják.

 

A program:

Június 15., szombat

Női verseny

9.00: vívás (Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, Istvánmezei út 3.)

12.30: úszás (KSI uszoda, Istvánmezei út 3.)

15.00: lovaglás (Nemzeti Lovarda, Kerepesi út 7.)

18.30: kombinált szám (BHSE sporttelep, Dózsa György út 53.)

 

Június 16., vasárnap

Férfi verseny

9.00: vívás (Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, Istvánmezei út 3.)

12.30: úszás (KSI uszoda, Istvánmezei út 3.)

15.00: lovaglás (Nemzeti Lovarda, Kerepesi út 7.)

18.30: kombinált szám (BHSE sporttelep, Dózsa György út 53.)

Rajtlisták és eredmények: https://info.pentathlon.hu/ (mobil telefonra is letölthető)

Lövészet eredmények: http://www.procoord.com/results/

 

Címvédők

Férfiak: Kasza Róbert (KSI SE)

Nők: Kovács Sarolta (Volán Fehérvár)

 

2019.06.11.

Fotó: Buza Virág

Friss hírek

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2019/2020. tanév I. félév

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2019/2020. tanév I. félév

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a Kormány által alapított ösztö...

Lovasképesítő vizsga- 2019. október 10.

Lovasképesítő vizsga- 2019. október 10.

„B” szintű lovas képesítő időpont: 2019. október 10. csütörtök helyszín: Tattersal Nemzeti Lovarda r...

60 esztendős a bányászváros olimpikonja

60 esztendős a bányászváros olimpikonja

Kilenc éves kora óta képtelen elszakadni a pásttól, a magyar öttusázók pedig legalább annyit köszönh...

Elit Bajnokság – egyéni és váltó nevezési lista

Elit Bajnokság – egyéni és váltó nevezési lista

2019 Elit egyéni 2019 Elit váltó 2019 Laser Run Elit   A tervezett program: 2019. október 5. sz...

Képgaléria

UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 női egyéni UIPM Öttusa-világbajnokság 2019- mix váltó UIPM Öttusa-világbajnokság 2019- férfi döntő