Születésnapok ma

Guzi Blanka bronzérmes, a csapat negyedik lett a Junior Európa-bajnokságon

A junior lányok döntőjére került sor ma a lengyelországi Drzonkowban. A három döntőbe jutott magyar lány közül Guzi Blanka brzonzérmes, Kovács Eszter 12., Starka Luca pedig 31. lett. Ezzel a magyar lánycsapat negyedik helyen végzett.

“Kovács Eszter és Szarka Luca, két fiatal ifjúsági első és másodéves versenyzők – számolt be Kállai Ákos női szövetségi kapitány- a junior Eb még nem a valódi közegük.” Ennek ellenére, a szakvezető szerint is remekül versenyeztek a lányok. Eszter itt elért eredménye rendkívül biztató a jövőre nézve.

“Érzésem szerint Luca ezen a versenyen túl magasra tette a mércét és nem tudott fejben stabil maradni, kissé szétesett minden számban. Viszont határozott elvárásom volt felé, hogy a kombinált szám alatt – ha már a lovaglás így sikerült- ne hajtsa túl magát, hiszen rögtön ezután indul az ifjúsági Eb-re Kaunasba, ahol szüksége lesz az erejére.” Lucának a junior Eb-n a lovaglással gyűlt meg a baja, de a kapitány szerint a körülményekhez és a lóhoz képest így is nagyon határozottan vitte végig a pályát.

Guzi Blanka a váltóversenyen is részt vett az elődöntő és döntő mellett. Kállai elmondása szerint ilyen hosszú versenyt még nem csinált, de mind fizikálisan mind mentálisan végig magabiztos maradt. “A vívását és a víváson mutatott elképesztő precizitását szeretném kiemelni. Pontosan betartotta az edzői instrukciókat, melyeket versenyközben építette készségszintre. A többi számban is maximálisan hozta a tőle elvártat. A lovaglás után valójában a harmadik volt a lehetséges legjobb hely, amit elérhetett, hiszen az orosz és az olasz lány óriási előnyre tettek szert. Nagyon örülök ennek a fantasztikus teljesítménynek, és bár a lovaglás miatt a csapat lemaradt a bronzról, úgy gondolom, ez volt az elvárható legjobb eredmény.”

Részletes eredmények

2019.06.08.

Friss hírek

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2019/2020. tanév I. félév

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2019/2020. tanév I. félév

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a Kormány által alapított ösztö...

Lovasképesítő vizsga- 2019. október 10.

Lovasképesítő vizsga- 2019. október 10.

„B” szintű lovas képesítő időpont: 2019. október 10. csütörtök helyszín: Tattersal Nemzeti Lovarda r...

60 esztendős a bányászváros olimpikonja

60 esztendős a bányászváros olimpikonja

Kilenc éves kora óta képtelen elszakadni a pásttól, a magyar öttusázók pedig legalább annyit köszönh...

Elit Bajnokság – egyéni és váltó nevezési lista

Elit Bajnokság – egyéni és váltó nevezési lista

2019 Elit egyéni 2019 Elit váltó 2019 Laser Run Elit   A tervezett program: 2019. október 5. sz...

Képgaléria

UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 női egyéni UIPM Öttusa-világbajnokság 2019- mix váltó UIPM Öttusa-világbajnokság 2019- férfi döntő