Születésnapok ma

Guzi Blanka bronzérmes, a csapat negyedik lett a Junior Európa-bajnokságon

A junior lányok döntőjére került sor ma a lengyelországi Drzonkowban. A három döntőbe jutott magyar lány közül Guzi Blanka brzonzérmes, Kovács Eszter 12., Starka Luca pedig 31. lett. Ezzel a magyar lánycsapat negyedik helyen végzett.

“Kovács Eszter és Szarka Luca, két fiatal ifjúsági első és másodéves versenyzők – számolt be Kállai Ákos női szövetségi kapitány- a junior Eb még nem a valódi közegük.” Ennek ellenére, a szakvezető szerint is remekül versenyeztek a lányok. Eszter itt elért eredménye rendkívül biztató a jövőre nézve.

“Érzésem szerint Luca ezen a versenyen túl magasra tette a mércét és nem tudott fejben stabil maradni, kissé szétesett minden számban. Viszont határozott elvárásom volt felé, hogy a kombinált szám alatt – ha már a lovaglás így sikerült- ne hajtsa túl magát, hiszen rögtön ezután indul az ifjúsági Eb-re Kaunasba, ahol szüksége lesz az erejére.” Lucának a junior Eb-n a lovaglással gyűlt meg a baja, de a kapitány szerint a körülményekhez és a lóhoz képest így is nagyon határozottan vitte végig a pályát.

Guzi Blanka a váltóversenyen is részt vett az elődöntő és döntő mellett. Kállai elmondása szerint ilyen hosszú versenyt még nem csinált, de mind fizikálisan mind mentálisan végig magabiztos maradt. “A vívását és a víváson mutatott elképesztő precizitását szeretném kiemelni. Pontosan betartotta az edzői instrukciókat, melyeket versenyközben építette készségszintre. A többi számban is maximálisan hozta a tőle elvártat. A lovaglás után valójában a harmadik volt a lehetséges legjobb hely, amit elérhetett, hiszen az orosz és az olasz lány óriási előnyre tettek szert. Nagyon örülök ennek a fantasztikus teljesítménynek, és bár a lovaglás miatt a csapat lemaradt a bronzról, úgy gondolom, ez volt az elvárható legjobb eredmény.”

Részletes eredmények

2019.06.08.

Friss hírek

Ezüstérmet szerzett az U17-es leány váltó az öttusa Európa-bajnokság zárónapján

Ezüstérmet szerzett az U17-es leány váltó az öttusa Európa-bajnokság zárónapján

Az Ürögi Zsófia és Dulai Kinga alkotta leány váltó második helyen végzett a litvániai korosztályos ö...

Viczián Bence megnyerte az U19-es Európa-bajnokságot

Viczián Bence megnyerte az U19-es Európa-bajnokságot

Viczián Bence végig kiegyensúlyozott versenyzéssel, a kombinált számban saját magát idéző fantasztik...

Erdős Rita U19-es Európa-bajnoki címet szerzett, Gáll András U17-es bronzérmes

Erdős Rita U19-es Európa-bajnoki címet szerzett, Gáll András U17-es bronzérmes

A tikkasztó litvániai hőségben éremesővel hűtötte le magát a magyar korosztályos öttusa-válogatott....

Aranyérmes a leánycsapat az U17-es Eb-n!

Aranyérmes a leánycsapat az U17-es Eb-n!

Akárcsak egy évvel ezelőtt Lengyelországban, szerdán Kaunasban is aranyérmet szerzett az U17-es leán...

Képgaléria

Világkupa#4 Prága 2019 Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói Junior Országos Bajnokság 2019