Születésnapok ma
 

Gulyás Michelle 14., Guzi Blanka 35. helyen zárt Szófiában

A világkupa sorozat 2. állomásán, a bulgáriai Szófiában négy magyar lány közül kettőnek, Gulyás Michelle-nek (KSI) és Guzi Blankának (Swimming Pentathlon) sikerült a döntőbe jutás, ami junior korukat tekintve már önmagában is nagyon szép eredménynek számít.

A szintén fiatal Ormándi Rebekának és Barta Lucának ezúttal nem sikerült, annak ellenére, hogy Luca hazai mezőnyben, saját korosztályában lehengerlő tud lenni.

Gulyás Michelle vívása az elején nem volt túl sikeres, majd Kállai Ákos szövetségi kapitány elmondása szerint Michelle végre ráérzett és a győzelmeknek köszönhetően megerősödött, így az utolsó 1/3-ban plusz ötöt vívott. Jó lovaspályát ment egy tartalék lóval. Eredetileg ugyanazzal kellett volna versenyeznie, mint Blankának, amiről úgy nyilatkozott a kapitány, hogy igazából nem öttusára való, egygazdás állat. Blanka egyébként a lovaglás miatt veszített jelentős pontokat, hiszen négy ellenszegülés miatt kizárták a számból.

Michelle, aki a lovas szám előtt még 17. helyen állt, a laser run-t már a 10. helyről kezdte, és az erős mezőny ellenére végig jól tartotta pozícióját. Blanka is remekül, kitartóan, tudásának megfelelően kombizott annak dacára, hogy nemrég tért vissza egy sérüléséből és betegségéből.

“Nagyon nagy dolognak tartom, hogy ilyen nagyszámú mezőnyből, ráadásul három csoportból jutottak be a döntőbe. Ez egy felnőtt világkupa és a lányok még igencsak a rutinszerzés fázisában tartanak a tapasztaltabbakkal szemben. Nyilvánvalóan mindenki óriási nyerni vágyással indul egy ilyen versenyen, ez különösen igaz a még sűrűbb, döntőbe jutottak mezőnyére. Úgy fogalmaznék, hogy bedarálják egymást a versenyzők és a legapróbb sikerélményért is nagyon meg kell dolgozni. A lányaink is belekerültek ebbe a darálóba, különösen a vívásnál. Átélni és feldolgozni fizikálisan és pszichésen egy ilyen élményt még nehéz nekik. Blanka technikai tudása még nem éri el a felnőtt versenytársai szintjét, de biztos vagyok benne, hogy ezt a tapasztalatot átülteti majd a junior korosztályos versenyekbe.

Óriási dicséret illeti mindkettőjüket, sőt, ha Michelle-nek kicsit korábban sikerült volna felszínre hoznia a végén mutatott vívását, akár dobogóért is küzdhetett volna.

Jelen pillanatban úgy érzem –  tekintve, hogy az elkövetkezendő egy évben még egy alapozás és két teljes versenyszezon ad lehetőségeket a kvalifikációkra –  nem három, hanem 4-5 versenyző is küzdhet az olimpián való részvételért. “- nyilatkozott Kállai Ákos, női szövetségi kapitány.

Részletes eredmények

Holnap a férfiak döntőjére kerül sor, ahol Regős Gergelynek szurkolhat a magyar közönség.

2019.04.12.

Friss hírek

XII. Malacvágta – Előszilveszteri Futóverseny

XII. Malacvágta – Előszilveszteri Futóverseny

Időpont: 2019. december 30. 10.00 óra Helyszín: Bókay-kert, Főbejárat (1181 Budapest, Szélmalom u.33...

Együttműködési megállapodást írtak alá a BHSE és a MÖSZ képviselői

Együttműködési megállapodást írtak alá a BHSE és a MÖSZ képviselői

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött ma a BHSE és a Magyar Öttusa Szövetség – a szerződés...

BOM ösztöndíj pályázat – 2019. november 15 – 2020. január 15 között

BOM ösztöndíj pályázat – 2019. november 15 – 2020. január 15 között

A “BOM a Magyar Sportért” Közhasznú Alapítvány a kiemelkedő sporttevékenységet folytató...

Hetedik és tizenegyedik lett a két magyar mix váltó

Hetedik és tizenegyedik lett a két magyar mix váltó

Barta Luca (Trion SC) és  Regős Gergely (KSI)  7. helyen, az Erdős Rita és Patakai Balázs páros a 11...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság fotói Masters Európa-bajnokság 2019 Gyömrő UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 mix váltó UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 férfi egyéni UIPM Laser Run Világbajnokság 2019 női egyéni