Születésnapok ma

Gulyás Michelle 14., Guzi Blanka 35. helyen zárt Szófiában

A világkupa sorozat 2. állomásán, a bulgáriai Szófiában négy magyar lány közül kettőnek, Gulyás Michelle-nek (KSI) és Guzi Blankának (Swimming Pentathlon) sikerült a döntőbe jutás, ami junior korukat tekintve már önmagában is nagyon szép eredménynek számít.

A szintén fiatal Ormándi Rebekának és Barta Lucának ezúttal nem sikerült, annak ellenére, hogy Luca hazai mezőnyben, saját korosztályában lehengerlő tud lenni.

Gulyás Michelle vívása az elején nem volt túl sikeres, majd Kállai Ákos szövetségi kapitány elmondása szerint Michelle végre ráérzett és a győzelmeknek köszönhetően megerősödött, így az utolsó 1/3-ban plusz ötöt vívott. Jó lovaspályát ment egy tartalék lóval. Eredetileg ugyanazzal kellett volna versenyeznie, mint Blankának, amiről úgy nyilatkozott a kapitány, hogy igazából nem öttusára való, egygazdás állat. Blanka egyébként a lovaglás miatt veszített jelentős pontokat, hiszen négy ellenszegülés miatt kizárták a számból.

Michelle, aki a lovas szám előtt még 17. helyen állt, a laser run-t már a 10. helyről kezdte, és az erős mezőny ellenére végig jól tartotta pozícióját. Blanka is remekül, kitartóan, tudásának megfelelően kombizott annak dacára, hogy nemrég tért vissza egy sérüléséből és betegségéből.

“Nagyon nagy dolognak tartom, hogy ilyen nagyszámú mezőnyből, ráadásul három csoportból jutottak be a döntőbe. Ez egy felnőtt világkupa és a lányok még igencsak a rutinszerzés fázisában tartanak a tapasztaltabbakkal szemben. Nyilvánvalóan mindenki óriási nyerni vágyással indul egy ilyen versenyen, ez különösen igaz a még sűrűbb, döntőbe jutottak mezőnyére. Úgy fogalmaznék, hogy bedarálják egymást a versenyzők és a legapróbb sikerélményért is nagyon meg kell dolgozni. A lányaink is belekerültek ebbe a darálóba, különösen a vívásnál. Átélni és feldolgozni fizikálisan és pszichésen egy ilyen élményt még nehéz nekik. Blanka technikai tudása még nem éri el a felnőtt versenytársai szintjét, de biztos vagyok benne, hogy ezt a tapasztalatot átülteti majd a junior korosztályos versenyekbe.

Óriási dicséret illeti mindkettőjüket, sőt, ha Michelle-nek kicsit korábban sikerült volna felszínre hoznia a végén mutatott vívását, akár dobogóért is küzdhetett volna.

Jelen pillanatban úgy érzem –  tekintve, hogy az elkövetkezendő egy évben még egy alapozás és két teljes versenyszezon ad lehetőségeket a kvalifikációkra –  nem három, hanem 4-5 versenyző is küzdhet az olimpián való részvételért. “- nyilatkozott Kállai Ákos, női szövetségi kapitány.

Részletes eredmények

Holnap a férfiak döntőjére kerül sor, ahol Regős Gergelynek szurkolhat a magyar közönség.

2019.04.12.

Friss hírek

Ezüstérmet szerzett az U17-es leány váltó az öttusa Európa-bajnokság zárónapján

Ezüstérmet szerzett az U17-es leány váltó az öttusa Európa-bajnokság zárónapján

Az Ürögi Zsófia és Dulai Kinga alkotta leány váltó második helyen végzett a litvániai korosztályos ö...

Viczián Bence megnyerte az U19-es Európa-bajnokságot

Viczián Bence megnyerte az U19-es Európa-bajnokságot

Viczián Bence végig kiegyensúlyozott versenyzéssel, a kombinált számban saját magát idéző fantasztik...

Erdős Rita U19-es Európa-bajnoki címet szerzett, Gáll András U17-es bronzérmes

Erdős Rita U19-es Európa-bajnoki címet szerzett, Gáll András U17-es bronzérmes

A tikkasztó litvániai hőségben éremesővel hűtötte le magát a magyar korosztályos öttusa-válogatott....

Aranyérmes a leánycsapat az U17-es Eb-n!

Aranyérmes a leánycsapat az U17-es Eb-n!

Akárcsak egy évvel ezelőtt Lengyelországban, szerdán Kaunasban is aranyérmet szerzett az U17-es leán...

Képgaléria

Világkupa#4 Prága 2019 Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói Junior Országos Bajnokság 2019