Születésnapok ma

Gulyás Michelle 14., Guzi Blanka 35. helyen zárt Szófiában

A világkupa sorozat 2. állomásán, a bulgáriai Szófiában négy magyar lány közül kettőnek, Gulyás Michelle-nek (KSI) és Guzi Blankának (Swimming Pentathlon) sikerült a döntőbe jutás, ami junior korukat tekintve már önmagában is nagyon szép eredménynek számít.

A szintén fiatal Ormándi Rebekának és Barta Lucának ezúttal nem sikerült, annak ellenére, hogy Luca hazai mezőnyben, saját korosztályában lehengerlő tud lenni.

Gulyás Michelle vívása az elején nem volt túl sikeres, majd Kállai Ákos szövetségi kapitány elmondása szerint Michelle végre ráérzett és a győzelmeknek köszönhetően megerősödött, így az utolsó 1/3-ban plusz ötöt vívott. Jó lovaspályát ment egy tartalék lóval. Eredetileg ugyanazzal kellett volna versenyeznie, mint Blankának, amiről úgy nyilatkozott a kapitány, hogy igazából nem öttusára való, egygazdás állat. Blanka egyébként a lovaglás miatt veszített jelentős pontokat, hiszen négy ellenszegülés miatt kizárták a számból.

Michelle, aki a lovas szám előtt még 17. helyen állt, a laser run-t már a 10. helyről kezdte, és az erős mezőny ellenére végig jól tartotta pozícióját. Blanka is remekül, kitartóan, tudásának megfelelően kombizott annak dacára, hogy nemrég tért vissza egy sérüléséből és betegségéből.

“Nagyon nagy dolognak tartom, hogy ilyen nagyszámú mezőnyből, ráadásul három csoportból jutottak be a döntőbe. Ez egy felnőtt világkupa és a lányok még igencsak a rutinszerzés fázisában tartanak a tapasztaltabbakkal szemben. Nyilvánvalóan mindenki óriási nyerni vágyással indul egy ilyen versenyen, ez különösen igaz a még sűrűbb, döntőbe jutottak mezőnyére. Úgy fogalmaznék, hogy bedarálják egymást a versenyzők és a legapróbb sikerélményért is nagyon meg kell dolgozni. A lányaink is belekerültek ebbe a darálóba, különösen a vívásnál. Átélni és feldolgozni fizikálisan és pszichésen egy ilyen élményt még nehéz nekik. Blanka technikai tudása még nem éri el a felnőtt versenytársai szintjét, de biztos vagyok benne, hogy ezt a tapasztalatot átülteti majd a junior korosztályos versenyekbe.

Óriási dicséret illeti mindkettőjüket, sőt, ha Michelle-nek kicsit korábban sikerült volna felszínre hoznia a végén mutatott vívását, akár dobogóért is küzdhetett volna.

Jelen pillanatban úgy érzem –  tekintve, hogy az elkövetkezendő egy évben még egy alapozás és két teljes versenyszezon ad lehetőségeket a kvalifikációkra –  nem három, hanem 4-5 versenyző is küzdhet az olimpián való részvételért. “- nyilatkozott Kállai Ákos, női szövetségi kapitány.

Részletes eredmények

Holnap a férfiak döntőjére kerül sor, ahol Regős Gergelynek szurkolhat a magyar közönség.

2019.04.12.

Friss hírek

Eredményesen zárult az U24 Országos Bajnokság

Eredményesen zárult az U24 Országos Bajnokság

Az U24- es Országos Bajnokságon a lányoknál főként az ifjúsági, a fiúknál pedig junior korosztályú v...

A Barta Luca, Regős Gergely mix váltó 17. helyen zárt a szófiai világkupán

A Barta Luca, Regős Gergely mix váltó 17. helyen zárt a szófiai világkupán

A világkupák során eddig még nem tapasztalt létszámú mezőny gyűlt össze a mix váltó napon. Összesen...

Regős Gergely 26. helyen zárt a szófiai világkupán

Regős Gergely 26. helyen zárt a szófiai világkupán

A szófiai világkupa a férfiak versenyével folytatódott, ahová a négy magyar fiú közül egyedül Regős...

Gulyás Michelle 14., Guzi Blanka 35. helyen zárt Szófiában

Gulyás Michelle 14., Guzi Blanka 35. helyen zárt Szófiában

A világkupa sorozat 2. állomásán, a bulgáriai Szófiában négy magyar lány közül kettőnek, Gulyás Mich...

Képgaléria

Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói Junior Országos Bajnokság 2019 Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2019 Héraklész Gála 2019