Születésnapok ma

Rátonyi Gábor búcsúztatása

 „Lelkünknek teljességes

Drága emléke a szívünkben él!                                        

S vágyott békességét

Adja meg az Isten.”

(Ady Endre)

Rátonyi Gábor aktív sportpályafutása után az úszás és az öttusa világában is meghatározó szereplő maradt. A magyar öttusa-válogatott úszóedzőjeként is dolgozott, 1991-ben mesteredzői oklevelet szerzett és számos válogatott versenyzőt nevelt.

Balogh Gábor, kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó így emlékezett meg róla:

“Rendkívül hatékony volt sportvezetőként, kiválóan menedzselte az öttusasportot. Mindenünk megvolt akkoriban, amire szükségünk lehetett. Amikor még nem volt szokványos a melegégövi edzőtáborozás, számos  lehetőséget kijárt nekünk. Ilyen volt például 1996-ban, amikor Afrikában edzhettünk az ő szervezésének köszönhetően.

Gábor a mindennapjaimat kísérte végig, a kezdetektől pártfogásába vett, mindig nyitva állt előttem az ajtaja. Egész pályafutásom alatt szakmailag és lelkileg is támogatott. Ő volt az, aki az aktív sportolás befejezése után a szakpolitika felé irányított. Az öttusa utáni karrieremet is ő indította el, mindent neki köszönhetek, igazi barátként gondolok rá.”

Dr. Simóka Beáta, világbajnok öttusázó elmondta, hogy Rátonyi Gábor szakvezetése alatt szinte mindenkinek sikerült a korosztályában valamilyen érmet nyerni. Ő is felidézte az edzőtáborozásokat. “Gábor nem csak a szakmai felkészülésünket egyengette, de figyelt arra is, hogy a szóban forgó országok nevezetességeit is megismerhessük, közös kulturális élményeket szerezhessünk. A későbbiekben is igazán korrekt volt velem, megelőlegezett bizalmat kaptam tőle, amikor pár hónapos baba mellett is edzőtáborozhattam velük, és örülök, hogy később rászolgáltam a bizalmára. Kemény, határozott ember volt, de enélkül sokan kevesebbek lettünk volna.”

Emlékét megőrizzük

2019.03.05.

 

Friss hírek

A sport a magyar identitás részévé vált

A sport a magyar identitás részévé vált

Földházi Zsófia és Simon Sarolta is elnyerte Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját. Magyar Sportcsillago...

Cseh Nyílt Európa-kupa U19 eredményei

Cseh Nyílt Európa-kupa U19 eredményei

Lányok: Rank Name Nation Fencing Swimming Riding LaserRun MP Points Time Difference 1 SERGEEVA Iulii...

Rendes évi közgyűlés

Rendes évi közgyűlés

Értesítés A Magyar Öttusa Szövetség Elnöksége értesíti a Tisztelt Tagokat, hogy összehívja rendes év...

Az Európa Játékok lángjával rendez váltófutást a MOB május 9-én, Budapesten

Az Európa Játékok lángjával rendez váltófutást a MOB május 9-én, Budapesten

A játékok rajtja előtt 43 nappal Magyarországra érkezik a minszki Európa Játékok lángja. Az idén 124...

Képgaléria

Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói Junior Országos Bajnokság 2019 Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2019