Születésnapok ma

Kovács Saci bronzérmet nyert a kairói világkupán

Bronzérmes lett Kovács Sarolta a világkupa sorozat első állomásán, Kairóban. Földházi Zsófia 21., míg Alekszejev Tamara a 34. helyen végzett.

Kállai Ákos szövetségi kapitányt sikerült elérnünk közvetlenül az eredményhirdetés után, aki így értékelte a mai napot:

” Saci egész nap remekül teljesített, nyerte a vívást és a lovaglást, úszásban harmadik lett és a futás is jól ment. A lövészettel viszont meggyűlt a baja, így bár elsőként állt rajthoz a kombinált számban, nagyot kellett küzdenie, hogy versenyben maradjon a dobogóért. Már a lövészet bemelegítés is rosszul kezdődött, mivel a fegyverével  gondok adódtak. Emiatt  az első két sorozat lövészet is gyengén sikerült. Utána már valamivel jobban lőtt, így tudta megcsípni a dobogót. Igazán megérdemelte az érmet, hiszen egész nap óriásit versenyzett, és a laser run -ban is hatalmasat küzdött.

Zsófi közepesen vívott ezen a versenyen, úszása sem volt ma a legjobb, majd a lovaglásnál két fát vert. Nincs ok azonban az aggodalomra, hiszen ő jellemzően a világ-és Európa-bajnokságra, a szezon közepére időzíti csúcsformáját. Régen versenyzett így, az idény elején, biztos vagyok benne, hogy az év második felére hozza majd az elvárt szintet.

Tamara a mai napon sajnos minden számban hibázott. Soha nem láttam még ennyire elveszettnek a vívópáston, ami egészen a vívás feléig vesztes asszókat eredményezett. A lovaglása is szörnyen zavaros volt, emellett még a kengyele is leesett, de végül sikerült befejeznie a számot. Viszont a lehetetlennek tűnő helyzetben sem adta fel. Az ő erőssége abban áll, hogy minden egyes  vereség után a megoldást keresi, és soha nem adja fel.

Úgy gondolom, talán nem is baj, hogy nem a tavalyihoz hasonló eredményekkel indított. A kezdeti sikerek ugyanis az előző évek közepére megfordultak. Bízom benne, hogy most is ez fog történni a szezon második felére, csak pozitív irányban.”

 Részletes eredmények

2019.03.01.

 

 

Friss hírek

Nyolcadik lett a Szentprónai/Bárány fiú váltó az U19-es világbajnokságon

Nyolcadik lett a Szentprónai/Bárány fiú váltó az U19-es világbajnokságon

Szófiában elkezdődött ma az U17/U19-es világbajnokság. A férfiak váltóversenyében Szentprónai Domini...

U17-U19-es Világbajnokság

U17-U19-es Világbajnokság

A mai napon startolt az utánpótlás korúak legnagyobb versenye, az U17-U19-es Világbajnokság Szófiába...

Tizenharmadik lett a magyar mix váltó

Tizenharmadik lett a magyar mix váltó

A juniorok világbajnokságának utolsó napján a mix váltók mérték össze tudásukat. Összesen 18 nemzet...

Kardos Bence 7. helyen végzett a drzonkowi junior világbajnokságon

Kardos Bence 7. helyen végzett a drzonkowi junior világbajnokságon

Ma a férfiak döntőjére került sor a lengyelországi Drzonkowban, a juniorok világversenyén. A magyar...

Képgaléria

2019 aquatlon (kéttusa) sportnap az alsósoknak Világkupa#4 Prága 2019 Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói