Születésnapok ma
 

Kovács Saci bronzérmet nyert a kairói világkupán

Bronzérmes lett Kovács Sarolta a világkupa sorozat első állomásán, Kairóban. Földházi Zsófia 21., míg Alekszejev Tamara a 34. helyen végzett.

Kállai Ákos szövetségi kapitányt sikerült elérnünk közvetlenül az eredményhirdetés után, aki így értékelte a mai napot:

” Saci egész nap remekül teljesített, nyerte a vívást és a lovaglást, úszásban harmadik lett és a futás is jól ment. A lövészettel viszont meggyűlt a baja, így bár elsőként állt rajthoz a kombinált számban, nagyot kellett küzdenie, hogy versenyben maradjon a dobogóért. Már a lövészet bemelegítés is rosszul kezdődött, mivel a fegyverével  gondok adódtak. Emiatt  az első két sorozat lövészet is gyengén sikerült. Utána már valamivel jobban lőtt, így tudta megcsípni a dobogót. Igazán megérdemelte az érmet, hiszen egész nap óriásit versenyzett, és a laser run -ban is hatalmasat küzdött.

Zsófi közepesen vívott ezen a versenyen, úszása sem volt ma a legjobb, majd a lovaglásnál két fát vert. Nincs ok azonban az aggodalomra, hiszen ő jellemzően a világ-és Európa-bajnokságra, a szezon közepére időzíti csúcsformáját. Régen versenyzett így, az idény elején, biztos vagyok benne, hogy az év második felére hozza majd az elvárt szintet.

Tamara a mai napon sajnos minden számban hibázott. Soha nem láttam még ennyire elveszettnek a vívópáston, ami egészen a vívás feléig vesztes asszókat eredményezett. A lovaglása is szörnyen zavaros volt, emellett még a kengyele is leesett, de végül sikerült befejeznie a számot. Viszont a lehetetlennek tűnő helyzetben sem adta fel. Az ő erőssége abban áll, hogy minden egyes  vereség után a megoldást keresi, és soha nem adja fel.

Úgy gondolom, talán nem is baj, hogy nem a tavalyihoz hasonló eredményekkel indított. A kezdeti sikerek ugyanis az előző évek közepére megfordultak. Bízom benne, hogy most is ez fog történni a szezon második felére, csak pozitív irányban.”

 Részletes eredmények

2019.03.01.

 

 

Friss hírek

Dr. Ábel László búcsúztatása

Dr. Ábel László búcsúztatása

Dr. Ábel László a Magyar Öttusa Szövetség egykori elnöke, határőr vezérőrnagy, a volt Határőrség ors...

Benedek Ferenc búcsúztatása

Benedek Ferenc búcsúztatása

Életének 95. évében, 2020 március 19-én elhunyt mesteredző, Benedek Ferenc búcsúztatása 2020. július...

Micsoda nap! Malaczkó 80, Nyulászi 88, Földi 83, Martinek 55 éves!

Micsoda nap! Malaczkó 80, Nyulászi 88, Földi 83, Martinek 55 éves!

Az öttusa négy kimelkedő alakja is ma, május 23-án ünnepli születésnapját. Malaczkó István 80 éves!...

Tokió 2020: 12 hét alatt találnak gazdára az öttusázók kvótái

Tokió 2020: 12 hét alatt találnak gazdára az öttusázók kvótái

Egy 12 hetes időszakban, 2021. március 24. és június 13. között találnak majd gazdára – a többi közö...

Képgaléria

Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói