Születésnapok ma

Kovács Saci bronzérmet nyert a kairói világkupán

Bronzérmes lett Kovács Sarolta a világkupa sorozat első állomásán, Kairóban. Földházi Zsófia 21., míg Alekszejev Tamara a 34. helyen végzett.

Kállai Ákos szövetségi kapitányt sikerült elérnünk közvetlenül az eredményhirdetés után, aki így értékelte a mai napot:

” Saci egész nap remekül teljesített, nyerte a vívást és a lovaglást, úszásban harmadik lett és a futás is jól ment. A lövészettel viszont meggyűlt a baja, így bár elsőként állt rajthoz a kombinált számban, nagyot kellett küzdenie, hogy versenyben maradjon a dobogóért. Már a lövészet bemelegítés is rosszul kezdődött, mivel a fegyverével  gondok adódtak. Emiatt  az első két sorozat lövészet is gyengén sikerült. Utána már valamivel jobban lőtt, így tudta megcsípni a dobogót. Igazán megérdemelte az érmet, hiszen egész nap óriásit versenyzett, és a laser run -ban is hatalmasat küzdött.

Zsófi közepesen vívott ezen a versenyen, úszása sem volt ma a legjobb, majd a lovaglásnál két fát vert. Nincs ok azonban az aggodalomra, hiszen ő jellemzően a világ-és Európa-bajnokságra, a szezon közepére időzíti csúcsformáját. Régen versenyzett így, az idény elején, biztos vagyok benne, hogy az év második felére hozza majd az elvárt szintet.

Tamara a mai napon sajnos minden számban hibázott. Soha nem láttam még ennyire elveszettnek a vívópáston, ami egészen a vívás feléig vesztes asszókat eredményezett. A lovaglása is szörnyen zavaros volt, emellett még a kengyele is leesett, de végül sikerült befejeznie a számot. Viszont a lehetetlennek tűnő helyzetben sem adta fel. Az ő erőssége abban áll, hogy minden egyes  vereség után a megoldást keresi, és soha nem adja fel.

Úgy gondolom, talán nem is baj, hogy nem a tavalyihoz hasonló eredményekkel indított. A kezdeti sikerek ugyanis az előző évek közepére megfordultak. Bízom benne, hogy most is ez fog történni a szezon második felére, csak pozitív irányban.”

 Részletes eredmények

2019.03.01.

 

 

Friss hírek

Benedek Gábor 92 éves

Benedek Gábor 92 éves

Benedek Gábor, olimpiai bajnok magyar öttusázó, vívó, edző, a magyar öttusasport első világbajnoka,...

Decathlon MK 1. forduló U10-U15 Információk

Decathlon MK 1. forduló U10-U15 Információk

A versenyhez tartozó rajtlisták; úszás és futás, valamint az összetett eredmények megtekinthetőek  a...

PÁLYÁZÓKNAK / MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM SPORT

PÁLYÁZÓKNAK / MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM SPORT

A MOL Tehetségtámogató Program idén tavasszal is meghirdeti pályázatát, kérem, legyen segítségünkre,...

Mintegy 170 nevező a székesfehérvári világkupaversenyen

Mintegy 170 nevező a székesfehérvári világkupaversenyen

Több mint harminc ország mintegy 170 versenyzője állhat rajthoz a székesfehérvári öttusa világkupave...

Képgaléria

Junior Országos Bajnokság 2019 Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2019 Héraklész Gála 2019 Best of 2018 Öttusa Évzáró 2018