Születésnapok ma
 

Élsportolók és művészek az Utazás kiállítás Budapest standján!

Budapest a sport és a kultúra fellegvára

 2019. február 21-24. között az Utazás Kiállítás Budapest standján – Budapest főváros idén elnyert címei: Budapest Európa legjobb úti célja, valamint Budapest Európa Sportfővárosa 2019 jegyében – „Budapest a sport és a kultúra fellegvára” tematikában rendez kiállítást Budapest Főváros Önkormányzatának megbízásából a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

A 400 négyzetméteres, „host city” (házigazda) standon (A pavilon 208D) a BFTK és társkiállító partnerei átfogó kínálatot adnak a főváros nyújtotta élményekből, turisztikai szolgáltatásokból, kiemelten az év jelentős kulturális és izgalmas sporteseményeiből.

A BFTK kiemelt médiapartnere az Utazás kiállításon az MTVA M4 Sport csatorna. Az M4 műsorvezetői élő bejelentkezésekkel és általuk moderált naprakész tematikájú, izgalmas helyszíni beszélgetésekkel, sportprogramokkal színesítik, kísérik végig a kiállítás négy napjának programját a Budapest standon.

A főváros standjának színpadán – szórakoztató, interaktív formában – sportbemutatókon, szómeccseken látják vendégül az élportolókat, illetve a 2019-es kiemelt sportesemények sportszövetségeinek képviselőit.

Budapest stand animáció itt: https://youtu.be/jtZ3aBG_q00

Ízelítő a négy nap programjából

 

A február 21-ei a sakmai napon – más sportolók mellett – Kovács Ágnes, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszónő, Budapest kulturális és turisztikai nagykövete; Imre Géza, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó lesz vendégünk. Február 22-én Szilágyi Liliána, Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres ifjúsági olimpia bajnok, a magyar úszósport első junior VB érmese, valamint Lőrincz Tamás és Kiss Balázs birkózók adnak interjút a Budapest standon. Ezt követően az Öttusa Szövetség élsportolói: Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta, Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám, valamint Kállai Ákos női szövetségi kapitány, Martinek János férfi szövetségi kapitány és Magyary István a válogatott vívóedzője kerekasztal beszélgetését követheti a közönség. Eközben a vívószövetség által felállított páston vívóbemutatót rendeznek, illetve laser run állásoknál lehet majd kipróbálni a lövészetet. Pusztai Liza, valamint Márton Anna vívót Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke kíséri a pástra és a színpadra.

A Budapest stand színpadán a sport mellett a kultúra is jelentős szerepet kap, a Zeneakadémia növendékeinek fellépései teszik teljessé a színpadi programot.

A Budapest stand kulturális kínálata rendkívül széleskörű, hiszen Budapest a négy évszak fővárosa, mely egész éven keresztül kínál értékes, tartalmas kulturális programot minden célcsoport számára. A magyar főváros épített és történelmi öröksége mellett magas minőségi kulturális kínálatával vonzza a hazai és a külföldi turistákat egyaránt. A BFTK Budapest Főváros Önkormányzatának kulturális tartalomgyártó és ezen programok népszerűsítéséért is felelős kulturális és turisztikai szervezete, a fővárosba érkező vendégeket standard, garantált programokkal szolgálja ki. Évente számos kulturális nagyfesztivált rendez, melyből a most aktuális Budapesti Tavaszi Fesztivál, valamint a Budapesti Tavaszi Vásár és Kulturális Fesztivál programkínálatával várja az Utazás kiállításra kitelepült Budapestinfo Pointjában az érdeklődőket a Budapest standon.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ emellett – turisztikai társkiállítóival közösen – mutatja be a vibráló Budapest széles turisztikai programkínálatát a kiállításon.

Budapesten a kulturális kínálat, valamint az évtizedes hagyományokra épülő, ugyanakkor állandóan megújuló nagyfesztiválok szinergiája a nagyrendezvényekkel és sporteseményekkel milliós nagyságrendű vendégforgalmat generál a magyar fővárosnak. Ezzel sikerül feljebb pozícionálni Budapestet a nemzetközi és belföldi turisztikai térképen. Ezt is bizonyítja a nemzetközi közönségszavazáson elnyert Legjobb európai úti cél (European Best Destination) cím elnyerése is.

Várjuk egész évben a fővárosba és februárban az Utazás Kiállítás Budapest standjára!

Forrás: BFTK – Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ

2019.02.13.

Friss hírek

Dr. Ábel László búcsúztatása

Dr. Ábel László búcsúztatása

Dr. Ábel László a Magyar Öttusa Szövetség egykori elnöke, határőr vezérőrnagy, a volt Határőrség ors...

Benedek Ferenc búcsúztatása

Benedek Ferenc búcsúztatása

Életének 95. évében, 2020 március 19-én elhunyt mesteredző, Benedek Ferenc búcsúztatása 2020. július...

Micsoda nap! Malaczkó 80, Nyulászi 88, Földi 83, Martinek 55 éves!

Micsoda nap! Malaczkó 80, Nyulászi 88, Földi 83, Martinek 55 éves!

Az öttusa négy kimelkedő alakja is ma, május 23-án ünnepli születésnapját. Malaczkó István 80 éves!...

Tokió 2020: 12 hét alatt találnak gazdára az öttusázók kvótái

Tokió 2020: 12 hét alatt találnak gazdára az öttusázók kvótái

Egy 12 hetes időszakban, 2021. március 24. és június 13. között találnak majd gazdára – a többi közö...

Képgaléria

Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása Évzáró 2019 Diapolo Elit Bajnokság fotói