Születésnapok ma

Ismét összeültek a vb-házigazdák

A budapesti World Tour-verseny alatt és annak helyszínén, a BOK-csarnokban tanácskozott négy olyan sportág hazai vezérkara, amelynek világbajnokságát idén Magyarország rendezi.

A tavalyi év végén az M4 Sport stúdiójában már láthattuk egymás mellett az asztaliteniszezők, a vívók, a kajak-kenusok és az öttusázók hazai szövetségének vezetőit, akik most újra egy asztalhoz ültek.

„Magyarország több sportágban is nagyon jó példát mutatott az utóbbi években világesemények rendezése terén. Ez a négy sportág is szeretne ennek a trendnek megfelelni, hiszen ezek összességében viszik az ország jó hírnevét. Ma már szerte a világban arról beszélnek, hogy Magyarországon a sportot nagyon szeretik, és szerintem azt is látják, hogy mindenki mindent belead, hogy ezek professzionális és nagyon jól megszervezett események legyenek. Erre szövetkeztünk most mi is”– mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára.

A kajak-kenusok a vívókkal léptek először kapcsolatba, ez a kör szélesedett ki később.

„Ebben az évben, az olimpia küszöbén lehetnek olyan együttműködések, amelyekkel kölcsönösségi alapon segítjük egymás rendezvényeit. Mi ebben úttörők voltunk, mert a kajak-kenu-szövetséggel együttműködésbe kezdtünk egy közös szervezőbizottság révén. Ebből fogalmazódott meg az a gondolat, hogy időszakonként üljünk le és tekintsük át, miben segíthetünk egymásnak” – beszélt a találkozó hátteréről Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke.

Az együttműködés előnyeit Bretz Gyula, az öttusázók elnöke is igyekezett kicsit jobban megvilágítani: „Sok olyan logisztikai és egyéb feladat van, ami közös egy-egy ilyen rendezvényen, és ebben sokat tudnak segíteni azok a kollégák, akik ugyanazt a feladatot egy évben többször profin megoldják.”

Nátrán Roland szerint a későbbiekben is számíthatnak majd egymásra a most összedolgozó szövetségek.

„Sok szolgáltatóval kell együttműködnie mindegyik szövetségnek a világbajnokságok kapcsán – mondta a MOATSZ elnöke. – Ezeket a tárgyalásokat nyilvánvalóan segíti, ha a szövetségek összefognak, és együttesen segítik ezt a munkát. Van erre egyébként természetesen állami hátterük is a szövetségeknek, amit nagy örömmel fogadunk és nagy segítségnek tekintünk. Ez az együttműködés a szövetségek között túlmutat a világbajnokságokon, hiszen nemzetközi versenyek sorozatát rendezi mindegyik szövetség. A vébé óriási esemény mindenki életében, ezért most erre fókuszálunk.”

2019.01.18.

Friss hírek

Pálvölgyi Miklós 75 éves

Pálvölgyi Miklós 75 éves

Pálvölgyi Miklós, volt szövetségi kapitány, az öttusasport szaktekintélye ma ünnepli 75. születésnap...

Laser Run és Öttusa-világbajnokság jegy – belépési információ

Laser Run és Öttusa-világbajnokság jegy – belépési információ

LASER RUN ÉS ÖTTUSA VILÁGBAJNOKSÁG JEGY, BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK szeptember 2.                   női öt...

Balczó András: A boldogság nem függ a sikerességtől

Balczó András: A boldogság nem függ a sikerességtől

„…ha valaki azt képzeli, hogy Isten nélkül meg tudja oldani az életét, hogy a céljai elérése majd bo...

Laser Run VB nevezési lista

Laser Run VB nevezési lista

A Laser Run VB válogatási elvei alapján kialakult korosztályonkénti lista: 2019 Laser Run VB  ...

Képgaléria

2019 aquatlon (kéttusa) sportnap az alsósoknak Világkupa#4 Prága 2019 Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói