Születésnapok ma

Gulyás Michelle bronzérmet nyert az Ifjúsági Olimpián Buenos Airesben

Az olimpiai programnak megfelelően  a körvívás külön napon zajlott le a többi számtól. Ekkor Michelle a 10. helyen zárta a számot 12 győzelemmel és 11 vereséggel. Egészen jól kezdte a vívást, de becsúszott egy 0-3-as vereség, majd ebből szerencsésen kikerülve jött egy 6-2-es nyerősorozat. A végére azonban újra 0-3-as vereség következett, végül egy utolsó győztes asszóval alakult ki a 12/11-es mutató. Az akkor még picit elégedetlen utánpótlás szövetségi kapitány, Szloboda József elmondta: “szerencsénkre az ellenfelek sem vívtak annyira jól, mondhatnám körbevetés volt. A hátrányunk az elsőhöz képest mindössze  4 találat, azaz 32 pont (32 másodperc) volt.”

Bizakodva indultak a következő napnak, ami fantasztikusan indult, hiszen Michelle megnyerte az úszó számot méghozzá az egyéni legjobb eredményével (2:11:16). A bónuszvívásban egy győzelmet aratott, ami egy pluszpontot jelentett a számára. Két szám után ezzel feljött a harmadik helyre az olasz, illetve az egyiptomi versenyző mögé, viszont a többiek is szorosan a nyomukban voltak, ami izgalmas kombinált számot jósolt.

“A verseny folyamán állandóan változtak a pozíciók, de Michelle végig az élmezőnyben tudott maradni kiváló lövészetének és futásának köszönhetően. Jött az utolsó lövészet, ahová az 5 lány (olasz, francia, spanyol, kínai, magyar) szinte egyszerre érkezett. Michelle hibátlan sorozatával az egyiptomi kislány után futhatott, aki ekkorra már hatalmas előnyt szerzett magának. Az ő pozíciója nem volt veszélyben, a 2. és a 3. helyért viszont nagy csata ment. Michelle után a francia jött ki leghamarabb, majd a kínai. Hármójuk között dőlt el az érmek sorsa. A francia hamar megfogta Michelle-t, nem tudott lépést tartani vele, de a harmadik hely biztosnak látszott. Végig kontroll alatt tartotta a kínait és végül megszerezte a 3 helyet.” – tudósított lelkesen az elégedett utánpótlás kapitány.

Szívből gratulálunk!

Részletes eredmények

Fotó:UIPM

2018.10.14.

Friss hírek

Ismét összeültek a vb-házigazdák

Ismét összeültek a vb-házigazdák

A budapesti World Tour-verseny alatt és annak helyszínén, a BOK-csarnokban tanácskozott négy olyan s...

A nemzetközi szövetség elnöke, Klaus Schormann újévi előretekintése

A nemzetközi szövetség elnöke, Klaus Schormann újévi előretekintése

A 2020-as Tokiói Olimpiát megelőző harmadik év kezdetekor a nemzetközi szövetség vezetője rámutatott...

.

.

...

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusa Szö...

Képgaléria

Best of 2018 Öttusa Évzáró 2018 Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018