Születésnapok ma

Gulyás Michelle bronzérmet nyert az Ifjúsági Olimpián Buenos Airesben

Az olimpiai programnak megfelelően  a körvívás külön napon zajlott le a többi számtól. Ekkor Michelle a 10. helyen zárta a számot 12 győzelemmel és 11 vereséggel. Egészen jól kezdte a vívást, de becsúszott egy 0-3-as vereség, majd ebből szerencsésen kikerülve jött egy 6-2-es nyerősorozat. A végére azonban újra 0-3-as vereség következett, végül egy utolsó győztes asszóval alakult ki a 12/11-es mutató. Az akkor még picit elégedetlen utánpótlás szövetségi kapitány, Szloboda József elmondta: “szerencsénkre az ellenfelek sem vívtak annyira jól, mondhatnám körbevetés volt. A hátrányunk az elsőhöz képest mindössze  4 találat, azaz 32 pont (32 másodperc) volt.”

Bizakodva indultak a következő napnak, ami fantasztikusan indult, hiszen Michelle megnyerte az úszó számot méghozzá az egyéni legjobb eredményével (2:11:16). A bónuszvívásban egy győzelmet aratott, ami egy pluszpontot jelentett a számára. Két szám után ezzel feljött a harmadik helyre az olasz, illetve az egyiptomi versenyző mögé, viszont a többiek is szorosan a nyomukban voltak, ami izgalmas kombinált számot jósolt.

“A verseny folyamán állandóan változtak a pozíciók, de Michelle végig az élmezőnyben tudott maradni kiváló lövészetének és futásának köszönhetően. Jött az utolsó lövészet, ahová az 5 lány (olasz, francia, spanyol, kínai, magyar) szinte egyszerre érkezett. Michelle hibátlan sorozatával az egyiptomi kislány után futhatott, aki ekkorra már hatalmas előnyt szerzett magának. Az ő pozíciója nem volt veszélyben, a 2. és a 3. helyért viszont nagy csata ment. Michelle után a francia jött ki leghamarabb, majd a kínai. Hármójuk között dőlt el az érmek sorsa. A francia hamar megfogta Michelle-t, nem tudott lépést tartani vele, de a harmadik hely biztosnak látszott. Végig kontroll alatt tartotta a kínait és végül megszerezte a 3 helyet.” – tudósított lelkesen az elégedett utánpótlás kapitány.

Szívből gratulálunk!

Részletes eredmények

Fotó:UIPM

2018.10.14.

Friss hírek

Sportszakemberi konzultáció -TF

Sportszakemberi konzultáció -TF

“Első európai kérdőív a munkáltatói gyakorlat felmérésére a sport és a fizikai aktivitás szekt...

Dr. Török Ferencet a Hall of Fame tagjai közé választották a 70. UIPM kongresszuson

Dr. Török Ferencet a Hall of Fame tagjai közé választották a 70. UIPM kongresszuson

Az 1948-as londoni olimpiai játékok alkalmával alapított Union Internationale de Pentathlon Moderne...

Bizonyítottak reménységeink!

Bizonyítottak reménységeink!

Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyén (Olympic Hopes) a magyar de...

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Konferencia – immár nyolcadszor – a Decathlon és a Testnevelési Egyetem támogatásával, a Magyar Edző...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018