Születésnapok ma

Demeter Bence 12., Regős Gergely 13. helyezett lett a világbajnokságon

A mexikói öttusa felnőtt világbajnokság utolsó versenynapján a döntős férfiak mérték össze erejüket. A mieink közül ketten jutottak a finalisták közé, Demeter Bence (Volán Fehérvár) és Regős Gergely (KSI), így csapatban ma nem számíthatunk eredményre.

A tegnapi körvívás közepesen sikerült a két fiúnak. Demeter hullámzóan teljesített, összesen 19/16 mutatóval fejezte be a számot a 12. helyen. Regős 17/18-as vívása a 24. helyre volt elég, ami a szövetségi kapitány szerint ebben a mezőnyben jó eredmény tőle. Azt is hozzátette azonban, hogy az asszóvezetők gyakori hibás döntései megnehezítették a mieink dolgát.

Úszásban 2:02:36 -al Demeter Bence 9., 2:08.16 eredménnyel Regős Gergő huszonharmadik lett.

RegősG

Gergő két szám után a 24. helyen állt, majd  hibátlan lovaglásért a maximális 300 pontot kapta, ezzel jócskán előrébb lépett és a 13. helyről kezdhette a kombinált számot. Bence két szám után a 13. helyről várta a lovaglást, két akadályt vert, így 14 hibapont levonásával 286 pontot szerzett, ezzel negyedikként állt a laser run szám rajtjához.

Demeter az első sorozat lövészeténél bent ragadt, így már az elején visszaesett jó néhány helyet, végül a 12. helyen futott célba. Regős jó lövészettel és futással megtartotta rajtpozícióját, a 13. helyet.

Martinek János, szövetségi kapitány elmondása szerint Demeter Bence kvalitásait figyelembe véve éremesélyesként indulhatott volna, ha nem előzi meg a versenyt egy Achilles -ín sérülés. “Épp annyi edzést hagyott ki emiatt, ami még szükséges lett volna a teljes felkészüléshez”-mondta.

“A lövészeten próbálta behozni a sérülés miatt a futásban előrelátható hátrányát, és valószínűleg épp ezért nem tudott a lőállásban úgy teljesíteni, ahogy szokott. Tudjuk jól, ha nagy lelki terhet rakunk magunkra, az nem segít. “Redzsi” élete első felnőtt világbajnokságán a lehető legszebben teljesített. Felvette a versenyt a rutinosabbakkal, vívása jó volt, lovaglása és kombija pedig kiváló. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, és bízom benne, hogy ez csak egyre jobb lesz.”

A verseny utolsó métereiben a francia, angol és ukrán versenyző óriásit küzdött az első három helyért. Sokáig Tymoshchenko futott az élen, majd a francia Prades vette át a vezetést, végül hatalmas  hajrával az angol James Cooke ért elsőként célba.

A világverseny zárásaként az idei szervezők ünnepélyesen átadták a UIPM zászlót a 2019-es felnőtt öttusa világbajnokságot rendező ország, vagyis Magyarország képviselőjének . A ceremónián Martinek János, férfi szövetségi kapitány, olimpiai bajnok öttusázó vette át jelképesen a stafétát. Ezt követően az eddigi budapesti világbajnokságokról összeállított kisfilmmel hívták fel a nézők figyelmét a 2019-es budapesti felnőtt öttusa világbajnokságra, melyhez egy időben és egy helyen most először Laser Run világbajnokság is társul.

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2018.09.13.

Friss hírek

Sportszakemberi konzultáció -TF

Sportszakemberi konzultáció -TF

“Első európai kérdőív a munkáltatói gyakorlat felmérésére a sport és a fizikai aktivitás szekt...

Dr. Török Ferencet a Hall of Fame tagjai közé választották a 70. UIPM kongresszuson

Dr. Török Ferencet a Hall of Fame tagjai közé választották a 70. UIPM kongresszuson

Az 1948-as londoni olimpiai játékok alkalmával alapított Union Internationale de Pentathlon Moderne...

Bizonyítottak reménységeink!

Bizonyítottak reménységeink!

Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyén (Olympic Hopes) a magyar de...

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Konferencia – immár nyolcadszor – a Decathlon és a Testnevelési Egyetem támogatásával, a Magyar Edző...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018