Születésnapok ma

Négyből kettő. Demeter Bence és Regős Gergely vb döntős lett

Bereczki Richárd, Regős Gergely, Demeter Bence és Fröhlich Tamás képviselték ma hazánkat a mexikói világbajnokság férfi kvalifikációs napján.

A “B” csoport egyik magyar versenyzője, Bereczki Richárd úszásban 2:07.07 eredményt ért el, ami a 11. helyre volt elég ebben a számban. Fröhlich Tamás ugyanitt 2:08.10-el 15. helyen végzett.

Vívásban Bereczki a középmezőnyben zárt 15/12, Fröhlich 25. helyen  9/18 mutatóval. Ricsi a 9., Tamás a 23. helyről kezdte a kombinált számot. Míg Fröhlichnek remek futással és lövészettel sikerült néhány hellyel előrébb kerülni és tizennyolcadikként futott be, addig Bereczki  jóval hátrébb került kezdeti pozíciójától és a 16. helyen ért célba. Sajnos ezzel a végeredménnyel nem sikerült a döntőbe jutás.

A “C” csoportban Demeter Bence 2:01.12 úszással kezdett, ami a negyedik helyet jelentette számára, Regős  Gergely pedig 16. lett  2:07.97 idővel. A vívópáston Regős rendkívül jól kezdett és végig kiegyensúlyozottan teljesített, így csoportjában 19/8 mutatóval a 2. helyen végzett. Demeter Bence kis bizonytalanság után tizedikként zárta a számot 16 győztes és 11 vesztes asszóval. A kombinált szám rajtjához az 5. (Regős) és 6. (Demeter) rajtszámmal állhattak.

Bár a laser run utolsó körét már a 9. és 10. helyről kezdték, végül 7. és 10. helyen értek célba, amivel mindketten biztos bejutást szereztek a világbajnokság  fináléjába.

“Fiatal csapattal indultunk ennek a vb-nek- kezdte értékelését Martinek János, szövetségi kapitány – a tisztességes helytállás volt az elsődleges elvárás. Fröhlichnek még sokat kell tapasztalnia; ez volt élete első felnőtt világbajnoki szereplése. Bereczki nagyon jól vívott, de a kombinált számban őszintén szólva sokkal többet vártam tőle, ennél jóval többre képes. Bence a víváson hullámzóan teljesített, de ez is elég volt ahhoz, hogy az élmezőnyben maradhasson és onnan rajtoljon a futás-lövészet számban. Gergő vívásával nagyon elégedett vagyok, végig bravúrosan vívott. Az utolsó számban viszont mindkét fiú nagyon elfáradt, biztos vagyok benne, hogy nem esett jól nekik az utolsó kör, de megérte”.

Részletes eredmények

Férfi kvalifikációs lista

A mai napon a nők döntője is elkezdődött a körvívással.

Női vívás eredménye

Holnap a női döntő további számaival és a férfiak körvívásával folytatódik a világbajnokság.

2018.09.11.

 

Friss hírek

Tizenharmadik lett a magyar mix váltó

Tizenharmadik lett a magyar mix váltó

A juniorok világbajnokságának utolsó napján a mix váltók mérték össze tudásukat. Összesen 18 nemzet...

Kardos Bence 7. helyen végzett a drzonkowi junior világbajnokságon

Kardos Bence 7. helyen végzett a drzonkowi junior világbajnokságon

Ma a férfiak döntőjére került sor a lengyelországi Drzonkowban, a juniorok világversenyén. A magyar...

HIVATALOSAN IS BEMUTATKOZOTT A NEMZETI SPORTÜGYNÖKSÉG

HIVATALOSAN IS BEMUTATKOZOTT A NEMZETI SPORTÜGYNÖKSÉG

Ötven nappal a szeptemberi, budapesti öttusa-világbajnokság rajtja előtt hivatalosan is bemutatkozot...

Barta Luca junior világbajnoki bronzérmes!

Barta Luca junior világbajnoki bronzérmes!

Barta Luca (Trion SC) a lengyelországi junior világbajnokság fináléjában, fantasztikus versenyzéssel...

Képgaléria

2019 aquatlon (kéttusa) sportnap az alsósoknak Világkupa#4 Prága 2019 Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói