Születésnapok ma

Világbajnoki ezüstérmes a magyar mix váltó!

A Gulyás Michelle, Bruckmann Gergő páros fantasztikus vívással kezdett a mexikói világbajnokság mix váltó napján. 21 győztes asszóval a második helyen fejezték be ezt a számot, csak a német duó előzte meg őket.

Úszásban is remekül teljesítettek, 1:57.73 idővel harmadikként zártak. A lovaglásért 14 hibapont levonásával 286 pontot kaptak.

A második helyről kezdhették a kombinált számot, amit kiegyensúlyozott versenyzéssel teljesítették és tartották meg pozíciójukat, ami világbajnoki ezüstérmet hozott számukra.

Kállai Ákos, a női versenyzők szövetségi kapitánya elmondta, hogy a mai napon két nemzet, a német és a magyar emelkedett ki a mezőnyből. Ilyen teljesítmény egészen biztosan világbajnoki érmet jelent.

“Michelle, aki még ifi korosztályú és az ifjúsági olimpiára készül, parádésan vívott. Színes, kreatív volt a vívása, ennek köszönhetően, a lányok teljesítményét összevetve, a 2. legjobb eredményt érte el. Úszásban a vártnál is jobban végzett és a lovaglása ma is kiválóan sikerült, ami rendkívül biztató a jövőre nézve.” – számolt be Kállai Ákos a váltó női tagjának eredményeiről, majd hozzátette: ” A futóedzővel egyeztetett  koncepcióváltás következtében Michelle futása pozitív irányba mozdult el. 17 évesen egy világbajnoki ezüstérem több, mint egy csodás nap zárása.”

Martinek János, a férfiak kapitánya is büszkén értékelte a mix váltó férfi tagjának mai napját.

“Bár nem volt könnyű, sőt igencsak megterhelő egymás után két nap végigcsinálni egy-egy váltóversenyt, Gergő tökéletesen teljesített. A tegnapi víváson átélt negatív élménye mára már egyáltalán nem látszott. Felülmúlva önmagát, nagyszerű vívást produkált, ami meghatározó volt a nap további részében. Kissé “rohanós” volt a lovaglása, két fát vert, de ez a szám nem szórta meg döntően a mezőnyt. A kombiban 100-150 méter előnye volt a harmadikkal szemben, és bár az első lövészete nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, a második, hibátlan sorozata garantálta az ezüstérmet.”

Mindkét szövetségi kapitány kiemelte, hogy fontos aspektusa volt a mai versenynek az a tény, hogy a két KSI-s fiatal jól ismeri egymást, gyakran edzenek együtt, ami főleg a víváson volt érezhető.

1. Rebecca LANGREHR, Fabian LIEBIG – GER

2. Gulyás Michelle, Brickmann Gergő – HUN

3. Emma RIFF, Alexandre HENRARD – FRA

 

Részletes eredmények

 

2018.09.09.

Friss hírek

Sportszakemberi konzultáció -TF

Sportszakemberi konzultáció -TF

“Első európai kérdőív a munkáltatói gyakorlat felmérésére a sport és a fizikai aktivitás szekt...

Dr. Török Ferencet a Hall of Fame tagjai közé választották a 70. UIPM kongresszuson

Dr. Török Ferencet a Hall of Fame tagjai közé választották a 70. UIPM kongresszuson

Az 1948-as londoni olimpiai játékok alkalmával alapított Union Internationale de Pentathlon Moderne...

Bizonyítottak reménységeink!

Bizonyítottak reménységeink!

Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyén (Olympic Hopes) a magyar de...

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Konferencia – immár nyolcadszor – a Decathlon és a Testnevelési Egyetem támogatásával, a Magyar Edző...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018