Születésnapok ma

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

Az egyetemi öttusa világbajnokság harmadik versenynapján lengyel aranyérem született. A Marta Kobecka – Lukasz Gutkowski összeállítású lengyel páros nyerte a vegyes váltók küzdelmeit 1447 ponttal. Tőlük két ponttal lemaradva az oroszok 1-es számú csapata állhatott fel a dobogó második fokára Ksenila Fraltsovával és Nikolai Matveevvel. A bronzérmet az egyiptomi Sondos Aboubakr – Sherif Nazeir kettős szerezte meg.

A rajthoz álló 13 csapat közül az oroszok 1-es számú csapata állt az élre az úszást követően 1:56,08-as idővel. Mögöttük a második helyen a lengyelek végeztek, mindössze 64 századmásodperccel lemaradva, míg a harmadik legjobb időt az olaszok 2-es számú egysége úszta 1:57,41-gyel.

Az úszáshoz hasonlóan a vívásban is a harmadik helyen zárt az Emma Rinaudo – Riccardo Agazzotti duó. A második helyre az írek kerültekl 28-20-as teljesítményüknek köszönhetően. Az egyiptomi kettőssel azonban ők sem tudták tartani a tempót. Sondos Aboubakr és Sherif Nazeir kettőse 48 asszóból 32-t nyert, 242 pontot szerezve.

A szerdai és csütörtöki egyéni versenyszámokkal ellentétben ezúttal lovaglás is szerepelt a versenyben, melynek során négy csapat is hibátlanul teljesített. Az egyiptomiak, az olasz 2., a lengyel és az orosz 1. szerzett 300-300 pontot a harmadik tusában.

A laser-run előtt 845 ponttal az egyiptomiak álltak az élen. Mögöttük, mindössze két ponttal lemaradva az olaszok 2.számú váltója állt, 843 ponttal. Három tusa után a dobogó harmadik fokán a lengyelek álltak 833 ponttal, de mindössze csak jobb lovagló teljesítményüknek köszönhetően előzték meg a szintén 833 pontos íreket.

A mindent eldöntő kombinált számban az olaszok 2-es csapata hatalmas visszaesést produkált. Agazotti ugyan csak 8 hibát vétett a két lövészet során, de Rinaudo 19 rontását képtelen volt ellensúlyozni. A csapat pedig az utolsó helyen végzett a laser-runban.

Ebben a számban az oroszok 1-es számú csapata teljesített a legjobban. Ksenila Fraltsova és Nikolai Matveev az ötödik helyről várta az utolsó tusát és nyerte meg végül a számot 11:23,27-es idővel. Fraltsova mindkét lövészeténél egy alkalommal hibázott, Matveev pedig kilencszer. Ez azonban csak a világbajnoki ezüsthöz volt elég.

A harmadik helyről rajtoló lengyelek Marta Kobeckával és Lukasz Gutkowskival itt csak a második helyen végeztek, de 614 pontjuk elég volt ahhoz, hogy összesítésben két ponttal megelőzve az oroszokat, 1447 ponttal világbajnoki címet ünnepelhessenek. A lengyel páros először versenyzett együtt külföldön.

„Korábban indultunk volna együtt világkupán, Kecskeméten, de a sérülésem miatt csak az úszást tudtuk teljesíteni. Ma azonban mind az öt versenyszámot sikerült és ez rögtön aranyérmet hozott, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk. A legjobb számom a laser-run volt, Marta pedig a technikai számokban, a lovaglásban és a vívásban teljesített nagyon jól.” – mondta a friss világbajnok Gutkowski.

A bronzérmes az egyiptomi páros lett 1438 ponttal, így Sondos Aboubakr a csütörtöki egyéni bronzérme után szombaton is harmadik helyezett lett.

Két magyar csapat is indult a vegyes váltóban. Az Ormándi Rebeka, Brázda Gábor összetételű magyar váltó 1355 ponttal végzett a hetedik helyen, míg a Józan Beáta – Bruckmann Gergő kettős a kilencedik helyen zárt 1322 végeredménnyel.

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2018.07.07.

Friss hírek

Sportszakemberi konzultáció -TF

Sportszakemberi konzultáció -TF

“Első európai kérdőív a munkáltatói gyakorlat felmérésére a sport és a fizikai aktivitás szekt...

Dr. Török Ferencet a Hall of Fame tagjai közé választották a 70. UIPM kongresszuson

Dr. Török Ferencet a Hall of Fame tagjai közé választották a 70. UIPM kongresszuson

Az 1948-as londoni olimpiai játékok alkalmával alapított Union Internationale de Pentathlon Moderne...

Bizonyítottak reménységeink!

Bizonyítottak reménységeink!

Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyén (Olympic Hopes) a magyar de...

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Konferencia – immár nyolcadszor – a Decathlon és a Testnevelési Egyetem támogatásával, a Magyar Edző...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018