Születésnapok ma

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

Az egyetemi öttusa világbajnokság harmadik versenynapján lengyel aranyérem született. A Marta Kobecka – Lukasz Gutkowski összeállítású lengyel páros nyerte a vegyes váltók küzdelmeit 1447 ponttal. Tőlük két ponttal lemaradva az oroszok 1-es számú csapata állhatott fel a dobogó második fokára Ksenila Fraltsovával és Nikolai Matveevvel. A bronzérmet az egyiptomi Sondos Aboubakr – Sherif Nazeir kettős szerezte meg.

A rajthoz álló 13 csapat közül az oroszok 1-es számú csapata állt az élre az úszást követően 1:56,08-as idővel. Mögöttük a második helyen a lengyelek végeztek, mindössze 64 századmásodperccel lemaradva, míg a harmadik legjobb időt az olaszok 2-es számú egysége úszta 1:57,41-gyel.

Az úszáshoz hasonlóan a vívásban is a harmadik helyen zárt az Emma Rinaudo – Riccardo Agazzotti duó. A második helyre az írek kerültekl 28-20-as teljesítményüknek köszönhetően. Az egyiptomi kettőssel azonban ők sem tudták tartani a tempót. Sondos Aboubakr és Sherif Nazeir kettőse 48 asszóból 32-t nyert, 242 pontot szerezve.

A szerdai és csütörtöki egyéni versenyszámokkal ellentétben ezúttal lovaglás is szerepelt a versenyben, melynek során négy csapat is hibátlanul teljesített. Az egyiptomiak, az olasz 2., a lengyel és az orosz 1. szerzett 300-300 pontot a harmadik tusában.

A laser-run előtt 845 ponttal az egyiptomiak álltak az élen. Mögöttük, mindössze két ponttal lemaradva az olaszok 2.számú váltója állt, 843 ponttal. Három tusa után a dobogó harmadik fokán a lengyelek álltak 833 ponttal, de mindössze csak jobb lovagló teljesítményüknek köszönhetően előzték meg a szintén 833 pontos íreket.

A mindent eldöntő kombinált számban az olaszok 2-es csapata hatalmas visszaesést produkált. Agazotti ugyan csak 8 hibát vétett a két lövészet során, de Rinaudo 19 rontását képtelen volt ellensúlyozni. A csapat pedig az utolsó helyen végzett a laser-runban.

Ebben a számban az oroszok 1-es számú csapata teljesített a legjobban. Ksenila Fraltsova és Nikolai Matveev az ötödik helyről várta az utolsó tusát és nyerte meg végül a számot 11:23,27-es idővel. Fraltsova mindkét lövészeténél egy alkalommal hibázott, Matveev pedig kilencszer. Ez azonban csak a világbajnoki ezüsthöz volt elég.

A harmadik helyről rajtoló lengyelek Marta Kobeckával és Lukasz Gutkowskival itt csak a második helyen végeztek, de 614 pontjuk elég volt ahhoz, hogy összesítésben két ponttal megelőzve az oroszokat, 1447 ponttal világbajnoki címet ünnepelhessenek. A lengyel páros először versenyzett együtt külföldön.

„Korábban indultunk volna együtt világkupán, Kecskeméten, de a sérülésem miatt csak az úszást tudtuk teljesíteni. Ma azonban mind az öt versenyszámot sikerült és ez rögtön aranyérmet hozott, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk. A legjobb számom a laser-run volt, Marta pedig a technikai számokban, a lovaglásban és a vívásban teljesített nagyon jól.” – mondta a friss világbajnok Gutkowski.

A bronzérmes az egyiptomi páros lett 1438 ponttal, így Sondos Aboubakr a csütörtöki egyéni bronzérme után szombaton is harmadik helyezett lett.

Két magyar csapat is indult a vegyes váltóban. Az Ormándi Rebeka, Brázda Gábor összetételű magyar váltó 1355 ponttal végzett a hetedik helyen, míg a Józan Beáta – Bruckmann Gergő kettős a kilencedik helyen zárt 1322 végeredménnyel.

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2018.07.07.

Friss hírek

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Jövő héten, július 17. és 23- között rendezik Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajno...

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Az öttusa egyetemi világbajnokság mai zárónapján a csapatok versenyét rendezték. Az első helyen az e...

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

Az egyetemi öttusa világbajnokság harmadik versenynapján lengyel aranyérem született. A Marta Kobeck...

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Az Egyetemi Világbajnokság női döntő napján Elena Micheli megnyerte az úszást és a kombinált számot,...

Képgaléria

Photo gallery/Nu Skin European Championships Öttusa Egyetemi Világbajnokság 2018 U17,U19 Eb_Drzonkow 2018 Laser Run City Tour 2018 VK #4 Szófia 2018