Születésnapok ma

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Az Egyetemi Világbajnokság női döntő napján Elena Micheli megnyerte az úszást és a kombinált számot, összesen 1049 ponttal zárt az élen. 17 ponttal megelőzve a második helyezett lengyel Anna Maliszewskát. A dobogó legalsó fokára az egyiptomi Sondos Aboubakr fért fel 1027 ponttal.

Az olasz Elena Micheli teljesítette a leggyorsabban a 200 méteres távot 2:09,27-os idővel. A második helyen az orosz Ksenila Fraltsova végzett 2:10,71-gyel, míg ebben a számban a harmadik a hazai közönség előtt versenyző Boros Alexandra lett 2:12,70-nel.

A vívás után teljesen kicserélődött az élmezőny. A japán Saito Ayumu 23 asszójából 18-at megnyert ezzel a második tusát meg is nyerte, valamint az úszás után elfoglalt 15. helyről feljött az összetett második helyére. Hasonlóan nagy ugrást mutatott be az egyiptomi Sondos Aboubakr, aki 17/6-os eredményével második helyen végzett a vívásban. Aboubakr az első tusa után a 16. helyen állt, a vívás után viszont a dobogó harmadik fokáig jött előre az összetettben. A legkiegyensúlyozottabb versenyzést a lengyel Marta Kobecka mutatta be, aki az úszásban elért negyedik helye után, a harmadik helyet szerezte meg vívásban 16/7-tal.

Kobeckához hasonlóan kiegyensúlyozott teljesítmény jellemezte a magyar Zs. Tóth Annát is, aki az úszásban és vívásban is az ötödik helyet szerezte meg.

A kombinált szám előtt Kobeckát és Saitót mindössze egy pont választotta el egymástól, Zs. Tóth pedig a negyedik helyről várhatta a laser-runt.

A mindent eldöntő versenyszámban a lengyel lelassult és csak a 11. helyen ért célba, így lecsúszott a dobogóról. A japán azonban még nála is nagyobb visszaesést produkált: 24 lövőhibájának köszönhetően a számot a 20., az összetettet pedig a 17. helyen zárta.

A legjobban Micheli teljesített, aki egyedül a második lövészetnél hibázott, a többiben hibátlanul lőtt és megnyerte a laser-runt 12:42,22-es idővel és 538 ponttal. Az olasz világbajnoki címéhez kétség sem férhetett, magabiztosan nyerte az összetettet 1049 ponttal.

„Nagyszerű verseny volt. A vívásom nem volt olyan jó, de a remek laser-runos teljesítményemmel ellensúlyozni tudtam ezt. Kicsit fura volt, hogy nem volt lovaglásunk, de nagyon élveztem így is a napot. A lövészetem és a futásom volt ma kiemelkedő. Mindig csak az előttem álló feladatra koncentráltam, így sikerült elérnem ezt a remek eredményt” – nyilatkozta a friss világbajnok Micheli.

 A második legtöbb pontot a magyar Réti Kamilla szerezte, aki szűk két másodperccel lemaradva az olasz ideje mögött ért célba 537 ponttal. Réti ezzel a teljesítménnyel összetettben a 12. helyről az 5-re jött fel és lett a legjobb magyar.

„Nem szoktam ilyen jól lőni, most végre összejött. Nagyon sokat edzettem rá, mert mindig ezen mentek el a versenyeim, hogy nagyon jó a futásom, viszont a lövészetem egy kicsit gyenge szokott lenni. Most három sorozat nagyon jól sikerült, egy pedig közepesen. Meg vagyok elégedve a mai teljesítményemmel. Ez egy jó alap az Európa-bajnokságra, ahol remélhetőleg jól fogok szerepelni” – mondta Réti.

A világbajnoki ezüstérmet a lengyel Anna Maliszewska szerezte meg 1032 ponttal. A lengyel az ötödik helyről jött fel a dobogó második fokára a laser-run után, ahol az első két körben ugyan kilenc hibát vétett, de a második kettőben hibátlan volt. A bronzérmes pedig az egyiptomi Sondos Aboubakr lett 1027 ponttal.

A magyarok közül Zs. Tóth Anna 981 ponttal végül a kilencedik, Boros Alexandra 932 ponttal tizenötödik, Ormándi Rebeka 916 ponttal tizennyolcadik, Józan Beáta 876 ponttal pedig huszadik lett.

A világbajnokság programjában pénteken szünnap következik, szombaton viszont a vegyes váltók küzdelmeivel folytatódik a verseny.

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2018.07.05.

Friss hírek

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Jövő héten, július 17. és 23- között rendezik Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajno...

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Az öttusa egyetemi világbajnokság mai zárónapján a csapatok versenyét rendezték. Az első helyen az e...

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

Az egyetemi öttusa világbajnokság harmadik versenynapján lengyel aranyérem született. A Marta Kobeck...

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Az Egyetemi Világbajnokság női döntő napján Elena Micheli megnyerte az úszást és a kombinált számot,...

Képgaléria

Photo gallery/Nu Skin European Championships Öttusa Egyetemi Világbajnokság 2018 U17,U19 Eb_Drzonkow 2018 Laser Run City Tour 2018 VK #4 Szófia 2018