Születésnapok ma

Horváth Norbert 6. helyen végzett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Brice Loubet győzelmét hozta az egyetemi öttusa világbajnokság férfi döntője. A francia versenyző az egyiptomi Ahmed Elgendyt és a cseh Lukas Svechotát megelőzve végzett az első helyen. A legjobb magyar versenyző Horváth Norbert volt, aki a 6. helyen zárta a viadalt.

A medencében a legjobban Elgendy teljesített 1:56,61-es idővel, mögötte a japán Ito Yuki (1:57,63) és a francia Gabriel Cianelli (1:58,56) zárta az első tusát. A legjobb magyar Horváth Norbert volt, aki 1:59,54-es idejével a hatodik legjobb időeredménnyel rendelkezett.

A páston pedig még ennél is jobban teljesített Horváth. A magyar versenyző 27 asszójából 19-et megnyert, amivel nem csak a második tusát nyerte meg, hanem két szám után az élre állt és az első helyről várhatta a kombinált számot.  A második legjobb vívó a svájci Jonas Von Allmen volt 18/9-cel és 242 ponttal. A legnagyobb ugrást Svechota mutatta be, aki szintén 18/9-cel zárta a vívást és az úszás után elfoglalt 23. helyéről egészen a második helyre jött fel a laser-run előtt. A mindent eldöntő szám előtt a dobogó legalsó fokán Loubet állt, míg az úszást nyerő Elgendy a negyedik helyről vághatott neki a laser-run-nak.

A záró számban aztán feje tetejére állt az élmezőny. Horváth ugyan hibátlanul lőtt az első körben, de a másodikban háromszor, a harmadikban tízszer, a negyedikben pedig egyszer hibázott. Az egy sorozatban vétett 10 hibának köszönhetően kiesett a végső győzelemért folytatott versenyfutásból és végül csak a 21. helyen ért célba ebben a számban. A világbajnoki cím így a Loubet-Elgendy-Svechota hármas között dőlt el. Hármójuk közül ugyan az egyiptomi hibázott a legtöbbet (12-t), végül ennek ellenére is majdnem 10 másodperccel előzte meg Svechotát, aki 11:18,76-os idővel ért célba. A franciával azonban ő sem tudott mit kezdeni, aki nemcsak, hogy a szám során mindössze két lövőhibát vétett, de 11:07,08-dal végül meg is nyerte a számot, bő két és fél másodperccel Elgendy előtt.

„Különleges volt ez a verseny mert öt helyett csak négy versenyszám volt. Összességében nagyon jó napot fogtam ki. A medencében jól éreztem magam, a vívásban hullámzóan teljesítettem, de a kombinált számban nagyon jól teljesítettem. Nagy, 43 másodperces hátrányból indultam, de tudtam, hogy képes lehetek arra, hogy felzárkózzak és nyerjek. Végül sikerült is” – nyilatkozta a friss világbajnok Loubet.

Összesítésben 1163 pontot szerezve Loubet lett a világbajnok, négy ponttal Elgendyt (1159 pont), Svechotát pedig tizeneggyel megelőzve (1152 pont). A legjobb magyar Horváth lett, aki a kombinált számban elért 21. helyezése (568 pont) ellenére végül a hatodik helyen zárt, 1131 ponttal. Farkas Martin a 10. (1109 pont), Bruckmann Gergő a 17. (1089 pont), Brázda Gábor a 19. (1079 pont), Klis Krisztián a 23. (1057), Pataki Balázs pedig a 24. helyen (989 pont) végzett.

Csütörtökön a világbajnokság a női döntővel folytatódik.

Részletes eredmények

2018.07.04.

Friss hírek

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Jövő héten, július 17. és 23- között rendezik Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajno...

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Az öttusa egyetemi világbajnokság mai zárónapján a csapatok versenyét rendezték. Az első helyen az e...

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

Az egyetemi öttusa világbajnokság harmadik versenynapján lengyel aranyérem született. A Marta Kobeck...

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Az Egyetemi Világbajnokság női döntő napján Elena Micheli megnyerte az úszást és a kombinált számot,...

Képgaléria

Photo gallery/Nu Skin European Championships Öttusa Egyetemi Világbajnokság 2018 U17,U19 Eb_Drzonkow 2018 Laser Run City Tour 2018 VK #4 Szófia 2018