Születésnapok ma

Horváth Norbert 6. helyen végzett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Brice Loubet győzelmét hozta az egyetemi öttusa világbajnokság férfi döntője. A francia versenyző az egyiptomi Ahmed Elgendyt és a cseh Lukas Svechotát megelőzve végzett az első helyen. A legjobb magyar versenyző Horváth Norbert volt, aki a 6. helyen zárta a viadalt.

A medencében a legjobban Elgendy teljesített 1:56,61-es idővel, mögötte a japán Ito Yuki (1:57,63) és a francia Gabriel Cianelli (1:58,56) zárta az első tusát. A legjobb magyar Horváth Norbert volt, aki 1:59,54-es idejével a hatodik legjobb időeredménnyel rendelkezett.

A páston pedig még ennél is jobban teljesített Horváth. A magyar versenyző 27 asszójából 19-et megnyert, amivel nem csak a második tusát nyerte meg, hanem két szám után az élre állt és az első helyről várhatta a kombinált számot.  A második legjobb vívó a svájci Jonas Von Allmen volt 18/9-cel és 242 ponttal. A legnagyobb ugrást Svechota mutatta be, aki szintén 18/9-cel zárta a vívást és az úszás után elfoglalt 23. helyéről egészen a második helyre jött fel a laser-run előtt. A mindent eldöntő szám előtt a dobogó legalsó fokán Loubet állt, míg az úszást nyerő Elgendy a negyedik helyről vághatott neki a laser-run-nak.

A záró számban aztán feje tetejére állt az élmezőny. Horváth ugyan hibátlanul lőtt az első körben, de a másodikban háromszor, a harmadikban tízszer, a negyedikben pedig egyszer hibázott. Az egy sorozatban vétett 10 hibának köszönhetően kiesett a végső győzelemért folytatott versenyfutásból és végül csak a 21. helyen ért célba ebben a számban. A világbajnoki cím így a Loubet-Elgendy-Svechota hármas között dőlt el. Hármójuk közül ugyan az egyiptomi hibázott a legtöbbet (12-t), végül ennek ellenére is majdnem 10 másodperccel előzte meg Svechotát, aki 11:18,76-os idővel ért célba. A franciával azonban ő sem tudott mit kezdeni, aki nemcsak, hogy a szám során mindössze két lövőhibát vétett, de 11:07,08-dal végül meg is nyerte a számot, bő két és fél másodperccel Elgendy előtt.

„Különleges volt ez a verseny mert öt helyett csak négy versenyszám volt. Összességében nagyon jó napot fogtam ki. A medencében jól éreztem magam, a vívásban hullámzóan teljesítettem, de a kombinált számban nagyon jól teljesítettem. Nagy, 43 másodperces hátrányból indultam, de tudtam, hogy képes lehetek arra, hogy felzárkózzak és nyerjek. Végül sikerült is” – nyilatkozta a friss világbajnok Loubet.

Összesítésben 1163 pontot szerezve Loubet lett a világbajnok, négy ponttal Elgendyt (1159 pont), Svechotát pedig tizeneggyel megelőzve (1152 pont). A legjobb magyar Horváth lett, aki a kombinált számban elért 21. helyezése (568 pont) ellenére végül a hatodik helyen zárt, 1131 ponttal. Farkas Martin a 10. (1109 pont), Bruckmann Gergő a 17. (1089 pont), Brázda Gábor a 19. (1079 pont), Klis Krisztián a 23. (1057), Pataki Balázs pedig a 24. helyen (989 pont) végzett.

Csütörtökön a világbajnokság a női döntővel folytatódik.

Részletes eredmények

2018.07.04.

Friss hírek

Sportszakemberi konzultáció -TF

Sportszakemberi konzultáció -TF

“Első európai kérdőív a munkáltatói gyakorlat felmérésére a sport és a fizikai aktivitás szekt...

Dr. Török Ferencet a Hall of Fame tagjai közé választották a 70. UIPM kongresszuson

Dr. Török Ferencet a Hall of Fame tagjai közé választották a 70. UIPM kongresszuson

Az 1948-as londoni olimpiai játékok alkalmával alapított Union Internationale de Pentathlon Moderne...

Bizonyítottak reménységeink!

Bizonyítottak reménységeink!

Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyén (Olympic Hopes) a magyar de...

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Konferencia – immár nyolcadszor – a Decathlon és a Testnevelési Egyetem támogatásával, a Magyar Edző...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018