Születésnapok ma

Kovács Sarolta ezüstérmes lett a Világkupa döntőn!

Kovács Sarolta ezüstérmet nyert az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében, Asztanában. A női finálé másik magyar résztvevője, Alekszejev Tamara 25. lett.

Kovács, a 2016-os év egyéni világbajnoka nagyon jól vívott, 23 asszóját megnyerte és csak 11-et veszített el, ezzel ebben a számban a harmadik volt, a 200 méteres úszásban pedig 2:10.79 perccel a második legjobb időt érte el, így a lovaglás előtt az élen állt. A lovaspályán egy akadályt vert le, majd a lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásban 13:22.60 perccel a 12. legjobbnak bizonyult. Az első három szakaszban hasonlóan jól teljesített a Rióban olimpiai bajnok ausztrál Chloe Esposito, aki aztán a kombinált számban 26 másodperccel gyorsabb volt nála, ezzel ő ért elsőként a célba.

“Nagyon örülök a második helynek. Igazán boldog vagyok!- lelkesedett Kovács Sarolta a pentathlon.hu-nak – A tegnapi jó vívásom megalapozta a mai napomat. A medencében a második leggyorsabb voltam, az idei legjobb időmmel, a lovaglásnál pedig én sorsoltam. Kis alacsony, pörgős lovam volt, egy fa benne volt a mai pályában. A kombit az élről kezdtem és nem néztem, hogy ki hol jön, próbáltam csak magamra koncentrálni. Elég kemény futó pálya volt, és a szél is fújt, de jól teljesítettem. Chloe remek formában van, egyáltalán nem lepett meg, hogy utolért és természetesen nagyon örülök a 2. helynek! Újra dobogón! Most egy hónapig  tovább készülök a székesfehérvári  Európa-bajnokságra,ahol hasonló eredményeket remélek.”

Harmadikként a litván Gintare Venckauskaite végzett.

Alekszejevnek, aki tavaly megnyerte a vk-döntőt, nem ment jól a vívás, pedig ez az erős száma. Pozitív, 18/16-os mérleggel zárt ugyan, ám amikor kiemelkedő eredménnyel fejez be egy versenyt, ennél több győzelmet szokott aratni. Úszásban nem tartozik a legjobbak közé és ezúttal a lovaglása sem sikerült jól, így nem volt esélye arra, hogy legalább a mezőny első felében zárjon.

A vk-finálé mezőnyébe az egyes állomásokon, Kairóban, Los Angelesben, Kecskeméten és Szófiában elért eredmények alapján lehetett bekerülni.

Szombaton a férfiak döntőjét rendezik, többek között Demeter Bence és Regős Gergely részvételével.

ÖTTUSA VILÁGKUPADÖNTŐ
1. Chloe Esposito (ausztrál) 1337 pont
2. Kovács Sarolta 1324 (vívás: 23 győzelem/11 vereség/244 pont, úszás: 2:10.79 perc/289 pont, lovaglás: 293 pont, lövészet-futás: 13:22.60 perc/498 pont)
3. Gintare Venckauskaite (litván) 1317
…25. Alekszejev Tamara 1211 (vívás: 18/16/214, úszás: 2:25.24/260, lovaglás: 279, lövészet-futás: 14:02.70/458)

 

Forrás:MTI

Fotó:UIPM

2018.06.22.

Friss hírek

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Jövő héten, július 17. és 23- között rendezik Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajno...

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Az öttusa egyetemi világbajnokság mai zárónapján a csapatok versenyét rendezték. Az első helyen az e...

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

Az egyetemi öttusa világbajnokság harmadik versenynapján lengyel aranyérem született. A Marta Kobeck...

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Az Egyetemi Világbajnokság női döntő napján Elena Micheli megnyerte az úszást és a kombinált számot,...

Képgaléria

Photo gallery/Nu Skin European Championships Öttusa Egyetemi Világbajnokság 2018 U17,U19 Eb_Drzonkow 2018 Laser Run City Tour 2018 VK #4 Szófia 2018