Születésnapok ma

Global Laser Run City Tour verseny a Margitszigeten

Hétvégén  a Margitszigeti Atlétikai pályán remek környezetben, és csodálatos napsütésben sikerült megrendezni a UIPM Global Laser Run City Tour versenyt, mely a 2019-es Laser Run Világbajnokság egyik előfutára volt.

A  2018 novemberében megtartott UIPM kongresszuson döntés született, miszerint a Magyar Öttusa Szövetség, a Laser Run Világbajnokságok történetében először a Felnőtt Öttusa Világbajnoksággal egy időben, Budapesten rendezheti meg ezt a versenyt is.

A következő Laser-Run verseny a Felnőtt Európa-bajnokság idején lesz megtartva.

E két versenyen elért eredmények alapján az utánpótlás kapitány fog javaslatot tenni a VB-re utazó versenyzőkre.

Két kategóriában, „Elite” és “Open” kategóriában indulhattak  résztvevők. Az utóbbiba azok a versenyzők tartoznak, akik sem a nemzetközi, sem a hazai szövetség rendszerében nem regisztráltak.

Gallai István, az öttusaszövetség főtitkára elégedettségét fejezte ki a rendezvénnyel kapcsolatban, hiszen a kitűzött célt, hogy közelebb hozzuk sportágunkat a nézőkhöz, maximálisan sikerült teljesíteni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a nyílt futamon teljes “telt ház” volt. “Úgy gondolom, hogy az utánpótlás korosztály jövője szempontjából mindenképpen van létjogosultsága ennek a versenysorozatnak. Őszintén szólva viszont az egyesületeink részéről több nevezésre számítottam.”

Karácsony Gyula, lövőedző szakmailag is hasznosnak tartja a Laser Run versenyeket. Eleinte szkeptikus volt az eseménnyel kapcsolatban, de látva a legkisebbektől a legnagyobbakig tartó résztvevők lelkesedését és sikerét, úgy gondolja, hogy ez a versenyzés forma abszolút megfelel a koncepciójának, vagyis, hogy tulajdonképpen központilag gyakorolhatják a lövészet/futás számot. “A kisebbek részére 5 méterre elhelyezett lőtábla egy érdekes határ, ahol bizonyos ismeretek birtokában a kezdők is eltalálhatják a táblát.”- mondta, majd hozzátette, hogy feltétlenül jó tapasztalatszerzés volt ez a kicsiknek és kitűnő edzés lehetőség a nagyoknak. Nem beszélve a fergeteges hangulatról, ami végig jelen volt ezen a két napon.

Pénzesné Czipó Gabriella, a Kaposvár edzője nemcsak a tanítványokat nevezte a versenybe, hanem ő maga is indult a nyílt váltó versenyen.

“Vidéki egyesületként nagy lehetőséget jelentett számunkra, hogy indulhattunk ezen a versenyen, nagyon készültünk és örömmel mentünk. Az eredményeinkre is büszkék vagyunk, hiszen jól szerepeltek a gyerekek. Nagy motiváció és megtartó erő egy-egy ilyen verseny nekik. Az első nap (egyéni), még koncentráltabb volt, a második viszont teljesen felszabadult, igazi élmény volt mindenki számára! Én véletlenül csöppentem a versenybe, hiszen Forstner Antal váltótársat keresett, így kis unszolásra elvállaltam. Annyira jól éreztem magam, hogy eldöntöttem, a következő nyílt kategóriába biztosan nevezni fogok és már most elkezdek edzeni. Egy csepeli edzőtársammal már meg is beszéltük.” Czipó Gabriella szerint az elmondottakon kívül óriási értéke volt a hétvégének a közös élmény, mely összekovácsolta a jelenlévőket. “

honlap2

 2018.06.04.

Friss hírek

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusa Szö...

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Hosszas előkészületek után elkészült a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület új, többfunkciós tornac...

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István 1978 és 1985 között a Budapesti Honvéd SE öttusázója volt, majd a Testnevelési Főiskol...

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

  Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott Balczó Andrásnak kimagasló sportolói ere...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018