Születésnapok ma

Global Laser Run City Tour verseny a Margitszigeten

Hétvégén  a Margitszigeti Atlétikai pályán remek környezetben, és csodálatos napsütésben sikerült megrendezni a UIPM Global Laser Run City Tour versenyt, mely a 2019-es Laser Run Világbajnokság egyik előfutára volt.

A  2018 novemberében megtartott UIPM kongresszuson döntés született, miszerint a Magyar Öttusa Szövetség, a Laser Run Világbajnokságok történetében először a Felnőtt Öttusa Világbajnoksággal egy időben, Budapesten rendezheti meg ezt a versenyt is.

A következő Laser-Run verseny a Felnőtt Európa-bajnokság idején lesz megtartva.

E két versenyen elért eredmények alapján az utánpótlás kapitány fog javaslatot tenni a VB-re utazó versenyzőkre.

Két kategóriában, „Elite” és “Open” kategóriában indulhattak  résztvevők. Az utóbbiba azok a versenyzők tartoznak, akik sem a nemzetközi, sem a hazai szövetség rendszerében nem regisztráltak.

Gallai István, az öttusaszövetség főtitkára elégedettségét fejezte ki a rendezvénnyel kapcsolatban, hiszen a kitűzött célt, hogy közelebb hozzuk sportágunkat a nézőkhöz, maximálisan sikerült teljesíteni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a nyílt futamon teljes “telt ház” volt. “Úgy gondolom, hogy az utánpótlás korosztály jövője szempontjából mindenképpen van létjogosultsága ennek a versenysorozatnak. Őszintén szólva viszont az egyesületeink részéről több nevezésre számítottam.”

Karácsony Gyula, lövőedző szakmailag is hasznosnak tartja a Laser Run versenyeket. Eleinte szkeptikus volt az eseménnyel kapcsolatban, de látva a legkisebbektől a legnagyobbakig tartó résztvevők lelkesedését és sikerét, úgy gondolja, hogy ez a versenyzés forma abszolút megfelel a koncepciójának, vagyis, hogy tulajdonképpen központilag gyakorolhatják a lövészet/futás számot. “A kisebbek részére 5 méterre elhelyezett lőtábla egy érdekes határ, ahol bizonyos ismeretek birtokában a kezdők is eltalálhatják a táblát.”- mondta, majd hozzátette, hogy feltétlenül jó tapasztalatszerzés volt ez a kicsiknek és kitűnő edzés lehetőség a nagyoknak. Nem beszélve a fergeteges hangulatról, ami végig jelen volt ezen a két napon.

Pénzesné Czipó Gabriella, a Kaposvár edzője nemcsak a tanítványokat nevezte a versenybe, hanem ő maga is indult a nyílt váltó versenyen.

“Vidéki egyesületként nagy lehetőséget jelentett számunkra, hogy indulhattunk ezen a versenyen, nagyon készültünk és örömmel mentünk. Az eredményeinkre is büszkék vagyunk, hiszen jól szerepeltek a gyerekek. Nagy motiváció és megtartó erő egy-egy ilyen verseny nekik. Az első nap (egyéni), még koncentráltabb volt, a második viszont teljesen felszabadult, igazi élmény volt mindenki számára! Én véletlenül csöppentem a versenybe, hiszen Forstner Antal váltótársat keresett, így kis unszolásra elvállaltam. Annyira jól éreztem magam, hogy eldöntöttem, a következő nyílt kategóriába biztosan nevezni fogok és már most elkezdek edzeni. Egy csepeli edzőtársammal már meg is beszéltük.” Czipó Gabriella szerint az elmondottakon kívül óriási értéke volt a hétvégének a közös élmény, mely összekovácsolta a jelenlévőket. “

honlap2

 2018.06.04.

Friss hírek

8. helyen végzett a junior mix váltó

8. helyen végzett a junior mix váltó

Boros Alexandra és Szép Balázs a Junior Európa-bajnokság utolsó, mix váltó napján nyolcadikként végz...

Öttusa: Regős Gergely 9. lett az asztanai vk-döntőben

Öttusa: Regős Gergely 9. lett az asztanai vk-döntőben

Regős Gergely a kilencedik helyen végzett az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében, Asztanában....

Kovács Sarolta ezüstérmes lett a Világkupa döntőn!

Kovács Sarolta ezüstérmes lett a Világkupa döntőn!

Kovács Sarolta ezüstérmet nyert az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében, Asztanában. A női fin...

Negyedik lett a Bernáth/Gaál fiú váltó

Negyedik lett a Bernáth/Gaál fiú váltó

A barcelonai Junior Európa-bajnokságon ma a férfiak váltó versenyére került sor, ahol Magyarországot...

Képgaléria

U17,U19 Eb_Drzonkow 2018 Laser Run City Tour 2018 VK #4 Szófia 2018 World Cup #3/ photos Nu Skin Felnőtt OB- fotók