Születésnapok ma

Kéttusa MK: eredményes rendezés és szereplés

Klubunk a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület volt a házigazdája a május 12-13 – i hétvégén rendezett Decathlon Kéttusa Magyar Kupa és Magyar Kupa váltó fordulóinak. Egyesületünk rendezőként és indulóként sem vallott szégyent.

A Csepeli Strandfürdő területén már szombat reggel nagy volt a tumultus, hiszen az ország sportegyesületei közül jó néhányan eljöttek, hogy megméressék versenyzőik kéttusa tudását kerületünk legnagyobb úszómedencéjében és a körülötte kialakított futópályán. Az első napon a kéttusa MK III. fordulójára került sor, ahol az U10-U14-es korosztály mutatta be tudását. Vasárnap pedig a kéttusa váltó MK I. fordulója volt terítéken, ahol ugyancsak népes mezőny tette tiszteletét. A programot olyan illusztris vendégek is megtisztelték (és a díjátadókon aktívan is közreműködtek), mint a korábbi csepeli öttusa csillag, jelenleg a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Sárfalvi Péter, Morovik Attila Csepel alpolgármestere és nem utolsó sorban a Csepeli Öttusa és VSE egyik jelenlegi üdvöskéje Simon Sarolta.

A részletekbe Belák János utánpótlás szakmai vezetőnk avatta be honlapunkat:

 – A hétvégén igen magas létszámmal, összesen 47 csepeli sportoló indult saját rendezésű versenyünkön. Ez annak is köszönhető, hogy 17  csepeli nevelésű, első versenyén induló sportolónk vett részt a megmérettetésen. Mind a két napot eredményekben gazdagon zártuk: U12 -es korosztályban a Bognár Alex – Holba Zsombor – Tejfalussy László trió a 3. helyen végzett. A váltók versenyében az U10 -es korosztályban az Udut Márk – Thirjung Viktor alkotta fiú váltónk a 2., az U15 -ös korosztályban a Varga Bianca – Páczai Dávid vegyes váltónk az előkelő 2. helyen ért célba.

Ezen kívül az ország legjobb versenyzőinek ősszel tartandó Elit- bajnokságára is többen kvalifikáltak klubunkból: az elért helyezések alapján kvalifikációs pontot szerzett az U10 -es korosztály egyéni versenyszámában Udut Márk a 6., az U12 -es korosztályban Bognár Alex a 11. és Holba Zsombor a 9.  megszerzett helyezésével. Váltó versenyszámokban az U10 -es korosztályban a Gilányi Anita – Gáspár Ábel vegyes váltónk az 5., az U11 -es korosztályban az Udut Ádám – Kis Dániel fiú váltónk a 4., az U13 -as korosztályban pedig a Honti Petra – Müller Máté vegyes váltónk az 5. helyezésével szerzett jogot az indulásra.

Magáról a versenyről:

– Idén is sikerült egy kiváló programot rendeznünk az ismét ideális helyszínnek bizonyult csepeli strandon, ahol a versenyek mellett lehetett fürdeni, különböző labdajátékokkal illetve egyéb játékokat igénybe véve mulatni a szép napos időt, amit csak szombat késő délután hűsített le egy kis zápor, de ez persze senkinek nem szegte kedvét. Összességében véve a terveknek megfelelően zajlott le mindkét nap programja, ahol igyekeztünk a legkisebb hibaszázalékkal dolgozni, amivel remélhetőleg minden induló egyesületnek, sportolóiknak, vezetőiknek és szurkolóinak a kedvét elnyertük!

 

Csepel Öttusa Média

2018.05.15.

Friss hírek

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusa Szö...

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Hosszas előkészületek után elkészült a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület új, többfunkciós tornac...

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István 1978 és 1985 között a Budapesti Honvéd SE öttusázója volt, majd a Testnevelési Főiskol...

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

  Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott Balczó Andrásnak kimagasló sportolói ere...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018