Születésnapok ma

Kéttusa MK: eredményes rendezés és szereplés

Klubunk a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület volt a házigazdája a május 12-13 – i hétvégén rendezett Decathlon Kéttusa Magyar Kupa és Magyar Kupa váltó fordulóinak. Egyesületünk rendezőként és indulóként sem vallott szégyent.

A Csepeli Strandfürdő területén már szombat reggel nagy volt a tumultus, hiszen az ország sportegyesületei közül jó néhányan eljöttek, hogy megméressék versenyzőik kéttusa tudását kerületünk legnagyobb úszómedencéjében és a körülötte kialakított futópályán. Az első napon a kéttusa MK III. fordulójára került sor, ahol az U10-U14-es korosztály mutatta be tudását. Vasárnap pedig a kéttusa váltó MK I. fordulója volt terítéken, ahol ugyancsak népes mezőny tette tiszteletét. A programot olyan illusztris vendégek is megtisztelték (és a díjátadókon aktívan is közreműködtek), mint a korábbi csepeli öttusa csillag, jelenleg a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Sárfalvi Péter, Morovik Attila Csepel alpolgármestere és nem utolsó sorban a Csepeli Öttusa és VSE egyik jelenlegi üdvöskéje Simon Sarolta.

A részletekbe Belák János utánpótlás szakmai vezetőnk avatta be honlapunkat:

 – A hétvégén igen magas létszámmal, összesen 47 csepeli sportoló indult saját rendezésű versenyünkön. Ez annak is köszönhető, hogy 17  csepeli nevelésű, első versenyén induló sportolónk vett részt a megmérettetésen. Mind a két napot eredményekben gazdagon zártuk: U12 -es korosztályban a Bognár Alex – Holba Zsombor – Tejfalussy László trió a 3. helyen végzett. A váltók versenyében az U10 -es korosztályban az Udut Márk – Thirjung Viktor alkotta fiú váltónk a 2., az U15 -ös korosztályban a Varga Bianca – Páczai Dávid vegyes váltónk az előkelő 2. helyen ért célba.

Ezen kívül az ország legjobb versenyzőinek ősszel tartandó Elit- bajnokságára is többen kvalifikáltak klubunkból: az elért helyezések alapján kvalifikációs pontot szerzett az U10 -es korosztály egyéni versenyszámában Udut Márk a 6., az U12 -es korosztályban Bognár Alex a 11. és Holba Zsombor a 9.  megszerzett helyezésével. Váltó versenyszámokban az U10 -es korosztályban a Gilányi Anita – Gáspár Ábel vegyes váltónk az 5., az U11 -es korosztályban az Udut Ádám – Kis Dániel fiú váltónk a 4., az U13 -as korosztályban pedig a Honti Petra – Müller Máté vegyes váltónk az 5. helyezésével szerzett jogot az indulásra.

Magáról a versenyről:

– Idén is sikerült egy kiváló programot rendeznünk az ismét ideális helyszínnek bizonyult csepeli strandon, ahol a versenyek mellett lehetett fürdeni, különböző labdajátékokkal illetve egyéb játékokat igénybe véve mulatni a szép napos időt, amit csak szombat késő délután hűsített le egy kis zápor, de ez persze senkinek nem szegte kedvét. Összességében véve a terveknek megfelelően zajlott le mindkét nap programja, ahol igyekeztünk a legkisebb hibaszázalékkal dolgozni, amivel remélhetőleg minden induló egyesületnek, sportolóiknak, vezetőiknek és szurkolóinak a kedvét elnyertük!

 

Csepel Öttusa Média

2018.05.15.

Friss hírek

Bronzérmes a magyar fiú csapat az U24-es Eb-n

Bronzérmes a magyar fiú csapat az U24-es Eb-n

Az idén Drzonkowban megrendezett U24-es Európa-bajnokság férfi döntő napján 10 nemzet 26 versenyzője...

Ezüstérmes lett a női csapat az U24-es Európa-bajnokságon

Ezüstérmes lett a női csapat az U24-es Európa-bajnokságon

Drzonkowban rendezték meg idén az U 24-es korosztály Európa-bajnokságát, ahol a női döntő napján nyo...

KATONAI ÖTTUSA-VB: KEDDEN RAJTOL A BUDAPESTI TORNA

KATONAI ÖTTUSA-VB: KEDDEN RAJTOL A BUDAPESTI TORNA

Jövő kedden kezdődik és szombatig tart a 46. katonai öttusa-világbajnokság Magyarországon, amelynek...

Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

Szeptember 19-én, szerda este meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója, négyszeres olimpiai bajnok...

Képgaléria

Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018 Laser Run verseny /Budapest Urban Games Balczó 80 Öttusa Magazin az M4-en/2018/6.rész