Születésnapok ma

14. helyen zárt a Csizmazia Rita/Horváth Barnabás váltó

A tizennegyedik helyen végzett vegyes váltónk a portugáliai ifjúsági öttusa-világbajnokság zárónapján. Csizmazia Rita és Horváth Barnabás kettőse a vívást ugyan negatív mérleggel zárta, az uszodában nyújtott remek teljesítmény bizakodásra adott okot. A kombinált szám azonban nem tartogatott előrelépési esélyeket. A magyar fiatalok egyetlen érmet szereztek a viadalon, azt az ezüstöt a fiúcsapat szállította.

A vegyes váltók küzdelmével zárult az ifjúsági öttusa-világbajnokság Portugáliában. A magyar színeket ezúttal Csizmazia Rita és Horváth Barnabás képviselte. Ők még jövőre is e korosztályban vitézkedhetnek − tudjuk meg Szloboda József utánpótlás-kapitánytól.

Mindkét versenyzőnk megilletődve kezdett a páston. Csizmazia a felénél váltott, s remek szériát produkált. Horváth azonban végig gyengébb teljesítményt nyújtott, s kettősük így negatív mérleggel, 17−21-gyel zárta a vívást. Az úszás hagyományosan jó magyar eredményekkel kecsegtet, ez most sem volt másképp: a páros 1:59,11-es idővel, hatodikként végzett. Az összesített eredményeket tekintve ez természetesen előrelépést jelentett, a tizennegyedikről a tizenegyedikre sikerült ugrani.

Így a kombinált szám előtt a tízbe kerülés lehetett a cél, de Csizmazia lövészete nem a vártak szerint alakult. A magyar lány két sorozat alatt tizennégy hibát ejtett, így hiába futott jól, ez megpecsételte a magyar duó sorsát. Horváth Barnabás ugyan mindössze egyet rontott, és szintén jó időt futott, az összteljesítmény  tizennegyedik helyre lett elegendő.

„Tanulás szempontjából remek lehetőség volt ennek a párosnak ez a világbajnokság, bár kicsivel azért többet reméltem. Ha azt nézzük, jó párost alkottak, hiszen a vívásban Barni volt gyengébb, míg az utolsó számban Rita, kiegészítették egymást” – zárta beszámolóját Szloboda.

A magyar csapat így egyetlen szerzett éremmel, a fiúk csapatezüstjével zárta a portugáliai világbajnokságot. A korosztály következő megméretése a nyári kontinensviadal lesz.

Részletes eredmények: https://www.uipmworld.org/event/uipm-youth-world-championships-u19-ya

Forrás: utanpotlassport.hu

2018.04.14.

Friss hírek

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusa Szö...

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Hosszas előkészületek után elkészült a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület új, többfunkciós tornac...

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István 1978 és 1985 között a Budapesti Honvéd SE öttusázója volt, majd a Testnevelési Főiskol...

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

  Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott Balczó Andrásnak kimagasló sportolói ere...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018