Születésnapok ma

14. helyen zárt a Csizmazia Rita/Horváth Barnabás váltó

A tizennegyedik helyen végzett vegyes váltónk a portugáliai ifjúsági öttusa-világbajnokság zárónapján. Csizmazia Rita és Horváth Barnabás kettőse a vívást ugyan negatív mérleggel zárta, az uszodában nyújtott remek teljesítmény bizakodásra adott okot. A kombinált szám azonban nem tartogatott előrelépési esélyeket. A magyar fiatalok egyetlen érmet szereztek a viadalon, azt az ezüstöt a fiúcsapat szállította.

A vegyes váltók küzdelmével zárult az ifjúsági öttusa-világbajnokság Portugáliában. A magyar színeket ezúttal Csizmazia Rita és Horváth Barnabás képviselte. Ők még jövőre is e korosztályban vitézkedhetnek − tudjuk meg Szloboda József utánpótlás-kapitánytól.

Mindkét versenyzőnk megilletődve kezdett a páston. Csizmazia a felénél váltott, s remek szériát produkált. Horváth azonban végig gyengébb teljesítményt nyújtott, s kettősük így negatív mérleggel, 17−21-gyel zárta a vívást. Az úszás hagyományosan jó magyar eredményekkel kecsegtet, ez most sem volt másképp: a páros 1:59,11-es idővel, hatodikként végzett. Az összesített eredményeket tekintve ez természetesen előrelépést jelentett, a tizennegyedikről a tizenegyedikre sikerült ugrani.

Így a kombinált szám előtt a tízbe kerülés lehetett a cél, de Csizmazia lövészete nem a vártak szerint alakult. A magyar lány két sorozat alatt tizennégy hibát ejtett, így hiába futott jól, ez megpecsételte a magyar duó sorsát. Horváth Barnabás ugyan mindössze egyet rontott, és szintén jó időt futott, az összteljesítmény  tizennegyedik helyre lett elegendő.

„Tanulás szempontjából remek lehetőség volt ennek a párosnak ez a világbajnokság, bár kicsivel azért többet reméltem. Ha azt nézzük, jó párost alkottak, hiszen a vívásban Barni volt gyengébb, míg az utolsó számban Rita, kiegészítették egymást” – zárta beszámolóját Szloboda.

A magyar csapat így egyetlen szerzett éremmel, a fiúk csapatezüstjével zárta a portugáliai világbajnokságot. A korosztály következő megméretése a nyári kontinensviadal lesz.

Részletes eredmények: https://www.uipmworld.org/event/uipm-youth-world-championships-u19-ya

Forrás: utanpotlassport.hu

2018.04.14.

Friss hírek

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Jövő héten, július 17. és 23- között rendezik Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajno...

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Az öttusa egyetemi világbajnokság mai zárónapján a csapatok versenyét rendezték. Az első helyen az e...

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

Az egyetemi öttusa világbajnokság harmadik versenynapján lengyel aranyérem született. A Marta Kobeck...

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Az Egyetemi Világbajnokság női döntő napján Elena Micheli megnyerte az úszást és a kombinált számot,...

Képgaléria

Photo gallery/Nu Skin European Championships Öttusa Egyetemi Világbajnokság 2018 U17,U19 Eb_Drzonkow 2018 Laser Run City Tour 2018 VK #4 Szófia 2018