Születésnapok ma

14. helyen zárt a Csizmazia Rita/Horváth Barnabás váltó

A tizennegyedik helyen végzett vegyes váltónk a portugáliai ifjúsági öttusa-világbajnokság zárónapján. Csizmazia Rita és Horváth Barnabás kettőse a vívást ugyan negatív mérleggel zárta, az uszodában nyújtott remek teljesítmény bizakodásra adott okot. A kombinált szám azonban nem tartogatott előrelépési esélyeket. A magyar fiatalok egyetlen érmet szereztek a viadalon, azt az ezüstöt a fiúcsapat szállította.

A vegyes váltók küzdelmével zárult az ifjúsági öttusa-világbajnokság Portugáliában. A magyar színeket ezúttal Csizmazia Rita és Horváth Barnabás képviselte. Ők még jövőre is e korosztályban vitézkedhetnek − tudjuk meg Szloboda József utánpótlás-kapitánytól.

Mindkét versenyzőnk megilletődve kezdett a páston. Csizmazia a felénél váltott, s remek szériát produkált. Horváth azonban végig gyengébb teljesítményt nyújtott, s kettősük így negatív mérleggel, 17−21-gyel zárta a vívást. Az úszás hagyományosan jó magyar eredményekkel kecsegtet, ez most sem volt másképp: a páros 1:59,11-es idővel, hatodikként végzett. Az összesített eredményeket tekintve ez természetesen előrelépést jelentett, a tizennegyedikről a tizenegyedikre sikerült ugrani.

Így a kombinált szám előtt a tízbe kerülés lehetett a cél, de Csizmazia lövészete nem a vártak szerint alakult. A magyar lány két sorozat alatt tizennégy hibát ejtett, így hiába futott jól, ez megpecsételte a magyar duó sorsát. Horváth Barnabás ugyan mindössze egyet rontott, és szintén jó időt futott, az összteljesítmény  tizennegyedik helyre lett elegendő.

„Tanulás szempontjából remek lehetőség volt ennek a párosnak ez a világbajnokság, bár kicsivel azért többet reméltem. Ha azt nézzük, jó párost alkottak, hiszen a vívásban Barni volt gyengébb, míg az utolsó számban Rita, kiegészítették egymást” – zárta beszámolóját Szloboda.

A magyar csapat így egyetlen szerzett éremmel, a fiúk csapatezüstjével zárta a portugáliai világbajnokságot. A korosztály következő megméretése a nyári kontinensviadal lesz.

Részletes eredmények: https://www.uipmworld.org/event/uipm-youth-world-championships-u19-ya

Forrás: utanpotlassport.hu

2018.04.14.

Friss hírek

Bronzérmes a magyar fiú csapat az U24-es Eb-n

Bronzérmes a magyar fiú csapat az U24-es Eb-n

Az idén Drzonkowban megrendezett U24-es Európa-bajnokság férfi döntő napján 10 nemzet 26 versenyzője...

Ezüstérmes lett a női csapat az U24-es Európa-bajnokságon

Ezüstérmes lett a női csapat az U24-es Európa-bajnokságon

Drzonkowban rendezték meg idén az U 24-es korosztály Európa-bajnokságát, ahol a női döntő napján nyo...

KATONAI ÖTTUSA-VB: KEDDEN RAJTOL A BUDAPESTI TORNA

KATONAI ÖTTUSA-VB: KEDDEN RAJTOL A BUDAPESTI TORNA

Jövő kedden kezdődik és szombatig tart a 46. katonai öttusa-világbajnokság Magyarországon, amelynek...

Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

Szeptember 19-én, szerda este meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója, négyszeres olimpiai bajnok...

Képgaléria

Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018 Laser Run verseny /Budapest Urban Games Balczó 80 Öttusa Magazin az M4-en/2018/6.rész