Születésnapok ma

Nemzetközi edzői konferencia Portugáliában

Gallai István, a Nemzetközi Edzői Bizottság megbízásából  tartott előadást Portugáliában, az U 19-es Világbajnokság technikai értekezletén összegyűlt tagoknak, edzőknek. Kifejtette, hogy a bizottság egyik leglényegesebb munkájának és céljának tekinti mind a sportolók, mind az edzők továbbképzéseit, oktatását. Az Nemzetközi Edző Bizottság jelenleg folyamatban lévő újításai egytől-egyig az arra való törekvést szolgálja, hogy “hogyan lehet emelni az aktív öttusázók számát világszerte?” Ennek jegyében szó volt a korábban öttusában sikeres országok újraaktiválása, ösztöndíj lehetőségek, mentor program,  illetve az ún. World School Laser-Run.

Kiemelte az egyes országok közötti hatékonyabb kommunikáció fontosságát, illetve rámutatott az egyes szabályok jelentőségére, melyeket ebben az évben a Technikai Bizottság szigorúan ellenőriz (pl. lovaglás).

Végezetül mindenki figyelmébe ajánlotta a 2019-es év rendkívüli, ebben a formában először Budapesten megrendezendő Sport Fesztivált, mely az Öttusa Világbajnokság és a Laser-Run Világbajnokság párhuzamos lebonyolítását jelenti. A fentiekre visszautalva ez az esemény kitűnő alkalom lesz arra, hogy a nemzetközi utánpótlás egy  felnőtt világbajnokság aktív részese lehessen a Laser-Run társrendezvénynek köszönhetően. Jelenleg a laser run-ban aktív országok elindulhatnak a fejlődés útján, aminek első része lehet a verseny megtekintése, illetve  kiegészítő workshopokon való részvétel a verseny keretében belül.

A 2019-es Világbajnokság első sajtótájékoztatóján Martin Dawe a nemzetközi szövetség nevében nyilatkozott, miszerint nagyszabású sikereket várnak a jövő évi budapesti eseménytől:

“Ez egy történelmi pillanat az UIPM sportmozgalmában” – mondta Martin Dawe, az UIPM igazgatósági tagja

“2019-ben tesszük meg az első lépés a UIPM elképzelése szerint, hogy egy Pentathlon World Fesztivált hozzunk létre, mely remek lehetőség ahhoz, hogy történelmi olimpiai sportunkat a legújabb és legnépszerűbb fejlődő sportunkkal integráljuk.”

Az U19-es Világbajnokság volt az első nemzetközi verseny, ahol elkezdődött a jövő évi magyarországi világbajnokság népszerűsítése.  A kiosztott promóciós anyagoknak nagy sikere volt, és már a részvétellel kapcsolatban is számos pozitív visszajelzést kaptunk.

montázs-horz

A március 12-i  sajtóesemény alatt a jelenlévők megtekinthették az eddigi budapesti világbajnokságokról szóló zenés összefoglalót:

2018.04.12.

Friss hírek

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusa Szö...

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Hosszas előkészületek után elkészült a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület új, többfunkciós tornac...

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István 1978 és 1985 között a Budapesti Honvéd SE öttusázója volt, majd a Testnevelési Főiskol...

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

  Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott Balczó Andrásnak kimagasló sportolói ere...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018