Születésnapok ma

Nemzetközi edzői konferencia Portugáliában

Gallai István, a Nemzetközi Edzői Bizottság megbízásából  tartott előadást Portugáliában, az U 19-es Világbajnokság technikai értekezletén összegyűlt tagoknak, edzőknek. Kifejtette, hogy a bizottság egyik leglényegesebb munkájának és céljának tekinti mind a sportolók, mind az edzők továbbképzéseit, oktatását. Az Nemzetközi Edző Bizottság jelenleg folyamatban lévő újításai egytől-egyig az arra való törekvést szolgálja, hogy “hogyan lehet emelni az aktív öttusázók számát világszerte?” Ennek jegyében szó volt a korábban öttusában sikeres országok újraaktiválása, ösztöndíj lehetőségek, mentor program,  illetve az ún. World School Laser-Run.

Kiemelte az egyes országok közötti hatékonyabb kommunikáció fontosságát, illetve rámutatott az egyes szabályok jelentőségére, melyeket ebben az évben a Technikai Bizottság szigorúan ellenőriz (pl. lovaglás).

Végezetül mindenki figyelmébe ajánlotta a 2019-es év rendkívüli, ebben a formában először Budapesten megrendezendő Sport Fesztivált, mely az Öttusa Világbajnokság és a Laser-Run Világbajnokság párhuzamos lebonyolítását jelenti. A fentiekre visszautalva ez az esemény kitűnő alkalom lesz arra, hogy a nemzetközi utánpótlás egy  felnőtt világbajnokság aktív részese lehessen a Laser-Run társrendezvénynek köszönhetően. Jelenleg a laser run-ban aktív országok elindulhatnak a fejlődés útján, aminek első része lehet a verseny megtekintése, illetve  kiegészítő workshopokon való részvétel a verseny keretében belül.

A 2019-es Világbajnokság első sajtótájékoztatóján Martin Dawe a nemzetközi szövetség nevében nyilatkozott, miszerint nagyszabású sikereket várnak a jövő évi budapesti eseménytől:

“Ez egy történelmi pillanat az UIPM sportmozgalmában” – mondta Martin Dawe, az UIPM igazgatósági tagja

“2019-ben tesszük meg az első lépés a UIPM elképzelése szerint, hogy egy Pentathlon World Fesztivált hozzunk létre, mely remek lehetőség ahhoz, hogy történelmi olimpiai sportunkat a legújabb és legnépszerűbb fejlődő sportunkkal integráljuk.”

Az U19-es Világbajnokság volt az első nemzetközi verseny, ahol elkezdődött a jövő évi magyarországi világbajnokság népszerűsítése.  A kiosztott promóciós anyagoknak nagy sikere volt, és már a részvétellel kapcsolatban is számos pozitív visszajelzést kaptunk.

montázs-horz

A március 12-i  sajtóesemény alatt a jelenlévők megtekinthették az eddigi budapesti világbajnokságokról szóló zenés összefoglalót:

2018.04.12.

Friss hírek

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDIK SZÉKESFEHÉRVÁRON A NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Jövő héten, július 17. és 23- között rendezik Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajno...

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Egyiptomi sikerrel zárult az egyetemi világbajnokság Budapesten

Az öttusa egyetemi világbajnokság mai zárónapján a csapatok versenyét rendezték. Az első helyen az e...

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

A lengyel mix váltó nyert az öttusa egyetemi vb-n

Az egyetemi öttusa világbajnokság harmadik versenynapján lengyel aranyérem született. A Marta Kobeck...

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Réti Kamilla ötödik lett az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Az Egyetemi Világbajnokság női döntő napján Elena Micheli megnyerte az úszást és a kombinált számot,...

Képgaléria

Photo gallery/Nu Skin European Championships Öttusa Egyetemi Világbajnokság 2018 U17,U19 Eb_Drzonkow 2018 Laser Run City Tour 2018 VK #4 Szófia 2018