Születésnapok ma

Nemzetközi edzői konferencia Portugáliában

Gallai István, a Nemzetközi Edzői Bizottság megbízásából  tartott előadást Portugáliában, az U 19-es Világbajnokság technikai értekezletén összegyűlt tagoknak, edzőknek. Kifejtette, hogy a bizottság egyik leglényegesebb munkájának és céljának tekinti mind a sportolók, mind az edzők továbbképzéseit, oktatását. Az Nemzetközi Edző Bizottság jelenleg folyamatban lévő újításai egytől-egyig az arra való törekvést szolgálja, hogy “hogyan lehet emelni az aktív öttusázók számát világszerte?” Ennek jegyében szó volt a korábban öttusában sikeres országok újraaktiválása, ösztöndíj lehetőségek, mentor program,  illetve az ún. World School Laser-Run.

Kiemelte az egyes országok közötti hatékonyabb kommunikáció fontosságát, illetve rámutatott az egyes szabályok jelentőségére, melyeket ebben az évben a Technikai Bizottság szigorúan ellenőriz (pl. lovaglás).

Végezetül mindenki figyelmébe ajánlotta a 2019-es év rendkívüli, ebben a formában először Budapesten megrendezendő Sport Fesztivált, mely az Öttusa Világbajnokság és a Laser-Run Világbajnokság párhuzamos lebonyolítását jelenti. A fentiekre visszautalva ez az esemény kitűnő alkalom lesz arra, hogy a nemzetközi utánpótlás egy  felnőtt világbajnokság aktív részese lehessen a Laser-Run társrendezvénynek köszönhetően. Jelenleg a laser run-ban aktív országok elindulhatnak a fejlődés útján, aminek első része lehet a verseny megtekintése, illetve  kiegészítő workshopokon való részvétel a verseny keretében belül.

A 2019-es Világbajnokság első sajtótájékoztatóján Martin Dawe a nemzetközi szövetség nevében nyilatkozott, miszerint nagyszabású sikereket várnak a jövő évi budapesti eseménytől:

“Ez egy történelmi pillanat az UIPM sportmozgalmában” – mondta Martin Dawe, az UIPM igazgatósági tagja

“2019-ben tesszük meg az első lépés a UIPM elképzelése szerint, hogy egy Pentathlon World Fesztivált hozzunk létre, mely remek lehetőség ahhoz, hogy történelmi olimpiai sportunkat a legújabb és legnépszerűbb fejlődő sportunkkal integráljuk.”

Az U19-es Világbajnokság volt az első nemzetközi verseny, ahol elkezdődött a jövő évi magyarországi világbajnokság népszerűsítése.  A kiosztott promóciós anyagoknak nagy sikere volt, és már a részvétellel kapcsolatban is számos pozitív visszajelzést kaptunk.

montázs-horz

A március 12-i  sajtóesemény alatt a jelenlévők megtekinthették az eddigi budapesti világbajnokságokról szóló zenés összefoglalót:

2018.04.12.

Friss hírek

Kasza Róbert és a KSI SE győzött a férfiaknál a Nu Skin Országos Bajnokságon

Kasza Róbert és a KSI SE győzött a férfiaknál a Nu Skin Országos Bajnokságon

Kasza Róbert nyerte vasárnap a férfiak versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapat...

Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét a Nu Skin Országos Bajnokságon

Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét a Nu Skin Országos Bajnokságon

Az ob-ra rendhagyó módon került sor, a verseny a lovaglással kezdődött – amely máskor a harmad...

Öttusa vk – Már 140-nél is több nevezés érkezett a kecskeméti világkupára

Öttusa vk – Már 140-nél is több nevezés érkezett a kecskeméti világkupára

Eddig 26 ország több mint 140 versenyzője nevezett a május 3. és 7. között zajló kecskeméti világkup...

Elhunyt Mujzer János

Elhunyt Mujzer János

Az elmúlt pénteken, április 13-án eltemették Dr. Mujzer Jánost, a MAFC korábbi kiváló öttusázóját, a...

Képgaléria

U19 VB 2018 Caldas da Rainha Világkupa #2 Los Angeles 2018 Junior OB 2018 2019 VB/Sajtótájékoztató Képek a mátraházi edzőtáborból