Születésnapok ma

Középmezőnyben végzett a női váltó

A lányok váltóversenyével folytatódott a portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokság. Turbucz Anna és Dallos Lilla a húsz versenyzőpárosból álló mezőnyben a 11. helyet szerezte meg.

Húsz csapat gyűlt össze a lányok váltóversenyére a portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon. A magyar párost a Dallos Lilla, Turbucz Anna kettős alkotta. Közepes teljesítménnyel zárt a duó.

„Abszolút a középmezőnyben végeztek a lányok, sem Anna, sem Lilla nem tudott kiemelkedőt nyújtani egyik számban sem. Gyakorlatilag már a kombinált szám előtt kirajzolódott, hogy hol fognak végezni. A futást a tizenegyedik helyről kezdték, amit végig tartottak is, így ebben a pozícióban zárták a portugáliai vébét” – fogalmazott Szloboda József utánpótlás-kapitány.

Gulyás Michelle már a vb előtt sérüléssel bajlódott, így a kapitány nem tudta a legerősebb duót hadrendbe állítani. Szloboda elmondta, hogy ennél egy picit jobb eredményre számított, előzetesen tíz közé várta tanítványait, ám ettől egy hajszállal elmaradt a kettős.

„A fáradtság nem hiszem, hogy közrejátszott a lányok gyengébb teljesítményében. Ráadásul a váltóban, ugye, fél távot teljesít egy versenyző, így mire elkezd fáradni, már jön is az adott versenyszám vége. Talán a lövészetet mondanám a gyenge pontjuknak. Ha úgy lőttek volna a lányok, ahogy az elvárható, akkor simán ott vannak a tíz között, ám mindketten sokat hibáztak.”

Pénteken a fiúk váltóversenye következik Bőhm Csabával és Katona Bálinttal a csatasorban

Forrás: utanpotlassport.hu

2018.04.12.

Friss hírek

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusa Szö...

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Hosszas előkészületek után elkészült a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület új, többfunkciós tornac...

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István, Deutsch ma 60 éves!

Németh István 1978 és 1985 között a Budapesti Honvéd SE öttusázója volt, majd a Testnevelési Főiskol...

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

  Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott Balczó Andrásnak kimagasló sportolói ere...

Képgaléria

Diapolo Elit Bajnokság 2018, Győr Laser Run VB-Dublin 2018 CISM 46. Katonai Öttusa VB 2018 Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018