Születésnapok ma

Ezüstérmes a magyar fiúcsapat!

A portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon szerdán a fiúké volt a terep, hogy megmérkőzzenek egymással az érmekért. A magyar fiatalok az ötödikként végzett Tamás József révén újabb olimpiai kvótát szereztek, Bőhm Csaba 14., Katona Bálint 18. lett, csapatban viszont ezüstérmet nyertek a fiúk!

„Az egyik szemem sír, a másik nevet” − kezdte a nap értékelését Szloboda József utánpótlás-kapitány. Szerdán a fiúkon volt a sor, hogy a portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon érmet nyerjenek, vagy legalább kvótát szerezzenek az októberi ifjúsági olimpiára. Ez csak részben valósult meg.

„Egyéniben sajnos nem sikerült érmet szereznünk, Tamás József 5. helye viszont olimpiai kvótát ér, és ezzel az eredménnyel csapatban sikerült odaérnünk a második helyre. A srácok nagyon jól kezdték a napot, Katona Bálint és Tamás József az élmezőnyben zárta a vívást, Bőhm Csaba viszont csak 22. lett ebben a számban” − folytatta az értékelést Szloboda.

Majd az uszodában visszavágok! – gondolhatta Bőhm Csaba. Így is lett. A Kőbánya SC öttusázója egyéni harmadik időt tempózott a medencében, amivel nagyot lépett előre az összetettben. Tamás József szintén kiválóan úszott, ő negyedik lett, de a selejtezőben nyújtott teljesítménytől mindhárom fiú elmaradt.

„Ez minden bizonnyal annak volt köszönhető, hogy a selejtezőben az úszással kezdtek a fiúk, míg a döntőben a vívópástra vezetett az első útjuk, így a medencéhez érve már alaposan megcsappant energiakészlettel érkeztek”.

A kombinált szám előtt már látszott, hogy a egyiptomi fiúkkal sem egyéniben, sem csapatban nem tudjuk felvenni a harcot, hiszen jókora fölényben versenyeztek. A végén ki is sajátították a dobogót, csapatban pedig természetesen toronymagasan győzedelmeskedtek. A magyar fiúk viszont tartották formájukat, és − nagyrészt Tamás József egyenletes teljesítményének köszönhetően − végül meglett az csapatezüstérem. Az egyéni számban Tamás az 5. helyet szerezte meg, amivel kvalifikálta magát az őszi ifjúsági olimpiára, Bőhm Csaba 14., Katona Bálint pedig 18. lett, kissé elmaradva a kapitány előzetes reményeitől.

Holnap Dallos Lilla és Turbucz Anna képviseli a magyar színeket a leány váltóversenyben, míg pénteken Katona Bálint és Bőhm Csaba próbál minél jobb helyezést elérni a fiúk váltóversenyén. Szombaton, a zárónapon a vegyesváltót rendezik meg, ahol a magyarok közül Csizmazia Rita és Horváth Barnabás lesz porondon.

Forrás:utanpotlassport.hu

2018.04.11.

Friss hírek

Benedek Gábor 92 éves

Benedek Gábor 92 éves

Benedek Gábor, olimpiai bajnok magyar öttusázó, vívó, edző, a magyar öttusasport első világbajnoka,...

Decathlon MK 1. forduló U10-U15 Információk

Decathlon MK 1. forduló U10-U15 Információk

A versenyhez tartozó rajtlisták; úszás és futás, valamint az összetett eredmények megtekinthetőek  a...

PÁLYÁZÓKNAK / MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM SPORT

PÁLYÁZÓKNAK / MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM SPORT

A MOL Tehetségtámogató Program idén tavasszal is meghirdeti pályázatát, kérem, legyen segítségünkre,...

Mintegy 170 nevező a székesfehérvári világkupaversenyen

Mintegy 170 nevező a székesfehérvári világkupaversenyen

Több mint harminc ország mintegy 170 versenyzője állhat rajthoz a székesfehérvári öttusa világkupave...

Képgaléria

Junior Országos Bajnokság 2019 Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2019 Héraklész Gála 2019 Best of 2018 Öttusa Évzáró 2018