Születésnapok ma

Ezüstérmes a magyar fiúcsapat!

A portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon szerdán a fiúké volt a terep, hogy megmérkőzzenek egymással az érmekért. A magyar fiatalok az ötödikként végzett Tamás József révén újabb olimpiai kvótát szereztek, Bőhm Csaba 14., Katona Bálint 18. lett, csapatban viszont ezüstérmet nyertek a fiúk!

„Az egyik szemem sír, a másik nevet” − kezdte a nap értékelését Szloboda József utánpótlás-kapitány. Szerdán a fiúkon volt a sor, hogy a portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon érmet nyerjenek, vagy legalább kvótát szerezzenek az októberi ifjúsági olimpiára. Ez csak részben valósult meg.

„Egyéniben sajnos nem sikerült érmet szereznünk, Tamás József 5. helye viszont olimpiai kvótát ér, és ezzel az eredménnyel csapatban sikerült odaérnünk a második helyre. A srácok nagyon jól kezdték a napot, Katona Bálint és Tamás József az élmezőnyben zárta a vívást, Bőhm Csaba viszont csak 22. lett ebben a számban” − folytatta az értékelést Szloboda.

Majd az uszodában visszavágok! – gondolhatta Bőhm Csaba. Így is lett. A Kőbánya SC öttusázója egyéni harmadik időt tempózott a medencében, amivel nagyot lépett előre az összetettben. Tamás József szintén kiválóan úszott, ő negyedik lett, de a selejtezőben nyújtott teljesítménytől mindhárom fiú elmaradt.

„Ez minden bizonnyal annak volt köszönhető, hogy a selejtezőben az úszással kezdtek a fiúk, míg a döntőben a vívópástra vezetett az első útjuk, így a medencéhez érve már alaposan megcsappant energiakészlettel érkeztek”.

A kombinált szám előtt már látszott, hogy a egyiptomi fiúkkal sem egyéniben, sem csapatban nem tudjuk felvenni a harcot, hiszen jókora fölényben versenyeztek. A végén ki is sajátították a dobogót, csapatban pedig természetesen toronymagasan győzedelmeskedtek. A magyar fiúk viszont tartották formájukat, és − nagyrészt Tamás József egyenletes teljesítményének köszönhetően − végül meglett az csapatezüstérem. Az egyéni számban Tamás az 5. helyet szerezte meg, amivel kvalifikálta magát az őszi ifjúsági olimpiára, Bőhm Csaba 14., Katona Bálint pedig 18. lett, kissé elmaradva a kapitány előzetes reményeitől.

Holnap Dallos Lilla és Turbucz Anna képviseli a magyar színeket a leány váltóversenyben, míg pénteken Katona Bálint és Bőhm Csaba próbál minél jobb helyezést elérni a fiúk váltóversenyén. Szombaton, a zárónapon a vegyesváltót rendezik meg, ahol a magyarok közül Csizmazia Rita és Horváth Barnabás lesz porondon.

Forrás:utanpotlassport.hu

2018.04.11.

Friss hírek

Kasza Róbert és a KSI SE győzött a férfiaknál a Nu Skin Országos Bajnokságon

Kasza Róbert és a KSI SE győzött a férfiaknál a Nu Skin Országos Bajnokságon

Kasza Róbert nyerte vasárnap a férfiak versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapat...

Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét a Nu Skin Országos Bajnokságon

Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét a Nu Skin Országos Bajnokságon

Az ob-ra rendhagyó módon került sor, a verseny a lovaglással kezdődött – amely máskor a harmad...

Öttusa vk – Már 140-nél is több nevezés érkezett a kecskeméti világkupára

Öttusa vk – Már 140-nél is több nevezés érkezett a kecskeméti világkupára

Eddig 26 ország több mint 140 versenyzője nevezett a május 3. és 7. között zajló kecskeméti világkup...

Elhunyt Mujzer János

Elhunyt Mujzer János

Az elmúlt pénteken, április 13-án eltemették Dr. Mujzer Jánost, a MAFC korábbi kiváló öttusázóját, a...

Képgaléria

U19 VB 2018 Caldas da Rainha Világkupa #2 Los Angeles 2018 Junior OB 2018 2019 VB/Sajtótájékoztató Képek a mátraházi edzőtáborból