Születésnapok ma

Ezüstérmes a magyar fiúcsapat!

A portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon szerdán a fiúké volt a terep, hogy megmérkőzzenek egymással az érmekért. A magyar fiatalok az ötödikként végzett Tamás József révén újabb olimpiai kvótát szereztek, Bőhm Csaba 14., Katona Bálint 18. lett, csapatban viszont ezüstérmet nyertek a fiúk!

„Az egyik szemem sír, a másik nevet” − kezdte a nap értékelését Szloboda József utánpótlás-kapitány. Szerdán a fiúkon volt a sor, hogy a portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon érmet nyerjenek, vagy legalább kvótát szerezzenek az októberi ifjúsági olimpiára. Ez csak részben valósult meg.

„Egyéniben sajnos nem sikerült érmet szereznünk, Tamás József 5. helye viszont olimpiai kvótát ér, és ezzel az eredménnyel csapatban sikerült odaérnünk a második helyre. A srácok nagyon jól kezdték a napot, Katona Bálint és Tamás József az élmezőnyben zárta a vívást, Bőhm Csaba viszont csak 22. lett ebben a számban” − folytatta az értékelést Szloboda.

Majd az uszodában visszavágok! – gondolhatta Bőhm Csaba. Így is lett. A Kőbánya SC öttusázója egyéni harmadik időt tempózott a medencében, amivel nagyot lépett előre az összetettben. Tamás József szintén kiválóan úszott, ő negyedik lett, de a selejtezőben nyújtott teljesítménytől mindhárom fiú elmaradt.

„Ez minden bizonnyal annak volt köszönhető, hogy a selejtezőben az úszással kezdtek a fiúk, míg a döntőben a vívópástra vezetett az első útjuk, így a medencéhez érve már alaposan megcsappant energiakészlettel érkeztek”.

A kombinált szám előtt már látszott, hogy a egyiptomi fiúkkal sem egyéniben, sem csapatban nem tudjuk felvenni a harcot, hiszen jókora fölényben versenyeztek. A végén ki is sajátították a dobogót, csapatban pedig természetesen toronymagasan győzedelmeskedtek. A magyar fiúk viszont tartották formájukat, és − nagyrészt Tamás József egyenletes teljesítményének köszönhetően − végül meglett az csapatezüstérem. Az egyéni számban Tamás az 5. helyet szerezte meg, amivel kvalifikálta magát az őszi ifjúsági olimpiára, Bőhm Csaba 14., Katona Bálint pedig 18. lett, kissé elmaradva a kapitány előzetes reményeitől.

Holnap Dallos Lilla és Turbucz Anna képviseli a magyar színeket a leány váltóversenyben, míg pénteken Katona Bálint és Bőhm Csaba próbál minél jobb helyezést elérni a fiúk váltóversenyén. Szombaton, a zárónapon a vegyesváltót rendezik meg, ahol a magyarok közül Csizmazia Rita és Horváth Barnabás lesz porondon.

Forrás:utanpotlassport.hu

2018.04.11.

Friss hírek

Bronzérmes a magyar fiú csapat az U24-es Eb-n

Bronzérmes a magyar fiú csapat az U24-es Eb-n

Az idén Drzonkowban megrendezett U24-es Európa-bajnokság férfi döntő napján 10 nemzet 26 versenyzője...

Ezüstérmes lett a női csapat az U24-es Európa-bajnokságon

Ezüstérmes lett a női csapat az U24-es Európa-bajnokságon

Drzonkowban rendezték meg idén az U 24-es korosztály Európa-bajnokságát, ahol a női döntő napján nyo...

KATONAI ÖTTUSA-VB: KEDDEN RAJTOL A BUDAPESTI TORNA

KATONAI ÖTTUSA-VB: KEDDEN RAJTOL A BUDAPESTI TORNA

Jövő kedden kezdődik és szombatig tart a 46. katonai öttusa-világbajnokság Magyarországon, amelynek...

Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

Szeptember 19-én, szerda este meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója, négyszeres olimpiai bajnok...

Képgaléria

Coubertin nap Csepelen 2018 Felnőtt Öttusa VB 2018 Laser Run verseny /Budapest Urban Games Balczó 80 Öttusa Magazin az M4-en/2018/6.rész