Születésnapok ma
 

Óriási magyar siker a Los Angeles-i Világkupa férfi döntőjén!

Demeter Bence ezüst, Szép Balázs bronzérmet nyert! Marosi Ádám a 17. helyen végzett.

A világkupa sorozat Los Angeles-i fordulóján remek napot zártak a magyar férfiak. Reggel úszással kezdtek és mindhárom versenyző jó eredménnyel zárt. Demeter Bence 02:05.39, Marosi Ádám 02:05.50, Szép Balázs 02:05.81 időt úsztak. A mindig sorsfordító vívásnál Demeter  Bence kitűnően  teljesített. 23 győztes és 12 vesztes asszóval felülmúlta a selejtezőben elért eredményét. A még junior korosztályú Szép Balázs elkápráztatott mindenkit nagyszerű vívásával. A páston 20 győztes asszóval a 9. helyen végzett. Marosi Ádám gyengén kezdte a számot és csak a második felére sikerült több jól sikerült tust adnia. Végül 17/18 mutatóval fejezte be a vívást. Lovaglásban a három versenyző összesen is csak 2 pontot veszített. Demeter 299, Szép 300, Marosi 299 pontot kapott, így a lovaglásban még  előrébb  kerülhettek.

Ez azt jelentette, hogy a Bence 3. ,  Balázs 6. , Ádám pedig 16. helyről  várhatták a kombinált számot. A roppant izgalmas utolsó szám első köre után már egyértelműnek látszott a koreai Lee Jihun győzelme. Az ezüstéremért azonban már Demeter és Szép Balázs versengett. Az utolsó lövészet után Szép megelőzte tapasztaltabb társát, de a véghajrában győzött a rutin, és Demeter egy mp-el megelőzte fiatal társát.

Marosi egy helyett visszacsúszva a 17. helyen zárt.

“Nagyon örülök Bencének, hiszen a lábműtéte után remekül összeszedte magát és az eredménye azt bizonyítja, hogy  jó úton halad – mondta Martinek János, férfi szövetségi kapitány. – “Bazsi szereplése fantasztikus volt, hiszen felnőtt vk-n ezelőtt még nem is indult! Nagy meglepetést okozhat meg számunkra, ha így halad tovább! Ádám későn kezdte a felkészülést, kevés benne még a munka egy-két területen. Vívásban újat próbált, de nem úgy sikerült, ahogy szerette volna.”

https://www.uipmworld.org/event/uipm-world-cup-ii-0

 

Fotó:UIPM

2018.03.30.

Friss hírek

Októberben lehet az öttusa ob, még napirenden van a vb-rendezés

Októberben lehet az öttusa ob, még napirenden van a vb-rendezés

A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) szeretné megrendezni a tavasszal elhalasztott felnőtt országos bajn...

Pierre de Coubertin Ifjúsági Kupa 2022-ben

Pierre de Coubertin Ifjúsági Kupa 2022-ben

2019 elejétől a nemzetközi öttusaszövetség (UIPM) egy olyan új forma létrehozásán dolgozik az Ifjúsá...

Elmarad a UIPM kongresszus és az ifjúsági vb is

Elmarad a UIPM kongresszus és az ifjúsági vb is

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) nem rendezi meg idei kongresszusát, és a szervezet végrehajtó bi...

VERSENYKIÍRÁS LASER RUN ZÁRÓ VERSENY IDŐRENDJE 2020. JÚLIUS 25.

VERSENYKIÍRÁS LASER RUN ZÁRÓ VERSENY IDŐRENDJE 2020. JÚLIUS 25.

Ideje: 2020. július 25. Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eredményhirdetés: azonnal a helyszín...

Képgaléria

New Format tesztverseny a Beach Sport Fesztiválon/FOTÓK Benedek Ferenc búcsúztatása/Galéria Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2020 Peridot Fedett pályás verseny 2020 sajtótájékoztató Várpalotai Olimpiai Baráti Kör kiállítása