Születésnapok ma

Megalakult a MOB Sportmarketing Bizottsága

Varga Sándor vezetésével alakuló ülést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság Sportmarketing Bizottsága kedden délután az ötkarikás szervezet székházában. A korábban inkább újságírókat tömörítő, médiabizottságként elnevezett és működésében a sajtóra kiterjedő bizottság a jövőben a sportmarketing irányába fogja tevékenységét kifejteni, tagjai zömmel e területen jártas szakemberek.

Az alakuló ülésen az ismerkedés mellett a lehetséges irányokat és feladatokat tárták fel, a közeljövőben az ügyrend és a munkaterv kidolgozására kerül sor. Az ülésen részt vett Kulcsár Krisztián MOB-elnök, Vékássy Bálint főtitkár és Molnár-Bánffy Kata kommunikációs és marketingvezető is.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége ellenszavazat és tartózkodás nélkül februárban fogadta el a bizottság összetételét. A bizottság elnökévé Varga Sándort nevezték ki, tagjává Balogh Gabriellát, Bánhegyi Zsófiát, Bocskay Zsoltot, Karle Gábort, Kolozsi Lázár Ildikót, Kőszegi Dánielt, Molnár Mátyást, Sallay Andrást és Vámos Attilát választották meg. A MOB elnöksége részéről együttműködő tagnak Pálinger Katalint, a MOB részéről kapcsolattartónak a MOB mindenkori kommunikációs és marketing vezetőjét jelölték ki.

A bizottság elnöke, Varga Sándor dr. Csányi Sándor elnökségének kezdete óta dolgozik az MLSZ kommunikációs osztályán. Dr. Borbély Zoltán, az akkori kommunikációs- és jogi igazgató hívására került az MLSZ-hez, ahol dr. Vági Márton főtitkár irányítása mellett dolgoznak a magyar labdarúgás rendbetételén. Borbély Zoltán azóta már ügyvédi praxisában dolgozik, őt Dinnyés Márton váltotta az szövetség kommunikációjának élén, aki széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal bír, az UEFA Média Bizottságának is tagja.

„A MOB elnökének felkérése elsősorban az MLSZ-ben folyó kommunikációs és marketingmunka elismerése, és csak másodsorban szól a személyemnek. Ezzel a ténnyel tisztában vagyok. Jómagam egykori labdarúgóként később sportújságíróként és műsorkészítőként megtanultam csapatban gondolkodni, dolgozni, és tisztában vagyok a saját és a társaim értékékeivel is” – mondta Varga Sándor.

- Hogyan értesült a felkéréséről?
- Néhány héttel Kulcsár Krisztián MOB-elnökké választása után váratlanul megcsörrent a telefonom. Elnök úr hívott Svájcból és elmondta, hogy velem képzeli el a bizottság megújítását. Meglepődtem, ugyanakkor nagy megtiszteltetésnek vettem. Első reakcióimban még meg is próbáltam lebeszélni őt erről a tervéről, ám ő hajthatatlan maradt. Aztán abban maradtunk, hogy nyugodtan gondoljam végig a felkérést és az azzal járó feladatokat. Ezt követően még egyszer beszéltünk hosszabban és ezután döntöttem úgy, hogy vállalom a bizottsági elnöki tisztet.

- Mi volt a hezitálás oka?
- Elsősorban az, hogy talán az átlagosnál is jobban tisztelem az olimpiai mozgalmat, benne az olimpikonjaink teljesítményét. Hosszú évekig sportújságíróként és férjként (korábban a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea házastársa volt. – a szerk.) is testközelből figyelhettem és tapasztaltam meg, hogy milyen hihetetlen mennyiségű munka van egy-egy kiemelkedő sportteljesítmény, de még a kudarc mögött is. Aztán az is megfordult a fejemben, hogy vajon tényleg tudok-e segíteni Krisztiánnak és csapatának a céljaik elérésében? Őt régóta ismerem és sportolói és emberi kvalitásait is nagyra tartom. De igaz ez az elnökség több tagjára is, legyen szó Imre Gézáról, Kovács Antiról vagy éppen Gyurta Daniról. Ezen kívül nem titkolom, hogy döntésemben szerepet játszott, Krisztián nevelőapja, dr. Móna István is. Ez talán kissé szentimentálisan hangzik, de igaz: az ő személye volt a döntő. Pista már évek óta nincs közöttünk fizikai valójában, de a minden napjaimban jelen van, sokkal gyakrabban jut eszembe, mint azt bárki gondolná.  Olyan ember, és olyan sportvezető volt, aki számomra például szolgál. Nehéz embernek tartották, a mi kapcsolatunk is konfliktussal kezdődött, ám volt tartása, határozott elképzelései, és mindig merte a maga útját járni. Tiszteltem és szerettem őt. Talán a tudta nélkül, de sokat tanultam tőle. Arra gondoltam, biztosan támogatná, hogy Krisztiánnal közös célért dolgozzunk. Pláne, ha a MOB-ról van szó. Persze ezt nem emelkedett stílusban tette volna, hanem csak úgy „mónásan”…

- Milyen elképzelésekkel vág neki a feladatoknak?
- Szeretném segíteni Krisztián elképzeléseinek megvalósítást. Olyan MOB-ot kézelek el, amely az elmúlt időszaknál hatékonyabban működik, sportoló- és olimpikoncentrikus és kevésbé megosztó. Egyértelművé kell tenni, hogy az olimpiai mozgalom társadalmi szerepe az elfogadás, az esélyegyenlőség, a tiszta verseny és a szolidaritás elfogadtatása a legszélesebb közvéleményben. Mert az olimpia eszménye a versengés és a béke eszménye. De hogy földhöz ragadtabb célokat is említsek, az általam vezetett bizottságnak segítenie kell abban, hogy a MOB szélesítse a támogatói körét az üzleti szférából. Mind több piaci szereplőt kell megnyernünk az ügyünkhöz. Segítenünk kell a sportági szakszövetségekkel folytatandó párbeszédet, és olyan kommunikációs csatornákat kell találnunk, amelyek az eddiginél több emberhez képesek eljuttatni a MOB üzeneteit.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Friss hírek

Tizenharmadik lett a magyar mix váltó

Tizenharmadik lett a magyar mix váltó

A juniorok világbajnokságának utolsó napján a mix váltók mérték össze tudásukat. Összesen 18 nemzet...

Kardos Bence 7. helyen végzett a drzonkowi junior világbajnokságon

Kardos Bence 7. helyen végzett a drzonkowi junior világbajnokságon

Ma a férfiak döntőjére került sor a lengyelországi Drzonkowban, a juniorok világversenyén. A magyar...

HIVATALOSAN IS BEMUTATKOZOTT A NEMZETI SPORTÜGYNÖKSÉG

HIVATALOSAN IS BEMUTATKOZOTT A NEMZETI SPORTÜGYNÖKSÉG

Ötven nappal a szeptemberi, budapesti öttusa-világbajnokság rajtja előtt hivatalosan is bemutatkozot...

Barta Luca junior világbajnoki bronzérmes!

Barta Luca junior világbajnoki bronzérmes!

Barta Luca (Trion SC) a lengyelországi junior világbajnokság fináléjában, fantasztikus versenyzéssel...

Képgaléria

2019 aquatlon (kéttusa) sportnap az alsósoknak Világkupa#4 Prága 2019 Székesfehérvári Világkupa /World Cup #3 Világkupa #2 Szófia 2019 U19 Országos Bajnokság fotói