Születésnapok ma

Biztató előjelek – Junior Országos Bajnokság

A hosszú hétvége alkalmat adott arra, hogy csütörtökön és pénteken rendezzék meg az öttusázók junior országos bajnokságát. A nők és a férfiak versenye is izgalmas végkifejletet hozott, Turbucz Anna, illetve Kardos Bence győzelmével.

 Nem volt szerencséjük az öttusa junior országos bajnokság szervezőinek és férfi résztvevőinek. A nők ugyan még napsütésben teljesítették a kombinált számot, de péntekre megérkezett a rossz idő, amely jelentősen megnehezítette a másik nem versenyzőinek a dolgát a futásban. Mindezek ellenére a nők és a férfiak versenye is tartogatott izgalmakat. A lovaglást még Budapesten, a Honvéd lovardában teljesítették a versenyzők, majd Székesfehérváron folytatódott a viadal az úszó, vívó, és a kombinált versenyszámokkal.

A nőknél sokáig a 15 éves Szarka Luca tűnt a befutónak, lovaglásban, úszásban és vívásban is második lett. A kombinált számban azonban futás közben elájult, a közelben lévők azonnal a segítségére siettek. Luca nem sokáig maradt a földön, kiderült, hogy mivel egész nap hiányosan táplálkozott, leeshetett a vércukorszintje. Azóta a kivizsgálás is alátámasztotta, hogy nincs komolyabb baja, ám a történtek figyelmeztető jelként szolgálnak minden sportolónak, hogy a viadalok alatti táplálékbevitelt komolyan kell venni, lehetőleg szakember segítségével.

Luca még így is a 20. helyen végzett, a győztes az Alba Öttusa SE 18 éves versenyzője, Turbucz Anna lett, aki úgy végzett az első helyen a vívószámban, hogy 23 győzelme mellett mindössze hatszor kapott ki. Szloboda József utánpótlás-kapitány szerint Turbucz remekül összerakta a napot, és Szarka Lucával, illetve a még sérült Gulyás Michelle-lel együtt jó esélyekkel utazhatnának Portugáliába, az ifjúsági világbajnokságra. A csapatversenyt a KSI SE nyerte, Boros Alexandrával, Bánki Adéllal és Sarcia Borbálával.

_BBV2599

A férfiaknál roppant kiélezett volt a mezőny, itt jóval nehezebb dolga volt az ifjúsági korosztálynak, de végül Katona Bálint, Bőhm Csaba és Horváth Barnabás is befért az első tízbe. „Ez szintén az áprilisi ifjúsági világbajnokság miatt fontos”‒ emelte ki Szloboda József. A versenyt Kardos Bence, a Trion SC versenyzője nyerte úgy, hogy csak a kombinált számban végzett top háromban. A sárfutás dobogósai egyébként a végső helyezéseket tekintve is az első háromban végeztek, csak éppen fordított sorrendben.

„A női mezőnyben látványosabb a generációváltás, de a fiúk is reménykeltően teljesítettek Fehérváron, ami több mint biztató előjel az ifi vb előtt, nagyon elégedett vagyok” ‒ összegzett az utánpótlás-kapitány.

JUNIOR (U22-ES) ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, SZÉKESFEHÉRVÁR
Nők
Egyéni: 1. Turbucz Anna (Alba Öttusa SE) 1309, 2. Zs. Tóth Anna (Szentmihály SE) 1279, 3. Boros Alexandra (KSI SE) 1240
Csapat: 1. KSI SE (Boros Alexandra, Bánki Adél, Sarcia Borbála) 3641, 2. Volán Fehérvár 3588, 3. Alba Öttusa SE 3313
Férfiak
Egyéni:  1. Kardos Bence (Trion SC) 1407, 2. Szép Balázs (BHSE) 1402, 3. Burcsik Barnabás (UTE) 1401
Csapat: 1. BHSE A (Szép Balázs, Szabó Illés, Viczián Bence) 4113, 2. Volán Fehérvár A 4084, 3. Csepeli SC 3884

Forrás: utanpotlassport.hu

Fotó: Buza Virág

2018.03.16

Friss hírek

Benedek Gábor 92 éves

Benedek Gábor 92 éves

Benedek Gábor, olimpiai bajnok magyar öttusázó, vívó, edző, a magyar öttusasport első világbajnoka,...

Decathlon MK 1. forduló U10-U15 Információk

Decathlon MK 1. forduló U10-U15 Információk

A versenyhez tartozó rajtlisták; úszás és futás, valamint az összetett eredmények megtekinthetőek  a...

PÁLYÁZÓKNAK / MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM SPORT

PÁLYÁZÓKNAK / MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM SPORT

A MOL Tehetségtámogató Program idén tavasszal is meghirdeti pályázatát, kérem, legyen segítségünkre,...

Mintegy 170 nevező a székesfehérvári világkupaversenyen

Mintegy 170 nevező a székesfehérvári világkupaversenyen

Több mint harminc ország mintegy 170 versenyzője állhat rajthoz a székesfehérvári öttusa világkupave...

Képgaléria

Junior Országos Bajnokság 2019 Fotók/Photos/Peridot Indoor Competition 2019 Héraklész Gála 2019 Best of 2018 Öttusa Évzáró 2018