Születésnapok ma

Középmezőnyben végeztek a magyar fiúk Kairóban

A kairói világkupa férfi döntőjében Fröhlich Tamás 19., Bruckmann Gergő 20., Bereczki Richárd 27., Regős Gergely pedig 28. helyen végzett.

Mind a négy fiatal jól teljesített az első számban, az úszásban; közel ugyanazt az eredményt hozták, mint a selejtező napon.

A vívásban nagyon szoros volt a mezőny, mi sem mutatja ezt jobban, hogy az első helyen végző kazah Ilyashenko  is mindössze 22 győztes asszóval zárt. Regős Gergely 18/16 eredménye jónak mondható, és bár Bruckmannak ma 16 győzelme volt, a férfiak szövetségi kapitánya nem látja elkeserítőnek az eredményét. Bereczkinek és Fröhlichnek sajnos nem sikerült a vívás, mindketten 10/24 mutatóval zártak.

Elfogadhatónak értékelte a fiúk lovaglását Martinek János, szövetségi kapitány. Regős egy fát vert, majd lova két ugrás között  megbotlott és összeesett. Emiatt sok időt veszített, így összesen 251 pontot kapott. Bruckmann és Fröhlich 286, Bereczki pedig 272 ponttal fejezték be a lovaglást.

A kombinált számot Bruckmann a 18., Regős a 23., Fröhlich a 26., Bereczki a 28. helyről kezdte. Fröhlichnek a selejtezőhöz hasonlóan megint sikerült jó néhány helyet előrelépni, egészen a 19. helyig jött fel. Regős Gergelynek sajnos ebben a számban sem volt szerencséje. Melegítésnél még minden rendben volt, de az első körben nem vette a tábla a lövését, ezért bennragadt a lőállásban. Átállt egy tartalék lőálláshoz, de ott sem sikerült teljesítenie, majd kiderült, hogy fegyvere nem adott le fényt. Összesen 4×50 mp-et veszített, de még így is a 28. helyen ért célba.

Bruckmann Gergő 20., Bereczki Ricsi pedig 27. helyen futottak be.

1. Christopher Patte (FRA)

2. Valentin Belaud (FRA)

3. Pavel Ilyashenko (KAZ)

Martinek János így értékelte a mai napot: “Nagyon fiatal csapattal érkeztünk Kairóba, két fiatal felnőtt és két, tavaly még junior korosztályú versenyzővel, akiknek tulajdonképpen ez volt az első igazi megmérettetésük. Úgy gondolom, hogy a középmezőnyben végezni becsülendő dolog. Persze tudjuk, hogy vannak még hiányosságok, amin természetesen dolgozni fogunk.”

Részletes eredmények

2018.03.03.

Friss hírek

Biztató előjelek – Junior Országos Bajnokság

Biztató előjelek – Junior Országos Bajnokság

A hosszú hétvége alkalmat adott arra, hogy csütörtökön és pénteken rendezzék meg az öttusázók junior...

Sporttörténelmi világbajnokság lesz jövőre Budapesten

Sporttörténelmi világbajnokság lesz jövőre Budapesten

Már 500 nap sincs hátra a fővárosi, olimpia kvalifikációs öttusa-világbajnokságig, amellyel egy időb...

Borsa Miklós búcsúztatása

Borsa Miklós búcsúztatása

Borsa Miklós. egykori öttusázó, a Magyar Állami Operaház posztumusz örökös tagja és nyugalmazott műs...

A MOL Mester-M Díjjal jutalmazta a kiemelkedő munkát végző tanárokat és edzőket

A MOL Mester-M Díjjal jutalmazta a kiemelkedő munkát végző tanárokat és edzőket

Korponai István,mesteredző a díjazottak sorában! A MOL az Új Európa Alapítványon keresztül idén újab...

Képgaléria

Junior OB 2018 2019 VB/Sajtótájékoztató Képek a mátraházi edzőtáborból Öttusa Magazin az M4-en/2018/1.rész U19 OB és Mizsér Jenő Emlékverseny/Fotók